Runescape Tricks/Community

Soul’s Bane, A

Door Fswe1

Beschrijving: De zoon en man van Launa zijn een ravijn binnen gegaan. Je biedt je hulp aan, maar eenmaal in de grotten blijkt dat je misschien beter had kunnen weigeren…

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld.

Lengte: Redelijk kort.

Startpunt: Praat met Launa bij het grote ravijn, ten westen van de Temple Paterdomus en ten noord-westen van de Digsite. Er staat vreemd genoeg geen quest-ster bij.

Alleen voor members: Ja.

Eisen: Combat level van minstens 60-70. Je moet hier heel veel vechten.

Benodigde spullen: Veel goede vis of wijn (20 zwaardvissen is meer dan genoeg, vertrouw me), goede armour, goed wapen, minstens 6 dosissen antipoison. Protect from Melee kan helpen. Je hebt een touw nodig.

Launa ziet er al héél oud uit. Ze huilt. Ze zegt dat er ooit een paar Digsite-studenten naar beneden zijn gegaan en nooit terug zijn gekeerd. Je vraagt waarom haar dat iets kan schelen. Omdat haar zoon en echtgenoot ook naar binnen zijn gegaan. Die laatste om de weggelopen zoon Tolna te vinden. Jij zegt dat je wel wilt helpen. Ze is verbaasd maar accepteert het. Nu wordt het leuk… Doe je rope op het ravijn en klim naar beneden.

Anger Room

Angry Bear Angry Unicorn Angry Goblin Angry Giant Rat
Je zal een filmpje zien van een kamer waar alles in brand staat. Daar sta je nu. Naast je een wapenrek. Doe je wapen uit en pak de Angry Spear. Vermoord hiermee de beer. Hij heeft 200 HP, maar met deze wapens kun je (enkel en alleen tijdens de quest in de grot, niet na de quest) namelijk 200 hitten. Pak daarna het zwaard en help de eenhoorn het hoekje om. Pak nu de mace en neem de giant rat te grazen. Neem de battleaxe en jaag de goblin over de kling. Afgezien van de hitpoints is hun combat verschillend tussen level 40 en level 47. Als je elk beest hebt gedood zie je een filmpje waarin je heel boos bent en met een draak iedereen vermoord. Je ziet Tolna boos worden op zijn moeder omdat ze veel te arm zijn en hij niet met haar regels kan leven. Launa vraagt waarom, want ze levven goed op wat ze verdienen. Hij loopt weg. Launa schreeuwt nog, maar tevergeefs. Ga nu door de glimmende exit-grot naar de volgende uitdaging.

Fear Room

Fear Reaper
Je bent nu in een hele donkere grot en ziet Tolna roepen: “Mommy, daddy, help me!”. Je vraagt je af hoe je hier kan zien zonder lichtbron… Nu moet je steeds rondjes rond de muur van de grot lopen en in elke Dark Hole kijken. Soms zal er een Fear Reaper uitspringen met een schril geluidje. Hij is level 42 en help hem zijn laatste adem uit te blazen (voor zover dat kan voor een ondode 😛 ). Je zal ook een Black Hole tegenkomen waar je niet in durft. Vermoord 5 Fear Reapers voor een filmpje waarin Tolna gaat zitten en wordt verzwolgen door het ravijn dat komt. Ga door de Black Hole die nu verlicht is naar het volgende grotje.

Confusion Room

Confusion Beast
Tolna zegt nu: “Why am I so confused?!”. Je ziet hier rollende Confusion Beasts van level 43 en 5 deuren. Je moet Confusion Beasts vermoorden, deze kunnen je vergiftigen. Van de confusion beasts is er maar een echt, op de andere hit je alleen maar nul. Als je dat lang genoeg hebt gedaan verdwijnt je neppert. Als je 2 keer nul hebt gehit zou ik wegrennen. Misschien sturen ze je een soort paarse bol achter je aan, maar het is heel onwaarschijnlijk dat hij meer dan nul hit. Vind de echte confusion beast en vermoord hem, doe dit totdat je een filmpje ziet waarin Tolna bang op de grond zit; “Leave me alone!..”. Hij vind dat hij niets verkeerds deed en blijft. Ga door de laatste deur naar het volgende stadium.

Hopelessness Room

Hopeless Creature
Tolna zit een beetje te wauwelen dat hij niks waard is en of niemand zijn hopeloosheid kan bestreiden en bla bla bla… In deze grot is een groot ravijn. Vermoord een Hopeless Creature (level 46). Hij zal krimpen, vermoord hem nog een keer. En nog eens. Nu is hij echt dood. Doe dit bij elk monster (ze zuigen d.m.v. blauwe bollen de levenslust uit je, maar dat is ongevaarlijk). Er zal een Bridge of Hope over het ravijn verschijnen. Ga eroverheen en ga door de deur.

Tolna en Brana

Tolna’s vader Brana is hier. Hij is heel blij dat hij zijn inmiddels 25 jaar oudere zoon heeft gevonden. Alleen is Tolna veranderd in een driekoppig wezen! Tolna zegt dat hij Brana’s zoon niet meer is. Brana zegt dat Launa en hij van hem houden en dat ze hem de hele tijd zochten. Tolna zegt dat dat niet zo is, ze hadden daar 25 jaar voor (inderdaad een béétje stom). Iets in de grotten heeft zijn lichaam en geest veranderd tot wat hij nu is. Brana zegt dat ze de echte Tolna vast wel terug krijgen. “Je liegt!” is het antwoord. Nu kom jij en zegt dat Brana niet liegt. Tolna besluit dat jij dan ook maar moet sterven. Val de linker of de rechter-Tolna aan (de middelste schiet van die zwakke paarse bollen op je af). Elk hoofd is level 46. Je wordt zowat meteen vergiftigd, dus hou daar rekening mee. Als een hoofd dood is gaat het heel makkelijk. Vermoord het andere hoofd en dan het middelste. De echte Tolna verschijnt nu. Praat met hem. En buiten nog een keer voor je beloning.

Beloning: 500 Degence en Hitpoints xp, 500 coins en toegang tot Tolna’s Dungeon.

Quest Points: 1

Extra info over de dungeon:
Als je nu het ravijn in gaat zijn de vier grotten samengevoegd om je combat level op de monsters te trainen. Nu Tolna bevrijd is, hebben de monsters hun oorspronkelijke kracht weer terug.
Angry Beasts: Combat level hetzelfde, geen 200 HP meer. Zwakker dus.
Fear Reapers: Lopen nu gewoon rond, combat veranderd in 55.
Confusion Beasts: Zijn nu allemaal echt, zijn groter en combat 63 geworden.
Hopeless Creatures: Zijn combat 71 (maar ongevaarlijker), zuigen de levenslust niet meer uit je en je hoeft ze maar een keer te vermoorden.
Alle monsters droppen niks.

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: