Runescape Tricks/Community

oktober 6, 2008

Achter de Schermen – oktober

Filed under: Runescape — rsnieuws @ 2:30 pm

Party room toegevoegd!

De Learning the ropes quest guide is aangemaakt!

“bank van runescape” neergezet onder “bankruimte”!

Normaal doe ik geen “behind the sences – …” maar ik heb besloten ze vanaf nu toch te doen!

Normaal is oktober een maand met angstaanjagende verrassingen en kiespijn. Deze maand is dat niet anders als het aan onze Halloween-updates ligt: er komt een quest EN een evenement die allebei op de gratis servers te spelen zijn. Nu we het toch over angstaanjagende verrassingen hebben: wat zou je ervan vinden als je in hele werelden kunt pk’en en elkaar naar hartenlust achterna kunt zitten? Ja ja, de speler-tegen-spelerwerelden komen eraan! Maar eerst moeten we je wat vertellen over hoe RuneScape in de toekomst bijgewerkt gaat worden.

Het laatste half jaar hebben we het forum gelezen, met jullie in het spel gesproken en peilingen gehouden om er achter te komen welke updates jullie echt willen. Je hoeft geen genie te zijn om te zien dat de grotere updates beter door jullie worden gewaardeerd, zoals de God Wars Dungeon of een nieuwe skill. Dat zijn de updates die jullie willen. Updates die je van tijd tot tijd opnieuw kunt doen.

Vanaf deze maand veranderen we de wijze waarop we nieuwe updates doen. Vanaf nu zal er steeds één grote hoofdupdate (zoals een Recipe of Disaster of Castle Wars) elke maand komen. Daarnaast zullen er kleinere updates komen, die net zo groot zijn als jullie normaal gewend zijn. We zorgen er ook voor dat er geen twee weken voorbij gaan voordat er iets nieuws komt.

Vanaf nu zullen onze updates als volgt zijn:

  • Maanden met vier weken hebben twee updates: één grote update en een kleinere
  • Maanden met vijf weken hebben drie updates: één grote en twee kleinere.

Dus nu de updates van deze maand:

Speler-tegen-speler-werelden

Heb je ooit “dat is mijn boom. Als je die boom blijft omhakken… hak ik jou om!” willen zeggen? Dat klinkt goed, toch? Ja, maar waar kan dat en wanneer? De antwoorden zijn speler-tegen-speler-werelden en oktober!

Bij het inloggen kunnen de mensen die geïnteresseerd zijn in speler-tegen-speler-dingen naar speciale speler-tegen-speler-werelden gaan. Het gevaar van deze werelden zal je meteen bij het eerste bericht dat je ziet, worden duidelijk gemaakt, zodat je nooit in één van deze werelden gaat doordat je een fout maakt. Natuurlijk willen we niet dat spelers per ongeluk worden gedood als ze dat niet willen. Non-speler-tegen-speler-werelden zullen blijven zoals nu. Maak je dus geen zorgen als het vermoorden van anderen niet jouw ding is.

Diegenen die dat wel willen, zullen zien dat er een aantal dingen anders zijn op de speler-tegen-speler-werelden. Je kunt bijna overal tegen andere spelers vechten zolang hun combat level gelijk is aan dat van jou (met variatie in bereik). Dat betekent dat het bijna overal gevaarlijk is. Sommige plaatsen, zoals banken en punten waar je komt als je dood gaat, zullen veilig zijn. Je kunt daar niet vechten. Sommige minigames zijn ook uitgeschakeld. Je kunt bijvoorbeeld niet je teamleden tijdens Castle Wars pk’en, maar veel zullen nog steeds werken. Andere plaatsen, zoals Falador, Varrock en de gehele wildernis zullen als “trefpunten” worden aangewezen, waar het gevaar nog groter is en er een groter aantal tegenstanders is.

Laten we nu over de geldzaken praten. Bijna iedereen weet dat het ruilen van RuneScape-geld tegen echt geld de reden was om de oude wildernis weg te halen. We willen dat probleem niet weer in RuneScape brengen. Daarom hebben we een systeem ontworpen dat spelers zal belonen aan de hand van een aantal factoren. Dat betekent dat dingen als risico, level van je vijand en locatie meetellen voor je beloning. Drops zullen aan de hand van lijsten en de voorwerpen die je tegenstander achterlaat, worden bepaald. We zullen hier meer over vertellen op de dag dat we de update doen.

Halloween

Naast dat we de manier waarop we updaten veranderen, hebben we ook besloten wat we met evenementen doen. We willen alles uit het plezier dat we elk jaar hebben, halen en de gratis spelers een voorproefje geven op de updates die we op memberswerelden doen. Dit jaar zal er een quest komen die op Halloween is gebaseerd. Er komt ook een standaard Halloween-evenement. Waar gaat dat evenement over? Nou, dat is nog even afwachten, maar verwacht dat er mieters mooie versiersels komen.

Er liggen ook spookachtige brieven en kunstwerken van spelers te wachten op mensen met een sterke maag… Wees dus voorbereid.

Updates na oktober

We vertellen nog wat over de hoofdupdates in de maanden na oktober voor het geval dat de bovenstaande updates nog niet genoeg voor je zijn.

Stealing creation

Het duurt niet lang voordat deze vreemde combinatie voor skillers en pk’ers komt. Kunnen jij en je team met elkaar samenwerken om grondstoffen te verzamelen en strijders te bewapenen? Kun jij het grote aantal problemen die jouw veilige haven lastigvallen, het hoofd bieden? Zul je je eigen weg naar de uitrusting voor hoge levels creëren of ga je alleen maar pk’en en het resultaat van het harde werk van je tegenstander verwoesten? Kun jij de vijand in het nauw drijven terwijl je hun scheppingen steelt?

Mobilising armiesHeb je ooit een eigen kasteel met leger willen hebben? Je zult een huurleger in kunnen huren om tegen drie andere spelers te vechten, doelstellingen volbrengen en buit verzamelen. Mobilising armies is een snel tactisch spel waarin je je eigen RuneScape-leger met troepen die bestaan uit mensen en andere soorten, kunt aanvoeren. Er zullen speciale effecten zijn, zoals duikende bommengnomes en gigantische katapulten. Durf jij de uitdaging aan?

 

Veel plezier!

Mod Mark
Hoofdontwerper – RuneScape

1 reactie »

  1. ik snap er geen ene reet van:P leg maar eff uit waar t nou om gaat op school!:P
    jippo127

    Reactie door jippo127 — oktober 7, 2008 @ 1:08 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: