Runescape Tricks/Community

Desert Treasure

Door: Fswe1.

Beschrijving: Een archeoloog zoekt een oude piramide met grootse schatten. Jij moet de 4 diamanten zoeken om in de gevaarlijke piramide af te dalen en de helft van de beloning opeisen. Maar ben jij bereid monsters de bevechten van over de level 150?

Moeilijkheidsgraad: zeer moeilijk.

Lengte: lang.

Startpunt: Bedabin Camp, praat met de acrcheoloog.

Alleen voor members: Ja.

Eisen: 10 Slayer, 50 Firemaking, 50 Magic, 53 Thieving (57+ is handig). 60+ Agility is handig. Prayer 40-45 is handig. Je moet monsters van rond de level 154 kunnen verlsaan. Je moet Tourist Trap, The Digsite, Temple of Ikov, Priest in Peril, Waterfall Quest, Troll Stronghold, In Search of the Myreque kan handig zijn en Heroes’ Quest hebben voltooid.

Benodigde Spullen: Shantay pasjes, 3K, 12 Magic Logs, 6 Steel Bars, 6 Molten Glass, Ashes, Charcoal, 1 Blood Rune, Bones, Chocolade Cake, Climbing Boots, Garlic, Lockpicks, Silver Bar, Spice, Pestle and Mortar, Face Mask, Tinderbox, Ice Gloves, Waterskins, Knife.
Handig (sterk aangeraden): Energy Potions, Restore Potions, Prayer Potions, veel voedsel, teleport runes, Ring of Life, Anti-Poison Potions, rune armour (of beter), een Poisoned Dragon Dagger (p+ of s) en Fire Bolt/Blast/Wave (Strike is nogal oneffectief), Fire Staff.

1. De archeoloog

Dit is nog makkelijk.
deserttreasure1
Praat met de archeoloog. Hij zoekt een schat. Als je hem helpt, krijg je de helft. Dit accepteer je. Je moet een briefje afleveren bij de Digsite Examiners. Ga dus weer helemaal naar Varrock en geef het ze. Praat weer en je krijgt een boek. Ga naar de bank in Varrock en haal de volgende notes: 12 Magic Logs, 6 Steal Bars, 6 Molten Glasses,  Ashes, Charcoal, Blood Rune, bones (doe geen Zamorak/Saradomin-armour aan!). Ga weer naar de archeoloog en geef hem het boek. Hij zegt weer eens dat jij de helft van de schat zal krijgen. Ga naar de Bandit Camp naar de pub en praat tegen de kroegbaas (barkeeper). Je praat over de 4 diamanten. Ga een stukje naar het oosten en praat met Elbis over de diamanten. Hij vraagt je de spullen te halen (heb je al in notes). Geef het hem. Loop een stukje zuid-oost en praat weer met Elbis. Kijk in alle spiegels. Nú wordt het echt lastig! We gaan de diamanten halen…

 

2. De Blood Diamond

Neem mee: Garlic, Silver Bar, Spice, Pestle and Mortar, Prayer Potions, voedsel (zo veel en goed mogelijk) en teleport-runes (Explorer’s Ring 3 met de kolen-teleport kan ook, maar Varrock Teleport aangeraden, meerdere keren).

Ga naar Canifis en loop de bar binnen. Praat met Malak de vampier. Hij zegt dat als je Dessous vermoord je een diamand krijgt. Je moet een silver bar geven aan iemand in Draynor, en dan een pot moet laten heiligen op Entrana, je hem de pot moet geven en bloed in laten doen. Vervolgens spice en crushed garlic toevoegen (nou, lekker!). Doe Lumbridge Telprot/Home Teleport en ga naar Draynor, loop het riool binnen en ga naar het aambeeld daar. Geef de bar aan Ruantum en je krijgt een pot (silver offering pot). Ga naar de Draynor Bank en sla armour en wapens op. Loop door naar Port Sarim en ga naar Entrana. De Hoge Priester zal de pot blessen. Doe Varrock Teleport en ga weer naar Canifis. Haal je spullen van je bank (óók eten potions!!!!!!) en trek alles aan. Ga naar Malak en hij vult de pot met bloed. Dan hit hij nog 5 schade bij je (aangeraden een beetje te wachten tot dat is aangevuld, geen kostbaar voedsel of potions gebruiken). Use je pestle and mortar op de knoflook en stop het vervolgens in de pot, samen met de spice.
We gaan naar Dessous.
Zwarte route = als je In Search of the Myrique hebt gedaan. Witte route = als je dat dus niet hebt gedaan.
deserttreasure2

Om dit monster te verslaan raad ik aan Ranged te gebruiken, want het is een mage en ik zou Protect from Magic doen.
Zorg ervoor dat je dus: armour hebt (ranged aangeraden + arrows), teleports hebt, voedsel  en Prayer Potions.
Ga nu naar Graveyard ten zuidoosten van Canifis. Als je bij het graf bent (in het midden, het grote) use je je pot met het graf en er komt een monster genaamd Dessous uit. Dood hem en als-ie dood is ga je terug naar Malak en je krijgt je Diamond of Blood.
NOTE: Als je Protect form Melee doet, dan zal Dessous steeds vleermuizen op je afsturen die constant 5 hitten en als je Protect form Magic doet dan zal hij melee gebruiken waarmee hij 20+ kan hitten door Black Dragonhide Armour.
NOTE: Als je te ver van de vampier wegloopt teleporteert hij weer naar je toe (dwars door dingen heen)! Daarom gebruik je om te vluchten Varrock Teleport (da’s dichtbij). Tip: Sla nog heel veel voedsel op je bank op. Als je naar Varrock moet vluchten eet je een deel op en het andere deel gebruik je om je inventory bij te vullen van het laatste gevecht.

 

3. De Ice Diamond

Neem mee: Chocolate Cake, Prayer Potions, Spiked Boots, teleports, voedsel, (Super) Restore Potions, veel fire spells.

NOTE: In zeer koude klimaten gaan je stats omlaag, drink hiervoor (Super)Restore potions als je stats te laag worden. Je kan zien dat je stats, HP en energie omlaag gaan als het sneeuwt.

Ga nu helemaal naar het noorden (noordelijker dan Trollheim) tot je een Troll Child tegenkomt bij een poort. Deze zal je tegen een prijs van een cake vertellen wat er met zijn ouders is gebeurd. Neem je spiked boots mee! Als je vergeten hebt hoe je die krijgt: Ga met een Iron bar en Climbing boots naar de smid van Burthrope en vraag aan hem of hij voor jou Spiked boots wil maken. Route:
deserttreasure33
Ga nu door de poort en je ziet in het westen een grote ingang, maar je kan er niet door. Dood 5 Ice Trolls daar en je kan er door (Fire Spells doen veel schade, maar gebruik lang niet alles!).
Volg het pad, langs de weerwolven en uiteindelijk vind je een Ice Guardian (lvl 154). Dood hem (hij gebruikt ijs magie aanvallen en melee). Als hij dood is dropt hij 2 Chocolade Cakes en een Super Restore Potion. Gebruik hier al je andere fire spells!!
Volg het pad verder totdat je bij het ijspad bent. Doe nu je Spiked boots aan en loop over het ijs (telkens klikken, je kan uitglijden en dan krijg je schade) tot je 2 grote trollen bevroren in een ijsblok vindt. Sla (smash) de ijsblokken open en je krijgt de Ice Diamond.

 

4. De Smoke Diamond

Neem mee: Face mask, Ice Gloves, Tinderbox, Voedsel, Prayer potions en Energy potions.

DOE JE ICE GLOVES EN FACE MASK AAN!!! Ga de dungeon ten westen van Pollnivneach binnen.
deserttreasure4
Dit is er een kaartje van:
deserttreasure5
Legenda:
Witte stip = ingang.
Zwarte stip = schatkist.
Blauwe stippen = onaangestoken fakkels.
Groene stip = Fareed het monster.

Loop naar de schatkist toe (gele route). Je moet alle fakkels aan steken. Loop nu naar de fakkel linksboven (gele route). Als je daar staat zet je rennen aan. Steek hem aan en ren z.s.m. naar de fakkel linksonder (groene route; verdwaal nergens!!). Aansteken, snel! Volg de groene route verder naar de fakkel rechtsboven, steek ook deze aan en volg de rode route naar de fakkel rechtsonder. Als alles goed is gegaan en je hebt het optijd gedaan, kan de kist nu opengaan. Neem de sleutel mee naar Fareed. Doe de poort open en vermoord hem (Protect from Melee). Je krijgt de diamant, verlaat dit doolhof zoals je erin kwam.

 

5. De Shadow Diamond

Neem mee: Goed voedsel en Prayer Potions (voor monsters in Dungeon, niet voor de diamond-dropper), Lockpicks (10 is genoeg als je 60+ Thieving bent, anders zal je er veel meer nodig hebben, ong. 25.), Anti-poison Potions zijn handig, armour (Rune of beter) een Poisoned Dragon Dagger (HEEL BELANGRIJK), Ring of Dueling is ook handig.

deserttreasure6
Ten westen van de Fishing Guild staat Rasool. Hij zegt iets over een Diamond of Shadow, een zichtbaarheids-ring en een “cross” die jij moet halen voor die ring.
Ga nu met veel Lockpicks, voedsel, (anti-poisonpotions en 57 Thieving zijn handig) naar het Bandit Camp* en in het meest zuidelijkste tentje vind je een kist, probeer die open te maken. Je kan poison krijgen maar dat is niet gevaarlijk want je hebt voedsel. (Als je geen lockpicks meer hebt en je hebt 57 thieving kan je ze stelen van Bandits). Als je geen Lockpick meer hebt en geen 57 Thieving hebt, gebruik dan je Ring of Dueling om naar Al-Kharid te gaan en haal weer Lockpicks.
*Als je niet meer weet waar dat is, kijk dan bij stap 1.

Als je de Cross hebt ga je terug naar Rasool en geeft hem zijn Cross en je krijgt een Ring of Visibility die je dingen laat zien die je anders niet kan zien.
Het gevecht tegen Damis.
Nu heb je nodig: armour, ddp-s of +, Ring of Visibility, Ring of Life is handig, teleports zijn handig en voedsel. (Je kan prayer ook tegen het monster gebruiken, maar kijk wel uit omdat je Prayer omlaag laagt.)

Doe je ring of visibility aan en je ziet ten oosten van Rasool een ladder (als je ring niet aan hebt verdwijnt de ladder, het is de rechter cirkel op de kaart hierboven). Je moet eerst zo oost mogelijk komen, dan zo noordelijk als je kan, een stukje oostelijk weer, dan naar het zuiden en tot slot weer naar het oosten.
Maak je weg door het doolhof en ontmoet Damis in 2 vormen, de 1e vorm kan je makkelijk doden, de 2e is veeel lastiger , gebruik daar al je ddp-s of + specials op en ren naar het noorden en ga achter de torch staan, dit is een safe spot (je kan er niet boogschieten). Als hij gepoisoned is ga je wachten tot je special balk vol is en doe je al je specials op hem en ga je weer achter de torch aan (dit is de BÉSTE manier om hem te doden). Als Damis dood is pak je zijn diamant van schaduw en ga je naar Rogues Den of Falador bank.

 

6. De Piramide…

Ga nu met al je diamanten, voedsel, Anti-Poison Potions als je hebt, teleports en Prayer Potions terug naar Elbis (bij de spiegels, als je niet meer weet waar dat is kijk je bij stap 1) en hij zegt dat de diamanten de ingang naar de pyramide open maken. Ga naar de pyramide ten zuiden van Elbis. (kaart stap 1)

Aan de vier hoeken van de piramdie zitten obelisken. Activeer alle obelisken door je diamanten erop te usen (gewoon proberen). Ga hierna naar boven, naar het midden en de trap af. Gefeliciteerd! Je zit in de piramide. 😕
Kijk uit voor verdwalen, monsters en vallen. Helaas heb ik geen kaart. Je begint op de 4e etage van de piramide. Denk erom dat Scrabs je gif toedienen, dat je Prayer moet gebruiken tegen mummy’s en Prayer uit als er geen monster in de buurt is. Dit is een gigantische (en gigantisch gevaarlijke) piramide. Door een valluik kún je naar beneden vallen en moet je weer helemaal opnieuw beginnen (boven dus. Hoe kan dat? Je valt naar beneden en komt boven… ❓ )
Als je helemaal beneden bent en helemaal bij het eind, praat dan met Azzandra en hij leert je Ancient Magicks!

NOTE:
Een Ancient Staff kan je voor 8K kopen van Elbis; daarna kan je ze krijgen van de zombies in de piramide (als je daar al nog een keer zou wíllen komen)
Vond je dit een supermoeilijke quest? Doe snel een teleport en heel jezelf. Je kunt rustig naar je beloningen kijken, dat zijn…

Beloning: 20.000 Magic xp en Ancient Magicks. Ring of Visibility.

Quest Points: 3

3 reacties »

 1. mooie guide door jou heb ik desrt treaure af

  Scrachasniff:
  Dankje! En: Mooie prestatie!

  Reactie door alan — februari 19, 2009 @ 7:45 pm

 2. heb je troll stronghold ook nodig voor shadow diamond ( en die archeoloog negeert me)

  Rsnieuws: Ja, troll stronghold heb je nodig. Weet je zeker dat je 10 Slayer, 50 Firemaking, 50 Magic en 53 thieving hebt? Als dat wel zo is, kijk ook of je de questen hebt gedaan.

  Reactie door cesnoep1 — februari 25, 2009 @ 1:59 pm

 3. maar ik ken iemand lvl 16 heeft troll stronghold ni uit en die draagt full ghostly

  Reactie door cesnoep1 — februari 26, 2009 @ 10:51 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: