Runescape Tricks/Community

Dig Site, The

Geschreven door: Fswe1.

Beschrijving: Zo, dus jij wilt archeoloog worden? Dan moet je slagen voor je examen. Je weet er alleen niks van! Gebruik de hulp van studenten en zelfs de oude god Zaros om de grote archeoloog onder de indruk van jou te laten zijn!

Moeilijkheidsgraad: Redelijk makkelijk.

Lengte:
Gemiddeld.

Startpunt: Er zijn twee verschillende routes:

1. Ga naar oost-varrock, loop iets naar het noorden, ga door het hek en loop helemaal naar het zuiden totdat je bij het exam centre komt.

2. Ga naar oost-varrock en loop helemaal naar het zuiden totdat je bij het hek komt. Loop door het hek naar het oosten en dan ben je bij het exam centre.

Alleen voor members: Ja.

Eisen: 25 Thieving, 10 Agility en 10 Herblore.

Benodigde spullen: A cup of tea (kopen of stelen in Varrock), leather boots (steeds te krijgen in de kelder van de Lumbridge Castle keuken), leather gloves (steeds te krijgen in het huis van Father Urhney in de Lumbridge Swamps), pestle and mortar, vial (leeg dus, steeds te krijgen in het huis met de apotheek in Varrock), tinderbox, 2 ropes (vaak gedropt door dieven) en houtskool (charcoal, tijdens de quest te krijgen).

Overzichtkaartje:
digsitekaartje

Als je met een examiner praat wordt je verteld dat ze dingen uit het verleden opgraven. Je vraagt of jij dat ook kan leren. Het antwoord is dat je toestemming van de Curator uit het Varrock Museum moet hebben. Als je klaar bent met praten krijg je een briefje, de Curator moet dit ondertekenen als je mee mag doen. Loop naar het Varrock Museum. Je komt daar door door de oostelijke ingang van Varrock meteen naar het noorden te gaan, zodoende kom je bij de achterdeur. Loop om naar links en praat met de Curator; Haig Halen, zo ziet hij eruit:
curatorhaighalen

Use je briefje op Haig Halen en je krijgt toestemming. Ga terug en praat weer met een examiner. Je moet eerst een examen afleggen. Er worden je 3 vragen gesteld. Elk antwoord is fout, dus zeg maar wat. Je wordt vervolgens naar de Digsite gestuurd. Ga vanaf de oostelijke Varrock-ingang naar het uh… oosten (XD). Je komt nu bij 3 studenten, praat met ze. Ze willen je best helpen met het examen, maar willen ook wat terug. Ze hebben hun Rock Samples (een steen) verloren. En raad eens wie hem terug moet vinden?

Voor de groene student:

Pickpocket een Workman. Blijf dat doen tot je de steen krijgt. Breng de steen terug en je krijgt deze tekst:
“The study of earth sciences is: The study of the earth, it’s contents and history.”. Dat betekent “De studie van aarde-wetenschap is: De studie van de aarde, haar inhouden en geschiedenis.”.

Voor de bruine student:

Ga naar het zuid-oosten tot je bij een rivier komt, waar tenten staan. Pak uit een van de tenten een Penning Tray (goudzoek-ding). Use het op een Panning Point aan de oever. Een Panning Guide zal je tegenhouden en vertellen dat je toestemming nodig hebt, wat je krijgt als je hem een plezier doet; een kopje thee. USE de thee die je bij je hebt op hem en je mag goud zoeken tot je erbij neervalt. Blijf Panning Points doorzoeken tot je de Rock Sample hebt, geef die aan de student en hij zegt: “The eligible people to use the Digsite are: All that have passed the appropriate earth sciences exams.”. Dat betekent: “De mensen die de Digsite mogen gebruiken zijn diegene die de examens behoorlijk hebben gehaald.”.

Voor de roze studente:

Doorzoek ten zuiden van de Digsite struiken en zo tot je de steen hebt gevonden, geef deze aan de studente en je krijgt te horen: “The proper of health- and safetypoints are: Leather gloves and boots to be worn at all times, proper tools must be used.”. En dát betekent: “De gebruikelijke gezondheids- en veiligheidsregels zijn: Leren handschoenen en schoenen zijn altijd verplicht, gebruikelijk gereedschap gebruiken.”.

Ga nu terug naar de examiners en begin het examen. Zeg de antwoorden van de studenten*. Je krijgt een trowel waarmee je in het beginnersgebied naar ouwe zooi mag zoeken.
*Die waren:

The study of earth sciences is: The study of the earth, it’s contents and history.
The eligible people to use the Digsite are: All that have passed the appropriate earth sciences exams.
The proper of health- and safetypoints are: Leather gloves and boots to be worn at all times, proper tools must be used.

Je gaat nu nog een keer naar de studenten voor nog meer antwoorden. Deze zijn:

Correct sample transportation: Samples taken in rouge from, kept only in sealed containers.
Finding handling: finds must be carefully handled, and gloves worn.
Correct rock pick usage: always handel with care, strike the rock cleanly on its cleaving point.

Je krijgt een bewijsje dat je in het level 2-gebied mag graven. Voor het laatste examen geven de 2 ♂nelijke studenten je het antwoord, maar de ♀ wil haar opa(a)l hebben. Doorzoek de rivier en geef haar edelsteen aan haar, leg het examen af. De antwoorden:

Sample preparation: samples cleaned and carried only in specimen jars.
Specimen brush use: brush carefully and slowly, using short stroke.
The proper technique for handeling bones is: handle bones carefull, and keep away from other sample.


Nu kan je overal waar je wilt en niet wilt graven.

 

 

Ga nu naar de zuidkant van de Digsite, daar zie je 2 grote blauwe urns. Vlak daarvoor zie je 2 zakken staan, doorzoek deze en in een van de 2 zal je een Specimen Jar vinden. Als het goed is heb je ook al een Specimen Brush van een Workman gestolen (toen je eentje pickpockette voor de groene student zijn steen). Zo niet, doe dit dan. Graaf nu in het level 3-gebied tot je de Talisman of Zaros vindt (dit kan een tijd duren). Als je deze hebt moet je hem op een Archeological Expert usen, deze zal je vertellen dat het een ceremonieel decoratiestuk is van de god Zaros. Er staat een inscriptie; “Zaros will return and wreak his vengeance upon Zamorak the pretender.”. (Zaros zal herrijzen en wraak nemen op Zamorak) Use de brief die je van hem kreeg op een Workman, en je zal toegang krijgen tot de mijnschachten. Ga vervolgens naar het noord-oosten en zoek een Winch, use daar je touw (rope) op en praat tegen een Workman. Blijf dat doen totdat je een sleutel krijgt. Pak ook een Arcenia Root.

Ga nu weer naar de rivier en kijk in tenten bij een Specimen Tray tot je Charcoal krijgt, use dit op je Pestle and Mortar zodat je Ground Charcoal hebt. Open de kist met je sleuten zodat je Chemical Powder krijgt. Buiten de tent staan 3 tonnen, open er een met je trowel en use nu je kolf (vial) erop. Je zult nitriglycerine (licht ontvlambaar! Héél erg licht…) krijgen. Ga naar de Archeological Expert en geef hem je nitroglycerine en ammonium nitrate (dat was de poeder) door het op hem te usen. Use de nitroglycerine met je nitrate, charcoal en arcenia root. Use je andere touw op de winch, en klim naar beneden. Loop door tot je bricks ziet en giet je chemische mengsel erover heen. Steek het aan met je tondeldoos. Zodra de boel is ontploft loop je Zaros’ tempel binnen. Haal snel een steen weg, anders ontwaakt Zaros (oh oh…). Laat dit aan de Archeological Expert zien. Hij zal onder de indruk zijn en een verhaal vertellen, hierna heb je de quest af!!

Beloning: 2000 Herblore xp, 15.300 Mining xp en 2 gold bars. Je hebt ook toestemming om spullen op te graven in de digsite.

Quest Points: 2.

2 reacties »

  1. leipo

    Reactie door Anoniem — mei 11, 2009 @ 1:54 pm

  2. heey kom bij de club
    leipo]

    Reactie door leipo2 — mei 11, 2009 @ 1:55 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: