Runescape Tricks/Community

Dragon Slayer

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met de Guild Master van de Champions’ guild. De Champions’ guild ten zuiden van Varrock. Je hebt 32 Quest Points nodig om binnen te komen.

Alleen voor members: Nee

Eisen: Je hebt ook 33 Quest Points nodig. Als je geen 10.000 gp wilt betalen moet je level 33 magic zijn. Je kunt de 10.000 gp ook besparen als je Magic 31 bent, maar dan moet je een Wizards’ Mind Bomb gebruiken. Je hebt er dan twee nodig voor de quest. Als je lager van Magic 31 bent, moet je echt 10.000 gp betalen. Als je je eigen bowl wil maken moet je crafting 8 zijn. Je kunt de bowl ook van iemand anders kopen. Je moet ook de draak Elvarg van level 83 kunnen verslaan. Dat is gemakkelijker dan je denkt, er zijn mensen die het met combat 40 hebben gehaald. Hoger combat is aangeraden.

Benodigde spullen:

3 planken (te vinden op Graveyard of Shadows op level 18 van de wildernis),
90 nails (maak van 6 steel bars),
Een lobster pot (te koop in Port Sarim),
Een unfired bowl (ga klei mijnen, maak dit zacht met een bucket of water en gebruik dit op een potters wheel van Barbarian Village of koop de bowl),
Wizard Mind Bomb (te koop in het café van Falador),
1 silk (te koop in Al-Kharid of de klerenwinkel op het marktplein van Varrock),
Een hamer,
Ongeveer 2000 gp,
Een Air en een law rune, runes of pijlen om een goblin te doden of 10.000 gp als je nog geen magic level 33 hebt
Goed eten (lobsters of sword fish aangeraden)
Je beste wapen (Rune aangeraden). Het wapen mag geen 2H zijn, omdat je een speciaal schild moet dragen

 

Ga de Champions Guild binnen. Dat kun je als je 32 quest points of meer hebt. Je wordt meteen begroet door de Guildmaster. Ga met hem praten en vraag “Can I have a quest?”. De Guildmaster is meteen enthousiast. Er is een grootse en levensgevaarlijke quest die alleen geschikt is voor de beste champions! Als je die met succes weet te volbrengen, krijg je het recht om de legendarische Rune Platebody te dragen. Om de quest te beginnen moet je met Oziach gaan praten, een maker van rune armour. Hij zet de quest uit die de kampioenen moeten voltooien om het armour te dragen. Oziach leeft in een hut bij Edgeville. De Guildmaster vertelt dat hij soms een beetje raar kan doen.

Loop naar Edgeville, het dorp ten noorden van Barbarian Village en zoek naar het huis van Oziach. Het is in het noordwesten van Edgeville.

Vraag Oziach of hij je een Rune Platebody kan verkopen. Hij vraagt zich af hoe jij weet dat hij die verkoopt. Zeg dat de Guildmaster van de Champions’ Guild je dat heeft verteld. Oziach vertelt dat hij dat wel had kunnen raden, die guildmaster stuurt altijd “helden” op hem af met het verhaal dat hij een quest voor ze heeft. Oziach laat zijn rune platebody alleen door echte helden dragen. Je moet dus maar weggaan. Zeg “I tought you were going to give me a quest”. Oziach zucht en vertelt je dat je de platebody mag dragen als je de draak van Crandor verslaat. Vertel hem dat je dat leuk lijkt. Hij denkt dat je zo’n typische roekeloze avonturier bent. Je moet de draak doden. Je vraagt hoe je dat moet doen. Je moet naar de Guildmaster in de Champions’ Guild gaan om daar meer informatie over te krijgen. Oziach helpt geen avonturiers meer.

Ga terug naar de Guildmaster van de Champions’ Guild en vertel dat je naar Oziach bent geweest. Je vertelt dat je de draak van Crandor moet verslaan. Dat is geen gemakkelijke taak, zo laat de Guildmaster weten. “Dertig jaar geleden was Crandor een welvarend eiland met veel goede magiërs en avonturiers. Veel avonturiers zaten zelfs bij de Champions’ Guild! Eén van de avonturiers ging echter te ver: hij ging de vulkaan van Karamja binnen. Hierdoor ontwaakte de draak Elvarg. De avonturier moet zich dapper verweerd hebben, omdat de draak tot op de dag van vandaag nog een litteken in haar zij heeft. De draak heeft het gevecht helaas gewonnen. De draak kwam naar boven en brandde heel Crandor plat met haar adem. Sommige vluchtelingen konden ontkomen en zetten een kamp op bij Rimmington, maar die is ook platgebrand door de draak. Er waren slechts drie overlevenden: Thalzar, Lozar en Melzar. Als je echt naar Crandor wil gaan, moet je eerst op Crandor zien te komen. Het eiland is omgeven door gevaarlijke riffen. Je hebt dus een goed schip en een kaart nodig om er te komen. Als je op Crandor bent, moet je ook goede bescherming tegen de draak hebben.” Vraag de Guildmaster alles wat je kan.

De guildmaster zal je vertellen dat er maar één kaart bestaat die Crandor beschrijft. Deze kaart is tussen de drie overgebleven magiërs verdeeld. Melzars deel is in een kasteel dat hij heeft gebouwd bij Rimmington. Dit kasteel is een soort doolhof, gevuld met ondode monsters. Misschien kun je er door heen komen om dat deel van de kaart te krijgen. De Guildmaster geeft je een sleutel van het kasteel, dat ook wel Melzar’s Maze wordt genoemd. Thalzars deel is verdwenen. Hij heeft het verstopt en heeft het geheim waar het ligt meegenomen in zijn graf. Je zult er niet op de normale manier achter kunnen komen waar het is. Het orakel op de Ice Mountain kan je misschien helpen. Als je een paar weken geleden langs was gekomen, zou de Guildmaster hebben gezegd dat je met Lozar zelf moest gaan praten, in haar huis bij de rivier bij Lumbridge. Helaas is ze door goblins overmant, die alles hebben gestolen. Misschien heeft één van de goblins in Goblin Village de kaart. Het schip wordt lastig. Alleen een oud schip dat gemaakt is voor Crandor kan er heen varen. Er bestaat er nog maar één. Het schip ligt in Port Sarim. Je moet natuurlijk ook nog een kapitein zoeken die je er heen kan brengen. Dat wordt lastig. Je beschermen tegen de adem van de draak zal niet moeilijk zijn. De Duke van Lumbridge heeft er een speciaal schild voor.

We gaan eerst de kaart verzamelen. Het maakt niet uit welk deel je eerst doet.

Melzars deel

Melzars deel is het moeilijkste te krijgen. Je moet er een Lesser Demon voor kunnen verslaan. Dat is natuurlijk een makkie in vergelijking met de draak, die lesser demon is dus geen probleem voor jou. Neem armour, de sleutel van de Guildmaster en voedsel mee. Als je de sleutel kwijt bent, moet je de Guildmaster in de Champions’ Guild even om een nieuwe vragen.

Loop naar Rimmington, het stadje dat ten westen van Port Sarim ligt. In het noorden zie je een soort kasteel. Ga hier in. Je kunt er alleen in als je de sleutel van de Guildmaster bij je hebt.

Als je binnen bent, zie je zombie ratten. Maak ze dood, totdat je een rode sleutel krijgt. Open met deze sleutel de deur in het noordwesten. Je komt nu in een speciale kamer. Ga bij de ladder omhoog. Je komt nu op een verdieping met geesten. Dood weer geesten, totdat je een oranje sleutel krijgt. Ga hiermee de tweede deur vanaf het noorden gezien in en klim weer bij de ladder omhoog. Dood op deze verdieping skeletten, totdat je een gele sleutel hebt. Open hiermee de meest westelijke deur.

Je komt nu in een soort gangkamer. Aan het einde is een ladder. Ga die af. Je komt nu weer in een kamertje. Ga alle ladders af totdat je in een kelder met twee zombies komt. Dood ook deze monsters weer voor de sleutel. Je hebt een blauwe sleutel nodig. Open daarna de noordelijke deur. Je komt nu Melzar the Mad tegen. Hij roept allemaal vreemde dingen, dood hem maar gewoon. Hij is level 43. Als je hem dood hebt, krijg je een paarse sleutel. Hiermee kun je naar de lesser demon. De lesser demon is level 82. Maak hem dood, zodat je de sleutel voor de groene deur krijgt. Achter deze deur is de kist met het deel van de kaart. Ga naar de kist en open hem.

Thalzars deel

Hiervoor heb je de wizard’s mind bomb, lobster pot, silk en unfired bowl nodig. Ga naar de Monastery en loop richting de dwarven mine. Ga de berg op die je ziet en loop naar het noorden. Je komt nu bij een tentje. Hier staat het Oracle bij. Zeg “I seek a piece of the map to the island of Crandor” tegen haar. Ze vertelt je het volgende:

The map’s behind a door below,
but entering is rather tough.
This is what you need to know:
You must use the following stuff.
First, drink used by a mage.
Next, some worn string, changed to sheet.
Then, a small crustacean cage.
Last, a bowl that’s not seen heat.

De spullen heb jij allemaal: het drankje dat door tovenaars wordt gedronken is een wizards’ mind bomb. Het koord dat gedragen en omgezet is in een laken is silk, zijde. Dat is namelijk al gedragen door de zijderups. Een lobster, kreeft, is een schaaldier. Een lobster pot is dus een kleine kooi voor schaaldieren (crustaceans). De unfired bowl heeft geen hitte gezien, omdat hij nog niet gebakken is. De deur van het raadsel beneden is in de dwarven mine. Misschien weet je dat hier een gang naar een vreemd kamertje is. Hier zit een deur voor.

Ga de dwarven mine in via de ingang bij de Ice Mountain, de berg waar je nu bent. Loop een klein stukje naar het zuiden en ga dan naar het oosten. Je komt nu bij de gang naar het kamertje. Ga naar de deur toe en doe je spullen er één voor één op. De deur zal nu openen.

Loop naar de kist toe die je ziet en open hem. Je zult zien dat er een inscriptie op staat. Er staat op dat deze kist de kaart van het geliefde thuis op staat. De vinder moet het laten liggen. De eer van de persoon verbood het om het te vernietigen, maar hij heeft er wel veel moeite voor gedaan om het onvindbaar te maken. De kaart leidt naar de grot waar het beest leeft dat zijn thuis, familie en alles waar hij van hield heeft vernietigd. Wraak is niet nodig, dat zou er alleen maar toe leiden dat een ander land zal worden aangevallen. De persoon van de kist kan je niet tegenhouden, maar vertelt wel dat je een grote held bent dan iedereen van Crandor als je de draak kan verslaan. Doorzoek de kist en pak de kaart.

Lozars deel

Als je 33 magic hebt, moet je een law rune, een air runes en materiaal om een goblin vanaf afstand te doden meenemen. Je kunt de goblin niet met melee doden. Dat moet met Ranged of Magic. Als je nog geen 33 magic hebt, hoef je alleen 10.000 gp mee te nemen. Je hoeft dan ook geen goblin te doden.

Ga naar de gevangenis van Port Sarim. De gevangenis is helemaal in het zuiden. Zoek in de gevangenis naar de goblin Wormbrain. Hij vraagt wat je moet. Zeg dat je hebt gehoord dat hij een deel van een kaart heeft die jij nodig hebt. Wormbrain vraagt zich af waarom hij je die kaart zou geven. Je kunt de goblin nu doden met Ranged of Magic en de kaart pakken met Telekinetic grab. Als je die spreuk nog niet kunt, moet je hem geld betalen. Zeg dan dat je er misschien wel voor wilt betalen. Je biedt 500 gp. Wormbrain wil op zijn minst 10.000 van je. Je moet hiermee akkoord gaan, anders zul je de telekineticmanier moeten gebruiken om de kaart te bemachtigen.

Het schild

Het schild om je te beschermen tegen de draak is in het bezit van de Duke van Lumbridge. Dit schild heb je echt nodig, omdat je anders dood zult gaan. Teleporteer naar Lumbridge en ga naar de duke. Hij is op de eerste verdieping van het kasteel. Ga dus de ladder op.

Vertel de duke dat je op zoek bent naar een schild om draken te doden. Hij vraagt welke draak. Zeg natuurlijk dat het om Elvarg gaat. Hij vraagt of je er zeker van bent, dat ben je. De duke herhaalt nog eens dat het een gevaarlijke draak is. Crandor was vroeger net zo’n stad als Falador en Varrock. Op een dag was de handel ineens stilgelegd. De vader van de duke was erg bang en plaatste wachters op de torens om te kijken of de draak er al aan kwam. Zeg dat zelfs dat je niet afschrikt. Je krijgt nu het schild.

De boot

Neem voor je boot 90 nails, 3 planken, 2.000 gp en een hamer mee. De boot ligt in Port Sarim. Ga er heen en loop helemaal naar het zuiden van de haven. Hier staat Klarense op de pier. Hij vraagt of je een schip wil kopen. Hij vertelt er wel bij dat het schip momenteel niet echt in een goede staat is, maar dat dat goed op te knappen is. Koop het schip voor 2.000 gp en ga er op. Ga dan het ruim in en repareer het schip met 90 nails en 3 planken. Je boot is nu zeewaardig.

De zeeman

Doe de drie stukken kaart aan elkaar. Je hebt nu de complete kaart. Nu moeten we op zoek naar een zeeman. Misschien kun je Ned, die goede oude kapitein in Draynor Village, strikken om je naar Crandor te varen. Ga met hem praten en vraag of hij een zeeman is en hij je naar Crandor kan brengen. Hij zegt dat hij te oud is. Hij vraagt nog eens waar je heen wil. Dat is dus Crandor. Ned vertelt dat het erg moeilijk is om daar nog te komen, maar dat hij het graag wil als dit een kans is om nog eens te varen. Het is alleen wel zo dat geen kapitein het in zijn hoofd haalt om daar heen te gaan… Maar je leeft maar één keer! Hij doet het. Je vertelt dat je boot de Lady Lumbridge is. Hij weet dat dat niet zo’n goed schip was, maar je vertelt dat je het schip hebt gerepareerd. Je geeft Ned de kaart en spreekt af dat jullie elkaar op het schip ontmoeten.

Het gevecht

Maak je klaar voor het gevecht. Doe je armour aan, neem je voedsel mee en doe het anti-dragon shield aan. Zonder anti-dragon shield zul je in een pijnlijke dood sterven!

Praat met Ned op je schip in Port Sarim. Hij vraagt of je er klaar voor bent. Zeg dat je dat bent, dan gaan jullie op reis. Je ziet een filmpje waarin Ned blij is dat hij weer zeilt. Jullie komen in een storm te recht. Jawel, het regent in RuneScape! Heb je dat ooit meegemaakt? Elvarg komt ook even langs vliegen. Niemand ziet het, behalve jij. Opeens gaat het schip in de brand. Het is de draak! Cabin boy Jenkins wordt vermoord. Jullie zinken bijna, totdat jullie land zien. BOEM! Dat was je mooie schip. Gelukkig ben je wel op Crandor aangekomen.

Loop naar het uitroepteken op de kaart door op je minimap te klikken. Je kunt hier naar beneden. Doe dat. Je komt nu in een grot met skeletten. Loop door, dan zie je vanzelf een muurtje waar Elvarg achter is. Maak je klaar voor het gevecht en klim over het muurtje. Dood dan Elvarg. Je zult automatisch het hoofd van haar romp afhalen als ze dood is. Dit hoofd moet je naar Oziach brengen, als bewijs dat je haar gedood hebt. Toch zal Oziach je ook geloven als je dat hoofd niet hebt.

Je zou nu weg kunnen teleporteren, maar nu je op Crandor bent geweest, kun je ook een geheime deur gebruiken. Loop nog even verder de grot in. Loop langs de Lesser Demons. Hier is een muur, die je weg kunt duwen. Je komt nu in de vulkaan van Karamja. Je kunt nu ook weer terug naar de Lesser Demons.

Keer terug naar Oziach. Hij vraagt of je de draak al dood hebt. Hij is erg verbaasd als je het hoofd laat zien en biedt zijn excuses aan omdat hij je heeft onderschat. Hij wil je graag rune platebodies verkopen. Je quest is nu voltooid. Gefeliciteerd!

Beloning: 18.650 Defence en 18.650 Strength xp. Je kunt een rune platebody en green dragonhide body dragen, in de normale en speciale (trimmed)versies. Oziach heeft deze twee items in de normale uitvoering te koop.

Quest Points: 2

20 reacties »

 1. Ja, Elvarg was eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Iemand genaamd Padvinder95 kon het al op level 35. En die demon van Varrock. Eh… hoe heette die nou? Ik ga zo even kijken. Ik deed het op level 56, in 3 keer zwaardvis en kreeft halen (LOL). Een keer schoot ik uit en kruisde ik het verkeerde aan bij Miles, en ik stond met alleen maar notes in de Lumbridge Castle kelder. En daarna nog de bank ook! Maar het was wel gelukt. XD
  Die Padvinder versloeg Elvarg trouwens maar met 5 haringen!!

  Rsnieuws: Ja, ik ken Padvinder95.

  Reactie door Scrachasniff — augustus 31, 2008 @ 9:52 am

 2. Oh ja, Delrith!

  Reactie door Scrachasniff — augustus 31, 2008 @ 9:53 am

 3. Bij eisen is het trouwens ook handig om SMithing 38 te hebben. Of was het nou 39? 😕 😕 😕

  Reactie door Scrachasniff — augustus 31, 2008 @ 9:54 am

 4. Ik vind het geinig hoe Jenkins sterft. Hit 10! En dan ‘niiiiiiijoe’ bam! XD

  Rsnieuws: Daarin vind ik die emotie met dat zwaard het leukst.

  Reactie door Scrachasniff — augustus 31, 2008 @ 10:30 am

 5. Hè?

  Rsnieuws: Sorry, ik dacht aan demon slayer 😉 daar doe je die emotie in als je die demon hebt verslagen.

  Reactie door Scrachasniff — augustus 31, 2008 @ 5:47 pm

 6. kan je dragonslayer ook nog halen als je dood bent gegaan terwijl je tegen hem vocht

  Rsnieuws: Je kan het altijd opnieuw proberen.

  Reactie door ivo — december 24, 2008 @ 4:30 pm

 7. Deze quest heb ik allang gehaalt maar het is wel een leuke quest. Ik vind het gevecht het leukste.

  Ps: Je moet ook een Lesser demon van 82 verslaan misschien kun je dat later ook nog bij eisen boven aan deze pagina zetten.

  Reactie door Joep — februari 2, 2009 @ 8:56 am

 8. hey wie kan mij helpen bij orACLE kom ik niet verder ik heb alle spullen die ze nodig heeft maar ik kan geen vraag stellen ofwat dan ook.

  bij de quest dragon slayer.

  Reactie door emmanuel — februari 21, 2009 @ 2:59 pm

  • “Ga de dwarven mine in via de ingang bij de Ice Mountain, de berg waar je nu bent. Loop een klein stukje naar het zuiden en ga dan naar het oosten. Je komt nu bij de gang naar het kamertje. Ga naar de deur toe en doe je spullen er één voor één op. De deur zal nu openen.” Bekijk het plaatje wat erbij staat als je niet weet waar het is.

   Reactie door rsnieuws — februari 22, 2009 @ 7:15 am

   • ja maar luk ne

    Reactie door robin 78111 — november 2, 2010 @ 10:00 pm

    • ik ben dood gegaan maar ik kan die boot nietmeer neemen wat moet ik nu doen

     Reactie door robin 78111 — november 2, 2010 @ 10:01 pm

 9. HOE GERAAK JE OP CRANDOR ALS JE DOOD BENT GEGAAN DOOR TEGE DE DRAAK TE VECHTEN?

  Rsnieuws: Je moet weer de boot nemen die in Port Sarim ligt.

  Reactie door DE VEE — april 17, 2009 @ 6:28 am

 10. Als ik de boot wil repareren.
  Krijg ik het volgende bericht?
  You dont need to mess about with broken ships now, that you have found the secret passage from Karamja dus wat te doen

  Reactie door Jelt — februari 21, 2010 @ 11:19 pm

 11. ik ben doodgegaan tegen de dragon, maar kan nu niet meer met de boot terug naar het eiland waar hij op zit wat moet ik nu doen??

  Reactie door kay — mei 23, 2010 @ 8:22 pm

  • ik ben dood gegaan bij dragon, kan nu niet meer terug wat moet ik dan nu doen?

   Reactie door Anoniem — september 10, 2011 @ 8:07 am

 12. boot naar karamja

  Reactie door Anoniem — juli 8, 2011 @ 3:37 pm

 13. als je dood bent gegaan tijdens te vechten met de draak. wat moet je dan doen want je kan niet terug met de boot?

  Reactie door faber — september 10, 2011 @ 8:10 am

 14. ik ook!!!

  Reactie door Anoniem — april 12, 2012 @ 6:44 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: