Runescape Tricks/Community

Lost tribe, The

Door Fswe1.

Beschrijving: Tijdens de God Wars is de oude goblin-stam de ‘Dorgeshuun Goblin Tribe’ opgesloten inder de grond. Daar hebben ze zich naar aangepast, totdat er een doorgang naar de oppervlakte komt. De Dorgeshuun willen vrede, maar de slechte H.A.M.-groep wil ze uitroeien… Helaas is een van de hoogste leden raadgever en adviseur van de hertog van Lumbridge.

Moeilijkheidsgraad: Redelijk Makkelijk.

Lengte: Redelijk kort.

Startpunt: Praat met Sigmund op de 1e etage van de Lumbridge Castle.

Alleen voor members: Ja.

Eisen: 13 Agility, 13 Thieving, 17 Mining en 49 Firemaking heel erg aangeraden. 37 Magic is ook aangeraden, hoeft niet per se. Je moet Rune Mysteries, Dragon Slayer en Goblin Diplomacy voltooid hebben.

Benodigde spullen: Een pickaxe, een Bullseye Lantern (ten hoogste aangeraden met 49 firemaking. Koop er een op de Grand Exchange.) en een tinderbox. Runes voor teleports naar Varrock en Falador zijn handig (als je dat kunt, tenminste). Anti-poison potion is handig.

Praat met Sigmund, je zegt dat je een quest wilt. Hij zegt dat er een gat in de Lumbridge cellars is gemaakt. Hij denkt dat iets dat heeft gedaan, de Duke denkt dat het een aardbeving is geweest. Ga naar beneden en praat met de kok. Hij vertelt je dat hij iets hoorden en grote ogen zag, maar dat niemand hem gelooft. Praat met de Duke, je hebt toestemming om te onderzoeken omdat Sigmund hem eraan herinnerde dat je Elvarg hebt vermoord. Ga naar beneden en use je pikhouweel op het gedichte gat. Steek je lantaarn aan en ga naar binnen. Op je map zie je een rode stip. Ga ernaartoe en pak de broch die daar ligt. Ga terug (lantaarn uit!) en laat het aan de Duke zien.

Ga naar Varrock en ga naar Reldo in de bieb (noordelijkste kamer van Varrock Castle). Praat met hem en als je het uit hebt gelegd moet je de kasten in het westen doorzoeken. Bij eentje krijg je een boek. Blader dat helemaal door en praat met Reldo. Ga naar Goblin Village (noorden van Falador, oosten van Taverley) en praat met Bentnoze en Wartface. Na weer eens een eindeloos gekissebis leren ze je Goblin Bow (nationale groet) en Goblin Salute (nationale oorlogsgroet). Ga weer naar de plek van de Broch (zwarte stip op de kaart hieronder) en volg de route.

Houd je lantaarn ten alle tijden aan! De wegen kun je op de kaart bíjna niet zien, maar nog net grijze paden. Volg de witte route. Je ziet dat je gigantische omwegen binnen omwegen binnen omwegen maakt, maar anders wordt je bedolven onder stenen en kom je op een plek met beestjes die je vergiftigen, dus ze jagen je al snel over de kling. Geen zorgen, dit hoeft slechts één keer.
route

Praat daar met Mistag. Hij zal bang worden dat je de Cave Goblins uit wil roeien. Doe de Goblin Bow-emotie en hij zal je als een vriend beschouwen. Hij zal zijn excuses aanbieden voor het gat in de muur. Dit ga je de Duke vertellen. Kies ‘Follow Mistag’. Je komt bij de Broch terecht. Loop niet naar de monsters, dat is een goede Slayer-trainplek maar ga terug naar de Lumbridge Castle Cellars (lantaarn uit!).
mistag
Praat met de Duke. Hij zegt dat hij dat niet gelooft, want het silver van de Cellars is gestolen. Sigmund heeft hem wijsgemaakt door de goblins. Als je niet snel de onschuld van de goblins bewijst komt er een oorlog! Pickpocket nu Sigmund. Je krijgt een sleutel. Ga in het kamertje naast het tweetal en open daar de  kist. Je krijgt een H.A.M.-outfit (=Humans Against Monsters Cult =Mensen Tegen Monsters Groep). Laat dit zien aan de Duke. Sigmund is lid van de H.A.M. en wil dus alle monsters uitroeien! De Duke vermoedde al zoiets en houdt hem nu extra in de gaten.

Ga naar het noord-westen v.h. kasteel, in een kleine ruïne met een gesloten luik. Kies de pick-lockoptie. Wacht even tot het luik opengaat (als je een laag Thieving-level hebt, worden je vingers snel moe dus moet je snel opnieuw doen) en ga naar beneden. In die kamer staat een krat. Doorzoek hem en je krijgt het zilverwerk. Geef dit aan de Duke en hij zal een vredesoffer geven. Ga nu naar de caves. Als het goed is staat er bij de Broch een  goblin; als je hem followt kom je bij de mines. Zoniet, moet je de route zelf volgen. 😕 Hoe het ook zij, laat Mistag het offer zien en hij zegt dat hij zal praten met de grote Dorgeshuun-Minesleider; Ur-Tag. Je zit nu in een scène waarin de Duke en Ur-Tag vrienden worden en er staat iemand aan de deur te luitservinken… Sigmund in H.A.M.-outfit. Hij zweert zijn wraak.

Beloning: Je H.A.M.-outfit, je kunt een korte route nemen naar de Dorgeshuun Mines via Kazgar en de mines gebruiken, de Goblin Bow en Salute-emoties én je bent ereburger van Lumbridge. Je krijgt ook 3000 Mining xp. Ook krijg je de Ring of Life. Als je die aanhebt en je hebt 5 HP of minder wordt je naar Lumbridge geteleporteerd. Handig bij PvP-werelden, erg onhandig bij vergiftiging.
LET OP: Als je de ring hebt gebruikt verdwijnt hij. Je moet een Diamond Ring laten enchanten voor een nieuwe.

Quest Points: 1

Vervolgquests: Death to the Dorgeshuun.

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: