Runescape Tricks/Community

Runescape Moderators

Jagex heeft drie soorten moderators die helpen in en rondom RuneScape: de Jagex Moderators, Player Moderators en Forum Moderators. Hieronder is een overzichtje van de taken en verschillen tussen de moderators.

Jagex heeft drie soorten moderators die helpen in en rondom RuneScape: de Jagex Moderators, Player Moderators en Forum Moderators. Hieronder is een overzichtje van de taken en verschillen tussen de moderators.

 Jagex Moderators

Jagex Moderators zijn oppermachtig: ze kunnen je verbannen, ze kunnen hun eigen levels en spullen veranderen en nog veel meer. Je kunt ze herkennen door hun  gouden kroon voor hun naam in de chatbox of de gouden achtergrond van hun berichten in het forum.

Jagex Moderators werken officieël op kantoor voor Jagex en krijgen hiervoor betaald. Het zijn dus de mensen die updates voor het spel schrijven, vragen beantwoorden via het systeem op de site of een ander baantje op het kantoor van Jagex hebben. In het spel staan deze moderators alleen te kijken of alles goed gaat: je kunt dus niet met ze ruilen, duelleren en zelfs niet aanvallen in de wildernis of een minigame.

Sommige Jagex Moderators spelen het echte spel RuneScape stiekem zelf, maar op een ander account waar ze niet oppermachtig en geen spullen of levels aan zich toe kunnen wijzen. Als de moderator op zijn speelaccount speelt, zal hij nooit zeggen dat hij een Jagex Moderator is. Daarom adviseert Jagex je als je iemand ziet, die doet alsof hij een moderator is, dit te melden via het “Report Abuse” formulier voor Impersonation. Doe dit ook bij twijfel. Jagex heeft liever dat je een keer een foutje maakt, dan dat er iemand rond loopt die mensen probeert te hacken.

De enige manier om Jagex Moderator te worden is om naar Engeland te verhuizen en hier een baan bij Jagex te krijgen.

Player Moderators

Player Moderators zijn normale RuneScape-spelende mensen met speciale krachten: hun meldingen via het Report Abuse formulier worden extra door Jagex bekeken en ze kunnen je “muten” als je de regels overtreedt. Als dit gebeurt, kan de speler 48 uur lang noch via Private Chat, noch via Public Chat chatten. Player Moderators zijn door Jagex uitgezocht om een extra oogje in het zeil te houden tijdens het spelen. Ze kunnen dan ook geen levels en spullen veranderen, behalve op de normale manier zoals jij ook doet natuurlijk.

Ook Player Moderators moeten gewoon betalen voor hun memberschap. Je kunt ze herkennen aan de  zilveren kroon voor hun naam in de chatbox.

Player Moderators zijn niet verplicht je te helpen als je daar om vraagt, dat is de bedoeling niet om Player Moderators aan te stellen. Hiervoor heeft RuneScape een forum en een vragensysteem. Onafhankelijke hulpsites, zoals deze, zijn natuurlijk ook handig om antwoorden op je vragen te vinden.

Zoals als gezegd zijn Player Moderators door de mensen van Jagex uitgezocht: dit gaat dus niet zomaar op aanvraag van jou of door loting, maar ze kijken naar je gedrag in RuneScape, behulpzaamheid, betrouwbaarheid en aantal goede Abuse Reports. Ze kijken dus niet maar je combat level, spullen op je bank of gewone levels. Dat betekent natuurlijk niet dat iedereen die net op Tutorial Island zit zomaar Player Moderator kan worden, maar iemand met een lager level dan je zou verwachten.

Stuur geen berichten aan Jagex met de vraag of je alsjeblieft Player Moderator mag worden: dat verlaagt alleen maar de kans dat je er ooit nog eentje wordt. Jagex zoekt Player Moderators zelf uit, dat gebeurt niet op aanvraag.

Als Jagex jou heeft uitgekozen Player Moderator te worden, zullen ze je daarover berichten via hun Message System op de website van Runescape. Na dit bericht moet je bevestigen of je er een wil worden. Hierna zal een Jagex Moderator je Player Moderator maken.

Jagex zegt dat als je ooit eens een waarschuwing van ze hebt gekregen, niet betekent dat je geen Player Moderator kan worden. Als je geleerd hebt van je fouten, vinden ze dat goed en geven ze je weer evenveel kans als de mensen zonder waarschuwingen.

Ook bij Player Moderators geld: zelfs bij twijfel moet diegene die zich uitmaakt voor Player Moderator melden via het Report Abuse formulier: Jagex heeft liever dat je een keer een foutje maakt, dan dat er iemand rond loopt die mensen probeert te hacken.

Forum Moderators

De naam zegt het al: Forum Moderators beheren het forum. In dit geval het forum van RuneScape. Zij kunnen berichten sluiten, aanpassen of verwijderen. Zij hebben alleen macht op het forum en kunnen je dus niet met andere zaken dan het forum helpen.

Ook deze mensen worden uitgekozen door Jagex. Je kunt je dus weer niet ergens opgeven. Je kunt de Forum Moderators alleen op het forum herkennen, niet in het spel zelf. De achtergrond van hun berichten is groen, ze hebben in het forum een groen kroontje voor hun naam, met “Forum moderator” eronder.

12 reacties »

 1. 😉 ik heb van alle moderators nog nooit een jagex moderator gezien.

  Reactie door WannabeK0 — september 7, 2008 @ 7:13 am

 2. Cool! Ik heb alleen Player Mods ontmoet.

  Reactie door Scrachasniff — september 7, 2008 @ 10:06 am

 3. ik heb 1 keer een jagex moderator gezien 🙂

  Reactie door snel jel — november 30, 2008 @ 12:52 pm

 4. WOW!!!

  Reactie door Scrachasniff — december 10, 2008 @ 12:26 pm

 5. 10x jagex mod gezien 5x player

  Reactie door mickey1090 — januari 11, 2009 @ 4:35 pm

 6. Heb persoonlijk zeer veel player moderators en jagex moderators gezien.

  misschien 15+ jagex moderators en over 150 player moderators, maar ken er meer.

  Reactie door angusdeitw — april 7, 2009 @ 11:28 am

 7. zeer mooie guide trouwens 😛

  Rsnieuws: Bedankt!

  Reactie door angusdeitw — april 7, 2009 @ 11:29 am

 8. heel mooie guide en ik heb alleen nog maar play mods ge zien

  Rsnieuws: daar zie je ze inderdaad vaak.

  Reactie door duffy — april 10, 2009 @ 2:01 pm

 9. ik heb nog nooit een moderator gezien…

  Reactie door anoniem — mei 17, 2009 @ 5:35 pm

 10. weet iemand op welke wereld veel moderators komen? en waar ze dan zijn (Lumbridge, Falador, enz.)?

  Rsnieuws: Je ziet ze maar zelden. Ze staan meestal bij de Grand Exchange of Lumbridge.

  Reactie door anoniem — mei 17, 2009 @ 5:37 pm

 11. Ik zag een player moderator!

  Reactie door Toan Vu — mei 30, 2009 @ 8:23 am

 12. je ziet vrij regelmatig player moderators, je herkent ze alleen niet omdat je de crown allen ziet als ze praten

  Reactie door angusdeitw — juni 12, 2009 @ 11:24 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: