Runescape Tricks/Community

Soul Wars

Soul wars is een spel dat tussen een rood en een blauw team wordt gespeeld. Het blauwe team moet de Avatar of Destruction doden, het rode team de Avatar of Creation. Deze avatars strijden allebei om de soul obelisk op een eiland. Je kunt de tegenstander ook tegenwerken door ze te doden. Het is dus een vechtspelletje.

Je verliest geen spullen als je dood gaat tijdens deze minigame. Neem dus gewoon je beste armour mee! Capes, voedsel en non-vechtvoorwerpen zijn verboden.

Je hebt geen levels nodig, maar een hoog combatlevel en slayerlevel zijn handig. Het slayer level kan van pas komen als het boven de 30 is.

Soul Wars ligt op een eiland in de westzee van RuneScape. Je kunt er niet heen varen, maar er staat bij de ruïnes ten zuiden Edgeville wel een portal. Ga erin en je zult op het eiland komen. Hier zie je Nomad staan. Hij is de persoon waarbij je uitleg over de minigame en beloningen kunt kopen. De uitleg kun je op twee manieren krijgen: als boek en als persoonlijke uitleg, waarbij je in een leeg spel wordt gebracht en alles krijgt uitgelegd.

kaart

 

Om het spel te starten, moeten er in elk team 10 spelers zijn. Als je voorbij Nomad loopt, zul je drie portals zien. Eén is voor het blauwe team, één voor het rode. De groene portal deelt je in het team in dat het kleinste aantal spelers heeft. Als er al een spelletje bezig is en er is ruimte vrij, dan kun je ook al voordat de wachtijd is verstreken, aan het spel worden toegevoegd.

Je start op het kerkhof van je team. Hier zul je ook uitkomen als je dood gaat.

spel1

Er zijn drie belangrijke onderdelen van het spel: de avatars, de soul obelisk en de kerkhoven.

Avatars

Elk team heeft een eigen avatar van level 525. Het team dat de meeste aantal keer de avatar van de tegenstander doodt, wint. Het is verstandig om je eigen avatar te verdedigen, zodat je avatar minder snel dood gaat. Je kunt de avatar van de tegenstander alleen aanvallen als je slayer level hoog genoeg is. Welk level je precies nodig hebt, is verschillend. Het staat onder “Avatar level” in de rechterbovenhoek van je scherm. In de rechterbovenhoek van je scherm kun je ook vinden hoeveel keer de avatar van jouw team en het team van de tegenstander is gedood. Daarnaast kun je er vinden hoeveel procent van de hitpoints de avatar nog over heeft.

Summoningbeesten kunnen de avatars niet aanvallen, maar die kunnen andere spelers en slayermonsters wel aanvallen.

avatar-of-creation

Soul obelisk

In het midden van het eiland kun je de soul obelisk vinden. Het team dat de meeste spelers bij de obelisk heeft, heerst over de obelisk. Het duurt even voordat een team de obelisk heeft veroverd. In de rechterbovenhoek van je scherm kun je zien een balk met hoeveel de obelisk al is veroverd, zien staan. Wanneer een team de obelisk heeft veroverd, kan het team er soul fragments op doen. Hierdoor wordt de avatar van de tegenstander verzwakt. De soul fragments kun je krijgen door de pyrefiends (level 30 slayer nodig) en jellies te doden, die je bij ruïnes op het slagveld kunt vinden.

soul-obelisk

Kerkhoven

Elk team heeft zijn eigen kerkhof, waar je het spel binnenkomt en weer uitkomt als je dood gaat. Er zijn echter ook twee kerkhoven die je kunt veroveren. Deze worden het oostelijke en het westelijke kerkhof genoemd. Deze kerkhoven zijn handig, vanwege de strategische plaatsen waar ze liggen. Wie de meeste spelers voor een bepaalde tijd op een kerkhof heeft, heeft het kerkhof in handen. In de rechterbovenhoek van je scherm kun je zien welk team de kerkhoven in handen heeft. Links is westelijk, rechts is oostelijk.

Iedereen die dood gaat, komt bij het kerkhof van zijn team uit dat voor hem het dichtste bij de plaats was waar hij dood ging. Mensen die dood gaan zijn eerst 15 seconden geest, daarna kunnen ze weer in het spel terugkeren.

Als je botten op je kerkhof begraaft, wordt je avatar weer een klein beetje beter en heeft de tegenstander een hoger slayer level nodig.

Buiten het kerkhof zie je een plaats waar je je voorraden kunt aanvullen. Je kunt er verband (bandages), barricades en explosieven kunt vinden. Je tegenstander kan ook gebruik van maken van jouw voorraadkamer, dus let goed op! Je kunt de spullen niet ruilen.

 • Bandages herstellen 10% van je hitpoints, halen vergif weg en herstellen je renenergie met 50%. Je kunt de bandages op andere spelers gebruiken, zodat zij genezen.
 • De barricades kun je gebruiken om de weg voor de tegenstander te versperren. Elk team kan 10 barricades opzetten.
 • De barricades kunnen met de explosieven worden opgeblazen.

Het einde van het spel

Het team dat de meeste keer de avatar van de tegenstander doodt, wint. Na 20 minuten is een spelletje afgelopen. Je wordt beloond in “zeals”. Het team dat wint, verdient 3 zeals. Als het gelijkspel is, verdient iedereen 2 zeals. Bij verlies verdien je 1 zeal.

De zeals kun je bij Nomad inwisselen. Hij biedt xp in attack, strength, defence, hitpoints, prayer, ranged, slayer en magic. Je kunt ook charms en huisdieren kopen. Daarnaast is er een gokoptie die 2 zeals kost, waarmee je allerlei voorwerpen kunt krijgen.

De hoeveelheden xp en charms die je krijgt en de prijs van de xp en charms, hangen af van je levels. Je krijgt bonus-xp als je 100 zeal in één keer inlevert. Als je charms wilt hebben, moet je minimaal 6 Summoning hebben.

Om de huisdieren te krijgen, heb je het hoofd van een beest nodig. Je krijgt ze tijdens Slayer. Het zijn dezelfde hoofden als je in je huis van Construction kunt hangen. Je kunt dus crawling hands, cockatrices, basilisks, kurasks en abyssal demons krijgen. Je moet 4 Summoning hebben. De kosten voor het tot leven wekken van de beesten zijn hetzelfde als het slayer level dat je nodig hebt om de beesten te doden, dus 5 voor crawling hands, 25 voor cockatrices, 40 voor basilisks, 70 voor kurasks en 85 voor abyssal minions.

12 reacties »

 1. 1e reactie! 😛

  Reactie door Scrachasniff — februari 12, 2009 @ 6:58 am

 2. Goede guide. Helaas heb je weer jeweetwel gedaan en de plaatjes gewoon bijgeknipt. Sigh… 😛

  Rsnieuws: Ik heb met Jeweetwel een afspraak erover. Het is niet zomaar gedaan.

  Reactie door Scrachasniff — februari 12, 2009 @ 7:01 am

 3. nice guide! Ik snap het spel in 1x.
  BTW, bijna 96 fishing 🙂

  Reactie door haagenees3 — februari 12, 2009 @ 12:45 pm

 4. Oh, cool! Had dat eerder gezegd joh! XD (echt zo: is het nep. 😛 ) Ik dacht al. Ik vind het altijd leuk om zelf te schrijven, maar bij minigame guides snap ik het, da’s veel werk. Met Desert Treasure was ik een uur bezig of zo! 😆

  Reactie door Scrachasniff — februari 12, 2009 @ 3:13 pm

 5. :O
  [………………………………] :O Dat kan toch niet! 😦

  Reactie door Ijzige vogel — februari 12, 2009 @ 5:13 pm

 6. Reactie door Scrachasniff — februari 12, 2009 @ 7:00 pm

 7. Geef het dan toe en verwijder het niet! Je stelt me teleur…

  Reactie door Ijzige vogel — februari 13, 2009 @ 12:22 pm

 8. ❓ ❗ ❓ ❗
  Waar gaat dit over? Mail het anders?

  Reactie door Scrachasniff — februari 13, 2009 @ 2:38 pm

 9. Waar jij het eerst over had heb ik ook ontdekt… 😦

  Reactie door Ijzige vogel — februari 13, 2009 @ 3:44 pm

 10. nice guide bro echt goed man ik snap het in 1 keer ik vindt die game best wel vet ik ben bezig met 99 hp dat duurt wel ff
  maargoed ben op dit moment 91 hp 99 ranged 94 mage 60 pray 72 def 74 str 65 atk 96 cb dankje voor de goede uitleg nice..:)

  Reactie door xkg0master — maart 11, 2009 @ 11:52 am

 11. het is altijd dat iedereen in de beste team wilt en wint voor zeals te verdienen maar hoe kan je weten welke team dat de beste spelers heeft en welke zal winnen?

  Reactie door akin — november 9, 2009 @ 4:38 pm

 12. thrid age armour is heel goed in runescape maar als je het vergijlijkt is het bijn ade zelfde als van full rune armour tzhaar shielt er bij of defender al dat dingens sames of armouren is het het bijna 250 armour in het totaldus je moet het niet kopenhet gewoon praktis om laten zien dat je rijk bent in runescape!

  Reactie door akin — november 9, 2009 @ 4:41 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: