Runescape Tricks/Community

Stealing creation

In de wildernis is een magische portaal verschenen. Hier heeft een groep mystici een kamp rond opgeslagen. De portalen leiden naar de “oerwereld”, een onafgemaakte wereld waarin heilige klei, het bouwmateriaal van de goden, verspreid ligt. De mystici zijn op zoek naar avonturiers die het portaal in willen gaan en het klei willen ophalen. Ze geloven echter het voor hun doeleinden nodig is, dat de klei met bloedvergieten wordt gekalmeerd. Daarom zenden ze alleen vrijwilligers in twee teams het portaal in, waar ze tegen elkaar moeten vechten.

Stealing Creation is een minigame voor members. Er staan geen eisen aan vast, maar het is wel handig als je hoge non-combat skills hebt. De minigame ligt in de wildernis, kijk dus uit voor revenants. Om er te komen kun je het beste met een games necklace naar Bounty Hunter teleporteren en vanaf Bounty Hunter naar de minigame lopen. De minigame ligt ten zuiden van Bounty Hunter. Je bent dus als je in Bounty Hunter bent, erg dichtbij Stealing Creation.

Je mag geen spullen meenemen. Als je per ongeluk toch spullen hebt meegenomen, kun je deze in de deposit box doen die bij de minigame aanwezig is.

plattegrond8

Tutorial

Voordat je de minigame kunt beginnen, kun je een korte tutorial doen. Het is niet verplicht. Je kunt de tutorial starten bij de Head Mystic die bij het portaal staat. Wanneer de tutorial begint, zul je in de minigame zelf komen, alleen dan in je eentje tegen wat NPC’s. Volg de instructies die de man je geeft, dan zul je automatisch je tutorial eindigen en weet je wat meer over de minigame.

Het spel beginnen

Je kunt het spel in twee verbanden spelen: in teamverband of clanverband. Natuurlijk is een clan ook een team, maar bij het teamverband van het spel kom je bij willekeurige mensen in het team. Bij clanverband kunnen de teams zelf worden ingedeeld.

Team tegen team

Om het echte spel te beginnen, moet je over het hekje bij één van de twee teams in het westen van het kamp klimmen. Je ziet een tellertje in de hoek. Hier kun je zien hoeveel hoeveel combat en skill levels een team heeft. Onderin zul je zien hoelang je nog moet wachten tot het volgende spel begint. Dit zal maximaal twee minuten zijn.

stand

Clans

Aan de andere kant is ook nog een hok. Dit is voor clans. Het uitdagen gaat via clanchats. Er moeten dus minimaal twee verschillende clanchats actief zijn in het gebied. Iemand die in de clanchat general of chat owner is, kan andere clans uitdagen door op “Challenge” bij iemand van een andere clan te klikken.

Het spel

Je bent nu in het spel aangekomen, in de basis van jou team. Het spel duurt precies 20 minuten. Je hebt een cape gekregen, deze heb je automatisch al aan. Iedereen van jou team heeft die kleur cape aan. Ook kun je jouw team herkennen aan de lila gekleurde stipjes op de kaart.

De kaart zal iedere keer anders zijn. Het plaatje hieronder is een voorbeeld.

voorbeeld-kaart

De bedoeling van de minigame is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Punten kun je halen door het delven en bewerken van “sacred clay”. Daarnaast vinden de mystici in het kamp het nodig dat je je tegenstander vermoord, waar je ook punten voor krijgt. Hoe hoger je level in de non-combatskills, hoe beter materiaal je kunt krijgen. Je kunt gebruik maken van de skills Mining, Fishing, Woodcutting en Hunter. Van het klei dat je verzamelt hebt kun je armour en hulpmiddelen maken, zoals een pickaxe.

Klasses

De klei en de voorwerpen het spel zijn verdeeld in klassen. Hoe hoger de klasse is van de voorwerpen die je verzamelt en maakt, hoe meer punten je zult krijgen. Je hebt bepaalde levels nodig om klei uit de klassen te kunnen verzamelen. Je hebt bijvoorbeeld 80 Woodcutting nodig om bomen van klasse 5 om te hakken. Je krijgt van bomen van klasse vijf ook klei van klasse vijf. Zie de tabel voor welke levels je nodig hebt voor een bepaalde klasse.

Klasse Level benodigd
1 1
2 20
3 40
4 60
5 80

Voorwerpen maken

Verlaat je basis en zoek naar een rood vierkantje op de kaart waar je level 1 clay is te vinden. Klik erop. We beginnen eerst met wat klei dat je zo van de grond kunt oprapen, omdat je nog geen gereedschap hebt. Je verzamelt nu klei, waar je gereedschap van gaat maken. Je hebt ook geen gereedschap nodig als je de klei van klasse 2 en hoger wilt krijgen, maar dan gaat het heel traag. Je kunt dus het beste wel gereedschap gebruiken.

Ga met de klei naar een Creation Kiln. Dit is een vierkant ding waar je materialen kunt maken. Je kunt je klei ook meteen naar je basis brengen, maar daar krijg je weinig punten voor. Je krijgt een menu te zien waar je materialen kunt maken. Hoe hoger je de klasse van de klei is die je hebt verzameld, hoe beter de spullen zullen zijn. Je krijgt er ook meer punten voor. Voor hogere klassen dan 1 heb je wel bepaalde levels nodig. Hierboven staat de tabel met de levels.

Wapens

 • Dagger
 • Scimitar
 • Warhammer
 • Bow
 • Arrows
 • Magic staff
 • Elemental runes
 • Catalytic runes
 • Summoning pouch
 • Summoning scroll

Armour

 • Helm
 • Platelegs
 • Platebody
 • Coif
 • Chaps
 • Hardbody
 • Mage hat
 • Robe bottom
 • Robe top

Materialen

 • Hatchet (hiermee kun je bomen hakken)
 • Pickaxe (hiermee kun je minen)
 • Harpoon (hiermee kun je vissen)
 • Butterfly net (hiermee kun je swarms vangen)
 • Barrier (kunnen barriers van gebouwd worden)
 • Food

Potions

 • Prayer potion
 • Energy potion
 • Attack potion
 • Strength potion
 • Ranging potion
 • Defence potion
 • Magic potion
 • Summoning potion

Je hebt vast niet alle voorwerpen nodig die je maakt. Door op de grote tafel in het midden van de basis te klikken, komen de voorwerpen op de tafels aan de zijkanten van je basis te liggen. Vanaf deze tafels kunnen je teamgenoten de voorwerpen snel oppakken als ze geen zin of niet de juiste skills hebben om iets te maken. Als je spullen inlevert, krijg je punten. Zoals je weet is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten moet verzamelen. Je kunt ook klei inleveren. We raden je toch aan om er eerst voorwerpen van te maken en het dan pas in te leveren. Dat zal veel meer punten opleveren.

Aan de slag met je skills

Nu gaan we aan de slag met behulp van je skills. Zoek een vierkant op met iets wat je kunt hakken, vissen of vangen. Zoals al eerder uitgelegd gaat dat via klassen. Als je wilt weten welke klasse bijvoorbeeld een boom is, klik je met je rechtermuisknop op de boom. Dit kan natuurlijk ook bij de andere dingen, zoals bij een steen van de skill Mining. Bij elk potje staan de dingen voor een andere klasse.

verzamelen

Statistieken en de basis

Praat met de dwerg in jouw basis. Hij kan je statistieken laten zien die aangeven hoeveel spots van elke skill er op dit moment in de arena aanwezig zijn.

remaining-clay

In je basis staan tafeltjes. Hier kun je materialen vanaf pakken. Helaas zal dit wel wat punten kosten. Je kunt dus beter je materialen zelf maken! In het midden staat een bak waar je je voorwerpen kunt inleveren.

Tegenstanders

We hebben het nu wel steeds over wapens en armour, maar waar is dat nou voor bedoeld? Je kunt elkaar in het spel ook aanvallen. Als je dood gaat, zul je alles wat je bij je hebt verliezen. De tegenstander kan alle voorwerpen oppakken. Je zult respawnen in je basis of in een omheind vierkant van je eigen team. Over omheinde vierkanten kun je lezen onder het kopje barriers, dat iets verder in dit artikel wordt beschreven. De wapens en het armour zijn bedoeld om je te beschermen en te helpen bij het vechten. De levels die je nodig hebt om armour van verschillende klasses dragen, kun je in de tabel hierboven zien.

Vechten is een ideale manier voor hogere combat levels om aan klei te komen. Je kunt zelfs ancient spreuken gebruiken!

Je krijgt geen combat xp als je je vijand aanvalt.

Voedsel

Je kunt bij een Creation Kiln ook voedsel maken. Ook het voedsel zal weer in klassen zijn. Hoe hogere klas voedsel, hoe meer hitpoints je erdoor zult genezen

Klasse van het voedsel Hitpoints erbij Cooking level
1 4 1
2 8 20
3 12 40
4 16 60
5 20 80

Summoningbeesten

In het spel kun je ook Summoningbeesten gebruiken. Deze kunnen je helpen met het verslaan van je tegenstander of het dragen van voorwerpen. Je kunt een aantal soorten beesten maken:

Klasse van de klei Hoeveelheid voorwerpen dat het beest kan dragen Combat level van je beest
1 1 25
2 6 37
3 12 58
4 18 93
5 24 139

Er is ook een scroll waarmee je de special move “Clay deposit” kunt doen. Je klei en al je voorwerpen, op de hulpmiddelen na, zal dan naar de basis worden gestuurd.

Mistwolken

In het spel zijn ook mistwolken. Hieronder kun je je verstoppen zodat je tegenstander je niet meer kan zien en aanvallen. Het is ook leuk als er een tegenstander naast een wolk staat. Je kunt dan ongemerkt de inventory van je tegenstander leegstelen.

Alle stipjes van spelers zullen als je in de wolk bent wit worden. Je ziet dus niet meer wie in jou team zit en wie niet.

De wolk zal geen Hitpoints van je afnemen, zoals bij de minigame Fist of Guthix wel het geval is.

Barriers

Je kunt de vierkanten voor de tegenstander afsluiten door er een barrière om te maken .Alleen je eigen team kan het vierkant dan nog betreden, zodat het andere team jullie niet meer kan aanvallen en niet meer bij wat er in het vierkant is, komen. Je moet de barrières maken met planken. De construction levels die je nodig hebt om planken van een bepaalde klasse te maken, zijn hetzelfde als de levels van de andere dingen: 1, 20,40,60 en 80. Hoe hoger de klasse plank waarmee je de barrier maakt, hoe sterker de barrier zal zijn. Je tegenstander kan namelijk de omheining kapot maken. Ook zal de omheining na een tijdje vanzelf verdwijnen.

barrier

Altaren

In het spel staan ook altaren. Je kunt hier je Prayer punten, run energie en Summoning punten opladen.

Pickpocket

Je kunt het team waar je tegen speelt ook bestelen. Neem net als gewoonlijk gewoon de “pickpocket”-functie, dan zul je voorwerpen van degene stelen die hij in zijn inventory heeft zitten. Je mag helaas maar maximaal 20 Thieving levels van het thieving level van degene die je besteelt, afwijken.

Obstakels

In het spel staan ook obstakels, zodat je niet gemakkelijk weg kunt rennen voor je tegenstander. Je kunt er wel overheen springen en klimmen. Dat houdt je tegenstander ook tegen. Er zijn twee soorten obstakels: een muurtje en een gat. Om over het gat te kunnen springen heb je level 40 Agility nodig en om over het muurtje te klimmen heb je level 60 Agility nodig.

Spel afgelopen

Een potje duurt twintig minuten. Het team die bij elkaar de meeste punten hebben verzamelt, wint. Het andere team is de verliezer. Waarschijnlijk zul je het portaal in het kamp al opgemerkt hebben. Als het spel voorbij is, zul je uit deze portaal komen.

score

De score wordt als volgt berekend:

 • Verzamelen van klei: 15 punten per klasse
 • Verwerken van klei: 15 punten per klasse
 • Klei in de basis leggen: 15 punten per klasse
 • Klei en voorwerpen van de basis oppakken: je verliest de punten die je zou verdienen voor het neerleggen
 • Vechten: 5 punten per schade

Elk lid uit het team dat bijelkaar de meeste punten krijgt, krijg 10% extra punten.

Beloningen

De score die je in het spel verdient, wordt omgezet naar punten waar je bij de winkel in het noordoosten van het kamp spullen mee kunt kopen.

Score in het spel Beloningspunten
0 – 19.999 points 1 per 1000 scorepunten
20.000 – 21.999 points 20
22.000 – 25.999 points 21
26.000 – 33.999 points 22
34.000 – 49.999 points 23
50.000 – 81.999 points 24
82.000 – 145.999 points 25
146.000 of meer 26

Violate tool en Morphic tool

De morphic en violate tools kosten elk 20 punten.

 • Morphic en violate tools kunnen veranderen in een hamer, harpoen, needle, axe, pickaxe, knife en butterfly net
 • Als je deze voorwerpen gebruikt bij het trainen van je skill, wordt de xp die je krijgt, verdubbeld
 • Bij een violate tool verandert je morhpic tool in een van de gereedschappen die hierboven staan.
 • Bij een morphic tool kun je zelf kiezen welke van de soorten gereedschap je krijgt. Je kunt de soort veranderen, maar dan gaat je voorwerp wel iets meer kapot.
 • Violate en morphic tools gaan geleidelijk kapot als je ze gebruikt. Een morphic tool gaat sneller kapot dan een violate tool.
 • Een violate tool gaat in tien stappen kapot. Na elke stap zal het gereedschap in een ander soort gereedschap veranderen.
 • Hoe snel je voorwerp kapot gaat, hangt af van je level. Als je gereedschap kapot is, moet je hem weer laten opladen. Dat kost opnieuw 20 punten. Je moet ook weer één keer opnieuw een potje spelen.
 • Met de optie “Count-charges”, die op de gereedschappen zit, kun je zien hoeveel je gereedschap kapot is.

Armour

Het armour dat je kunt kopen, kan van soort veranderen. Dat is erg handig tijdens het vechten. Je koopt bijvoorbeeld één body. Met één druk op de “Operate”-optie kun je alle vechtvoorwerpen van sacred clay die je draagt naar een andere vechtstijl transformeren. Als het voorwerp in je inventory is, moet je alle voorwerpen een voor een veranderen. Je kunt dus iets van melee armour naar ranged of magic armour transformeren.

Tijdens het vechten krijg je dubbele xp voor het vechten. Je armour gaat hierdoor geleidelijk kapot. Als je armour helemaal kapot is, blijft je armour gewoon dezelfde bonussen behouden als het had, maar krijg je geen dubbele xp meer. Je kunt het ook niet meer veranderen. Je moet het dan voor 20 punten bij de minigame opladen. Hoe heel je armour is, kun je met de optie “Count-charges” zien. De tijd waarin je dubbele xp krijgt, wordt steeds verhoogd als je een extra voorwerp draagt. Als je bijvoorbeeld een scimitar en een helm draagt, krijg je twee keer zo lang dubbele xp dan als je alleen een scimitar zou dragen.

Het melee-armour heeft dezelfde bonussen als rune. Het wapen is te vergelijken met een rune scimitar. Magic is hetzelfde als mystic robes en een mystic staff. Ranged heeft dezelfde bonussen als green dragonhide armour, een coif en een yew shortbow.

 • Body: 30 punten
 • Legs: 28 punten
 • Hoofd: 24 punten
 • Wapen: 26 punten

3 reacties »


 1. Ik snap er nog steeds weinig van! lol.

  Reactie door Fswe1 uit Israel — januari 1, 2009 @ 4:59 am

 2. nnnnnnooooobbbbbbbbiiiiiieeeesssss

  Reactie door klJHSFa — februari 22, 2009 @ 12:50 pm

 3. kei gaaf danku heb nu al alle spullen

  Rsnieuws:
  geen dank.

  Reactie door loony appie — juli 30, 2009 @ 4:07 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: