Runescape Tricks/Community

Fist of Guthix

Fist of Guthix is een minigame waarbij je tegen een andere speler moet vechten. Er zijn twee rondes. In één ben je de prooi, in de andere de jager. Het is voor gratis spelers en members en je verliest geen spullen als je dood gaat. Het is verboden potions en voedsel mee te nemen. Het kost dus helemaal niets.

De Fist of Guthix ligt in een grot onder de wildernis ten noorden van Varrock. Let op de revenants. Als je veilig wilt gaan, hoef je niets mee te nemen. Binnenin de grot is een bank.

In het begin van de grot ligt een bank, lopen druïdes en staat een winkeltje waar je de beloningen van de minigame kunt kopen. Als je via de eerste kamer naar de ingang naar het spel probeert te gaan en er nog nooit bent geweest, wordt je tegengehouden door een druïde. Je moet eerst met de oorworm Fiara praten. Fiara is boos op de druïdes, ze stalken haar. Vraag wat deze plek is. Het is de Fist of Guthix. Je vraagt wat ze doet. Ze gaat nu over de druïdes zeuren. Ze zijn hier gekomen om de Fist of Guthix. Ze vertelt je hoe het spel werkt.

Je komt eerst in de wachtkamer. Als er genoeg mensen zijn, worden jullie opgedeeld in tweetallen. Elk spel heeft twee rondes. In één ben je de jager, in de andere de prooi. Wat je bent, staat in de rechterbovenhoek van je speelscherm. Bij “Hunting” ben je de jager, bij “Hunted by” ben je de prooi.

De arena is rond, met in het midden de Fist of Guthix. De jager en prooi starten aan verschillende kanten. De jager moet de prooi doden, de prooi moet ladingen van de Fist of Guthix verzamelen. De prooi start bij de stone dispenser, waar een gloeiende bol op ligt. De bol moet je oppakken. In deze bol moeten de ladingen van de Fist of Guthix. Ze komen er vanzelf in als je de bol draagt, maar niet als je die in je inventory hebt. Je moet er zoveel mogelijk verzamelen. Hoe dichter je in het midden van de arena komt, hoe meer ladingen je krijgt. Daarom is het daar altijd een kwestie van hoeveel mensen krijg ik er op een vierkante millimeter. Daardoor is altijd lastig om je tegenstander te vinden.

In de rechterbovenhoek staat hoeveel ladingen je hebt. Als prooi moet je ook de jager ontwijken. Met de steen in je hand kun je alleen niet vechten. Je stats zullen ook omlaag worden gebracht, waardoor het nog moeilijker wordt. De spreuken werken in de grot minder goed dan er buiten. Als de prooi kun je alleen Dream, Vengeance en Cure Poison uit het Lunar spreukenboek (members) doen. Je zult als prooi ook vaak geraakt worden door de energie uit de kamer, zodat het niet meer uitmaakt wat je combatlevel is. Als je als prooi de jager weet te doden, zal de jager weer aan de rand van het spel uitkomen. Hij kan de prooi dan opnieuw aanvallen.

Je kunt je ook verschuilen in de huisjes van de arena. Je bent daar onzichtbaar voor je tegenstander. Als je het huisje binnen gaat, wordt je wel beschadigd door de magische deuren van het huisje. In het huisje worden je stats ook harder omlaag gebracht dan er buiten. In het huisje staan portals. Deze teleporteren je naar andere huisjes. Om de portal te laten werken, moet je wat ladingen van je steen inleveren.

Een ronde kan op vier verschillende manieren eindigen:

 • De prooi is dood
 • De steen van de prooi is helemaal vol (5000 ladingen). Dit gebeurt bijna nooit
 • Als de tijd op is. De ronde duurt maximaal 10 minuten. In de rechteronderhoek van je scherm zie je de tijd.
 • Eén van de speler verlaat de arena. De speler die de arena verlaat, verliest

Als de eerste ronde voorbij is, begint de tweede ronde. De rollen zijn nu omgekeerd: de jager is nu de prooi en de prooi de jager. De winnaar is diegene die de meeste ladingen heeft verzameld. De winnaar krijgt Fist of Guthix tokens. Daarmee kun je spullen kopen.

Je mag geen potions, runes en voedsel meenemen. Die zal je krijgen. Je krijgt twee soorten runes, namelijk 300 catalytic en 1000 elemental runes. Deze runes kunnen alleen in de arena worden gebruikt en moeten aan het einde van het spel weer worden ingeleverd. Elemental runes tellen voor de elementaire runes, namelijk air, earth, water en fire. Catalytic tellen voor de andere runes. Verder krijg je nog 5 bandages waarmee je extra hitpoints krijgt en poison wordt genezen. Met de tele-orb die je krijgt, kun je één keer naar het midden van de arena teleporteren.

Als het spel is afgelopen, krijg je alle pijlen terug die je in het spel hebt afgeschoten. Je hoeft je pijlen dus niet steeds op te pakken.

Beloningen

De hoeveelheid tokens die je krijgt, wordt gebaseerd op je total level en de verzamelde ladingen. De winnaar zal de meeste tokens krijgen, maar als je je als verliezer ook hard hebt ingezet, zul je ook wat tokens krijgen. Je kunt maximaal 25 tokens per potje krijgen. De tokens kunnen bij de druïdes worden ingewisseld. Je krijgt ook een rang voor in de highscores aan de hand van of je wint, verliest en wat je combatlevel is.

Veel kleren die je kunt kopen, gaan kapot als je ze gebruikt. Het is vergelijkbaar met armour uit de Barrows. De snelheid waarmee de kleren kapot gaat, is alleen wel hoger bij deze kleren. Als de kleren kapot zijn, moet je ze weer opladen. Dat kost opnieuw tokens.

3 reacties »

 1. ey! heb je al op mijn acc gevochten??
  ik snapte er eerst zelf niks van….:P
  jippo127

  Rsnieuws: ja!

  Reactie door martie3/jippo127 — september 16, 2008 @ 4:57 pm

 2. Geweldig, zoals altijd.

  Reactie door Scrachasniff — september 17, 2008 @ 11:16 am

 3. u gebogen Allen nooobs!!!!!

  het gekscheren

  ik spreek zo geen Nederlandse don’ t p.m. me in spel

  Reactie door apollo81001 — februari 26, 2009 @ 11:49 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: