Runescape Tricks/Community

Cooking Guild

De Cooking Guild ligt ten westen van Varrock, achter het huis van Julliet van de Romeo & Julliet quest en ten zuidwesten van de Grand Exchange. Om deze guild te kunnen betreden heb je 32 Cooking nodig. Van de Head Chef moet je ook nog een koksmuts hebben. Koksmutsen kun je kopen bij het kledingwinkeltje in het omheinde membersgebied in het oosten van Varrock. Doodnormale imps en goblins willen ze nog wel eens achterlaten als je ze doodt. Members kunnen ook Varrock Armour 3 van de Achievement Diary of een cooking skillcape dragen om binnen te komen. 

plattegrond

Als je de deur binnengaat, word je tegengehouden als je geen Chef’s Hat, Cooking skillcape, Varrock armour 3 of 32 Cooking draagt. Heb je dat wel, dan word je gewoon door de Head Chef binnen gelaten. Je ziet als je in een memberswereld bent meteen een stalletje staan, met als verkoper Romily Weaklax. Hij koopt en verkoopt taarten. Het boek dat hij verkoopt is een receptenboek. Hier staan alle recepten van de taarten uit RuneScape in.

Hieronder staat een tabelletje met wat de voorgedefinieerde prijzen van player stock zijn. De prijs wordt wel beïnvloed door de Grand Exchange, daarom liggen de prijzen meestal hoger.

Pie Shop
Plaatje Voorraad Naam Prijs Player Stock
pie-recipe-book Pie Recipe Book 4 gp
pie 0 Redberry Pie 11 gp
pie 0 Meat Pie 14 gp
mud-pie 0 Mud Pie 53 gp
pie 0 Apple Pie 29 gp
garden-pie 0 Garden Pie 24 gp
fish-pie 0 Fish Pie 100 gp
admiral-pie 0 Admiral Pie 310 gp
wild-pie 0 Wild Pie 182 gp
summer-pie 0 Summer Pie 140 gp

Members kunnen als ze Varrock Armour 3 dragen ook een bank gebruiken in de Cooking guild. In de bank staat ook een kookfornuis.

In het midden van de ruimte zie je een flour bin staan. Hier komt het meel in terecht als je grain in de hopper op de tweede verdieping gooit en de Hopper Controls bedient. Je kunt het er dan uithalen met een pot. Op het tafeltje in het noorden ligt een chocolate bar, die kan gratis meenemen. Als je water nodig hebt, kun je dat ook uit de kraan halen.

Op de eerste verdieping is ook wat te vinden: op het zuidelijke tafeltje twee cooking apples en een pie dish, op het noordelijke tafeltje een bowl en een cake tin. Een echte cooking guild heeft natuurlijk ook een range: dus hier ook. Er zijn er zelfs twee op de eerste verdieping. Je kunt er als member ook je melk karnen naar boter, kaas en crème met de karnton die er staat.

Als je nog een ladder omhoog gaat zie je nog een verdieping. Ook hier zijn tafels met spullen: in het oosten grapes en een pot, in het zuiden nog een cooking apple en een jug. Je ziet ook een plaats waar je het graan in kan doen als je meel wil maken. Graan kun je op het veld ten noorden van de guild plukken.

2 reacties »

  1. Best raar woord hè? ‘Karnton’. Goed gevonden!

    Reactie door Scrachasniff — december 24, 2008 @ 8:57 am

  2. Jaa, ik kan hier in! Jammer dat ik da twinkeltje niet kan zien!

    Reactie door Ijzige vogel — december 24, 2008 @ 9:54 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: