Runescape Tricks/Community

Party room

De Party Room is te vinden in Falador, ten noord-oost van de bank. In de Party Room kun je feestjes houden, zoals dropfeesten en ridders laten dansen op een tafel. Dit allemaal zal wel wat geld kosten. Een dropfeest kost namelijk voor de organisator 1.000 gp. Als je ridders wilt laten dansen op een tafel, zal dat 500 gp kosten.

Er zijn in twee werelden aangewezen voor de Party Room, namelijk wereld 102 (gratis spelers) en wereld 103 (members). Je kunt ook dropfeesten houden in andere werelden, maar deze twee werelden zijn door Jagex uitgekozen als Party Room-wereld.

Party Pete, Lucy en Megan

Party Pete is de eigenaar van de Party Room. Als er iets gedropt gaat worden, zal hij aftellen zodat je weet hoelang het nog duurt voordat de ballonnen naar beneden komen. Je kunt hem ook vragen stellen over de Party Room.

Lucy en Megan staan bovenin de Party Room. Zij verkopen bier voor 2 gp per stuk. Bierglazen kun je in de bar van Falador voor 2 gp verkopen.

De dropfeesten

Het beroemdste van de Party Room zijn de dropfeesten. In de Party Room staat een kist waar je net zoveel voorwerpen in kunt doen als je wilt. Let wel op dat je voorwerpen die je erin doet, er niet meer uit kunt halen! Er is een kleine kans dat je je voorwerp nog terug kunt krijgen via de ballonnen. Er komen namelijk veel mensen op de drops af. Het feest zal namelijk in de hele RuneScape-wereld door bankers en guards worden aangekondigd. Je moet de hendel naast de kist overhalen om het feest te laten beginnen. Het feest zal niet meteen beginnen. Hoe lang het duurt, hangt af van de waarde van de voorwerpen uit de kist.

  • 0 – 50.000 gp: 10 seconden. Je feest wordt door niemand aangekondigd.
  • 50.000 tot 150.000 gp: 1 minuut. De bankiers van Falador kondigen je feest aan.
  • 150.000 tot 1.000.000 gp: 5 minuten. De mensen uit Falador en bankiers uit Falador kondigen je feest aan.
  • 1.000.000 gp en hoger: 10 minuten. De mensen uit Falador en bijna elke bankier uit RuneScape kondigen je feest aan.

Deze tijden gaan in wanneer er aan de hendel getrokken is, eerder niet. Wanneer er aan de hendel getrokken is, zal ook de waarde van de kist worden bepaald. Je kunt vanaf dan ook niet meer spullen in de kist doen. De kist is nog wel open, maar de voorwerpen die je er dan bij doet, zullen bij het dropfeest na jouw dropfeest worden gedropt.

Wanneer er een waarde van 1M of hoger in de kist zit, zullen alle bankers in elke stad van RuneScape omroepen dat er een drop party wordt gehouden. Ze bieden je gratis teleports naar de Party Room aan.

De voorwerpen zullen in honderden ballonnen worden gedropt. Niet in elke ballon zit een voorwerp, maar in sommige wel. Drops in notes worden verdeelt in verschillende balonnen, geld ook. Als er bijvoorbeeld 1000k in de kist gestopt is, zal het verdeelt worden over ongeveer vijf ballonnen, één met 400k, één met 100k, één met 200k, één met 150k en nog een andere met ook 150k. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld. Het kan ook over veel meer ballonnen verdeeld worden of juist minder. Dezelfde truc werkt met de voorwerpen die noted zijn.

Dancing knights

Als je de hendel overhaalt, kun je ervoor kiezen om de ridders in te huren. Er zullen dan aan aantal ridders gaan dansen en zingen op de lange blauwe tafel in het midden van de Party Room. Dat kost 500gp per keer. Het is gewoon voor de gezelligheid, verder kun je er niets mee.

Het lied dat de ridders zingen:

We’re Knights of the Party Room.
We dance round and round like a loon.
Quit often we like to sing.
Unfortunately we make a din.
We’re Knights of the Party Room.
Do you like our helmet plumes?
Everyone’s happy now we can move.
like a party animal in the groove.

Geschiedenis

Vroeger stond de Party Room niet in Falador, maar in Seers’ Village. De Party Room was toen dus alleen voor members. Toen er ruimte nodig was voor de rechtbank van de quest King’s Ransom heeft Jagex de Party Room naar Falador verhuist. Het verwijderen van de vrije handel in RuneScape om geldhandel tegen te gaan is ook een belangrijke reden geweest. Jagex wilde de gratis spelers toch nog de mogelijkheid bieden dropfeesten te houden.

Party Pete zal een andere reden vertellen waarom de Party Room is verhuist:

 

We moesten verhuizen, de burgers van Seers Village hadden overlast van lawaai van de Party Room en de ridders van Camelot dachten dat de ridders van de Party Room grappen over hen maakte.

Nu gaat hier alles goed hier in Falador, de mensen in Falador zijn blij dat we hierheen zijn verhuist en er heeft nog bijna nooit een white knight geklaagd. We gaan Falador veranderen in de feestomgeving van RuneScape!

1 reactie »

  1. Vette handleiding!

    Reactie door Scrachasniff — oktober 11, 2008 @ 8:59 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: