Runescape Tricks/Community

juli 15, 2008

Update aan de bank en uitlenen van items

Filed under: Uncategorized — rsnieuws @ 2:51 pm

NB: Als er in een van de updates over “ik” of “wij” wordt gesproken, wordt hier Jagex mee bedoeld. Deze updates zijn vertaald van RuneScape.com

Originele tekst

Update aan de bank;

Om je met een late voorjaarsschoonmaak te helpen, hebben we de bank een beetje veranderd. Tabs en zoekfuncties helpen je om de rommel op te ruimen!

Je kunt acht verschillende tabbladen maken om je bank te organiseren. Om een nieuwe tab te maken, moet je een voorwerp van je hoofdbanktab (met het teken voor oneindig) slepen maar een tab met een plus. Als je een nieuw tabblad hebt gemaakt, kun je er voorwerpen inzetten en er weer af halen. Om de tabs te herkennen, is er nu voor elke tab een symbool. Dat symbool is het eerste voorwerp dat op de eerste plek van het tabblad staat. Natuurlijk is het gebruik van tabs volledig optioneel: je kunt ervoor kiezen om ze niet te gebruiken en gewoon je voorwerpen op de hoofdtab blijven zetten, zoals normaal.

Het maakt niet uit hoe zuiver je bank is ingericht. Iedereen heeft wel eens moeite om voorwerpen op zijn bank te vinden. Gelukkig biedt deze update een uitkomst in de vorm van een zoekfunctie. Als je op het vergrootglas onderaan het menu klikt, kun je een woord of een deel daarvan (bijvoorbeeld “shield”) invullen en vervolgens zal de bank alle voorwerpen laten zien die er aan voldoen (zoals bijvoorbeeld “Round shield” of “Black kiteshield”). Hierdoor is het indelen van je voorwerpen je tabs een koud kunstje, omdat je voorwerpen vanuit de zoekresultaten naar bestaand of nieuwe tabs kunt slepen.

We hebben een teller in de rechterbovenhoek geplaatst waar je kunt zien hoeveel bankruimte je in beslag neemt. We hebben ook een optie gemaakt waardoor je steeds hetzelfde aantal voorwerpen van de bank kunt halen of er op kunt zetten als toen je de vorige keer “Deposit-x of Withdraw-x” gebruikte.

Uitlenen van voorwerpen;

Deze week is er ook een nieuwe mogelijkheid om je vrienden te helpen. Met het uitleensysteem kun je een heleboel handige voorwerpen uitlenen, waaronder veel van de beste wapens en armour uit RuneScape. Als de lening over is, kun je je spullen terug krijgen door met een bankier te praten.

 
Lending items FAQ*:                                                                                                      

Hoe leen ik een voorwerp uit?

Doe de “Use”-optie van het voorwerp op een vriend die “Accept Aid” aan heeft staan. Nu wordt gevraagd hoe lang je wil dat het voorwerp wordt uitgeleend. De getallen liggen tussen 1 en 24 uur. Maak je keuze en wacht totdat je vriend je gulle aanbod heeft bekeken.

Wat kan ik uitlenen?

Kijk in het artikel in de Knowledge Base voor de volledige lijst.

Waar gaat een voorwerp heen als mijn vriend klaar is?

Praat met een bankier. Als je je voorwerpen hebt uitgeleend, hebben zij een chatoptie waarmee je de voorwerpen kunt bekijken die zijn teruggekomen. Dat is de plaats waar je voorwerp is.

Stel je voor dat ik armour leen van een vriend en het teruggaat naar die vriend terwijl ik het draag! Ik zou dood kunnen gaan!

Als je een voorwerp leent, word je verteld hoe lang je het voorwerp kunt houden. Je moet ervoor zorgen dat je niet afhankelijk bent van het voorwerp als het tijd is om het voorwerp terug te geven. Denk er ook dat als je hebt afgesproken dat het voorwerp terug gaat naar de eigenaar als een van jullie uitlogt, je vriend kan uitloggen als hij het voorwerp terug wil. Let dus goed op.

Wat gebeurt er als ik iemand een voorwerp uitleen en zij droppen, verkopen, alchen het of gaan er mee dood?

Ze kunnen het voorwerp niet verkopen of alchen. Als ze het droppen, kun je het voorwerp nog steeds terug krijgen door met een bankier te praten en om je teruggekeerde voorwerpen te vragen als de lening voorbij is.

Als je vriend dood gaat en jou spullen draagt, zal het geleende voorwerp boven alle voorwerpen die ze hebben, worden verkozen. Het zal dus een van de drie (of vier) voorwerpen zijn die ze behouden als ze dood gaan.

Als de lener het voorwerp toch verliest bij het doodgaan, bijvoorbeeld als ze een doodshoofd boven hun hoofd hebben, kan de uitlener gewoon weer bij een bankier zijn voorwerp terughalen. Leners kunnen het voorwerp niet meenemen naar Bounty Hunter.

Ik heb een voorwerp voor een vastgestelde periode geleend, maar ik wil het eerder teruggeven. Kan dat?

Sorry, maar technische beperkingen zorgen ervoor dat voorwerpen niet eerder terug kunnen keren voordat de ingestelde tijd voorbij is. Het staat je echter vrij om het voorwerp weg te gooien. De eigenaar zal het aan het einde van de leenperiode terugkrijgen.

Worden er nog meer voorwerpen toegevoegd aan het uitleensysteem?

We zijn van plan om in de toekomst meer voorwerpen aan de lijst van uitleenbare voorwerpen toe te voegen. We willen jullie commentaar lezen en die voorwerpen uitleenbaar maken die je aan elkaar wil uitlenen.

 
*Friendly Asked Questions
Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: