Runescape Tricks/Community

Animal Magnetism

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Ava in de kamer achter de boekenkast in Draynor Manor. Deze kamer is de kamer waar je naar beneden moest om de hendels over te halen in de Ernest the Chicken quest

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Ernest the Chicken, Priest in Peril en The Restless Ghost hebben voltooid. Je hebt ook 18 Slayer, 19 Crafting, 30 Ranged en 35 Woodcutting nodig. 15 Thieving is handig

Benodigde spullen: Amulet of Ghostspeak, 5 iron bars, hamer, holy symbol (maak een unblessed symbol aan een touwtje met crafting en laat deze blessen in de Monastery of met je Guthix / Saradomin Prayer book), mithril axe, 20 ectotokens (tijdens de quest te krijgen. Hier heb je 4 buckets, 4 bones en 4 potten voor nodig), hard leather. Een flesje Ectophial van Ghosts Ahoy, Games Necklace en een opgeladen Amulet of Glory zijn handig, maar niet vereist

 

Ava verwelkomt je in haar nederige stulpje. Het is haar echter iets te nederig, daarom heeft ze hulp nodig. Als je haar er naar vraagt zal ze vertellen dat ze een respectabele wetenschapper is die de plaats van Ernest heeft ingenomen als assisent van Professor Oddenstein. Ze bestudeert de onderlinge beïnvloeding de krachten van de pure wetenschap en die van de geesten. Zeg dat je graag helpt. Je moet van haar een bed repareren.

Je moet een paar undead chickens verzamelen. Deze kun je halen bij de boerderij van Port Phasmatys, ten westen van de Ectofuntus. Eén kip zal ze gebruiken voor haar bed, met de andere zal ze kijken wat ze kan doen. Ze zegt dat ze een idee heeft met oneindige veren.

Neem je Amulet of Ghostspeak mee en teleporteer naar Port Phasmatys of loop, als je geen ectophial hebt, vanaf Canifis naar het oosten, totdat je bij Port Phasmatys komt. Loop bij de toren met het ectofuntus naar het westen, totdat je de boerderij tegenkomt. Praat daar met de plaatselijke farmingwinkelhouder Alice en vertel haar over je quest. Ze zegt dat je maar met haar echtgenoot moet praten. Er is alleen één probleem: die is dood. Doe je ghostspeak amulet aan en ga naar de koeien. Hier loopt de echtgenoot ergens rond.

De echtgenoot vertelt dat al zijn koeien dood zijn gegaan door dat groene ding daar in het oosten. Zo is hij ook jaren geleden in een geest veranderd. Je moet van hem weer naar zijn vrouw. Je zult haar nu vertellen dat hij nog steeds van haar houdt, ookal is hij een geest. Alice vertelt dat Lyra en zij de enige zijn die nog leven nadat de spreuk is uitgesproken. Ze heeft geld nodig, vertel dit aan haar man. Hij vertelt dat het op de bank staat. Ga weer naar Alice. Zij heeft zijn bankpasje nodig, maar die wil de man niet geven. Alice wil je ghostspeak amulet niet lenen, de geesten zijn bang voor haar. Loop dus weer naar de man. Hij denkt dat je een scammer bent. Als je met Alice hierover praat, kom je op het idee om een omgekeerd ghostspeak amulet te maken. Een heks in de buurt kan dit. Ze leeft ten westen van Fenkenstrains kasteel. Je hebt haar al eens ontmoet in Ghosts Ahoy, toen moest je haar thee brengen. Ga naar haar toe. Haar huis is nog steeds bij de Slayer Tower in de buurt.

 Je vertelt haar het verhaal en waarom zij moet helpen. Ze zal je helpen en uit de ongebruikte kracht van het amulet en wat haren van Alice een tweede maken. Dit amulet zal alleen voor Alice en haar man werken. Geef haar je amulet en ze zal een tweede voor je maken. Ga terug naar de man van Alice en geef hem het amulet.

Praat weer met hem en je zult een filmpje zien waarin hij een kip probeert te vangen. Het lukt hem niet. Er komt zelfs een speciale 133t-koeiendoder aan om botten te krijgen voor de ectofuntus. Alice en de man sturen hem weg, maar de Cow31337killer doodt Bessie toch. De man weet te voorkomen dat de koeiendoder ook nog een kip doodt. Deze vangt de man, praat weer met hem. Hij zal kippen verkopen voor 10 ectotokens per stuk.

Maak van vier botten 20 ectotokens, zoals je in de Ghosts Ahoy quest hebt gedaan: vul vier emmers met slijm uit de vijver die je tegenkomt als je de ladder bij de Ectofuntus afgaat. Stop bones in het oosten van de bonegrinder op de eerste verdieping (ladder op dus) en vermaal ze door aan het rad te draaien. Stop het resultaat in de pot. Doe dan worship bij de fontein op de beganee grond en praat met de Ghost Disciple voor de ectotokens.

Koop twee kippen en ga weer naar Ava in Draynor Manor. Neem ook 5 iron bars mee.

Ze vertelt je waarom je de undead chickens nodig had: veren van undead chickens zijn veel schoner dan die van levende. Ze heeft ook trauma’s aan Ernest over gehouden, daarom wil ze geen kip meer doden. Nu gaat Ava aan de slag voor het andere deel van de beloning. Hiervoor heeft ze een magneet nodig die uit een iron bar is gemaakt. Je moet met de heks in de keuken van het huis praten.

Je vertelt de heks wat er aan het handje is. Ze doet aardig tegen je, omdat ze dat zo gewend is. Als je het niet accepteert, gaat ze weer door met kinderen in de oven schuiven. Je moet haar 5 iron bars brengen. Als je deze geeft, vertelt ze dat je van de speciale bar die ze je geeft een magneet van moet maken met een hamer, terwijl je met je gezicht naar het noorden gericht in de mijnen van Rimmington staat. Ga naar de mijnen van Rimmington, kijk naar het noorden gebruik je hamer op de bar. Je krijgt nu een staafmagneet. Ga terug naar Draynor Manor en neem een axe mee.

Ava vertelt je dat de kip de magneet moet gebruiken om arrow heads die verloren zijn op te sporen. Nu heeft ze nog hout nodig. Je moet met een mitril axe of beter een levende boom proberen om te hakken. Probeer het. Het zal niet lukken.

Vertel je ontdekking aan Ava. Zij komt meteen met een goed idee: ze hakt je armen af, reanimeert ze als undead, plakt ze weer aan je lijf en vervolgens zul je de bomen kunnen omhakken. Je kunt dan alleen niet meer in je neus peuteren. Vooral dat laatste is niet zo prettig dus. Gelukkig is er nog een plan B. Ze zag Turael wat in zulke bomen porren, misschien weet hij een oplossing. Ga hem opzoeken in Burthorpe. Neem een mithril axe en een holy symbol mee.

Turael vertelt je dat je een blessed axe nodig hebt. Als je hem een holy symbol of Saradomin en een Mithril Axe geeft, kan hij je zijn axe geven. Doe dat dus. Teleporteer terug naar Draynor Village en hak een stukje van zo’n boom die je aanvalt als je er langs loopt.

Ava weet niet meer wat ze heeft opgeschreven in haar aantekeningen. Ze geeft je een berg notities, die jij moet vertalen. Maak er het volgende plaatje van:

Nu heeft Ava buttons nodig. Die kun je helaas niet op de Grand Exchange kopen, maar je kunt ze wel stelen bij de H.A.M.-grot onder de ruïnes ten westen van Lumbridge. Daar heb je 15 Thieving voor nodig. Als je dat niet hebt, kun je ze misschien op de digsite of uit de Trawler Trip minigame halen. Gebruik de buttons met een stukje hard leather en geef het resultaat, een container, aan Ava. Je quest is nu voltooid.

Beloning: 1.000 Slayer, 1.000 Crafting, 1.000 Fletching en 2.500 Woodcutting xp. Je krijgt ook een machine die je op je rug kunt dragen. Als je deze draagt en geen metalen armour (platebody, platelegs) aan hebt, zal de machine gratis arrows en heel soms andere metalen dingen aantrekken als je rond loopt. Hij zal ook de pijlen, darts en knives die je afvuurt weer oppakken, mits ze niet beschadigd zijn en er geen obstakel tussen is. De pijlen die zomaar uit het niets verschijnen, zullen in je quiver terrecht komen. Ava’s attractor zal iron spullen aantrekken, Ava’s accumulator steel spullen. Je kunt Ava’s attractor upgraden naar een accumulator als je 50 Ranged of hoger hebt.

Quest Points: 1

1 reactie »

  1. Goed verhaal kon hem zo uitspelen
    dankje 😀

    Rsnieuws: graag gedaan!

    Reactie door Bas — april 8, 2009 @ 6:07 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: