Runescape Tricks/Community

Learning the Ropes

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Sir Vant, de ridder die je tegenkomt als je een nieuw RuneScape-account hebt aangemaakt

Alleen voor members: Nee

Eisen: Geen

Benodigde spullen: Geen

 

Tijdens de quest moet je vaak op “continue” klikken. Dat staat echter niet in deze beschrijving.

Sir Vant vertelt je over een draak die Lumbridge aanviel. Ook zegt hij dat hijzelf een White Knight is. Je vraagt dan wat je kan doen en hij zegt dat je de draak weg kan houden. De draak komt er net aan. Kijk naar het filmpje waarin Sir Vant met de draak vecht. Als ze een tijdje hebben gevochten, komt er een goblin naar beneden die de eigendommen van Sir Vant steelt. De draak en Sir Vant zijn nog steeds in gevecht, maar nadat de draak eens heel hard op de grond stompt, vallen er rotsblokken van boven naar beneden. Eén valt op de goblin. Praat nu met Sir Vant. Hij geeft je een wapen en een schild en zegt dat je de goblin moet doden. Draai met je scherm totdat je de goblin ziet en dood hem. De eerste paar slagen kun je zonder tegenslag slaan, maar de goblin slaat ook een keer terug. Pak de bones en de coins op en loop terug naar Sir Vant. Sir Vant geeft je een compliment omdat je de goblin versloeg en vertelt over je inventory. Klik nu op je inventory aan de rechterkant van je scherm. Je inventory heeft een rugzak als symbool.

Praat nu weer met Sir Vant. Hij vertelt je over questen en legt zijn schild en zwaard neer om te schrijven. Als hij klaar is met schrijven, krijg je van hem je Quest Journal. Klik nu op de eerste quest, Learning the Ropes. Je ziet nu allemaal subquesten staan:

 • Defeat the goblin
 • Prepare to ascend to the surface
 • Practice Ranged
 • Fish for crayfish
 • Cook some crayfish
 • Obtain a bag of runes
 • Learn about prayer
 • Mine copper and tin ore
 • Smith a woodcutting axe
 • Chop down trees for logs
 • Prepare a fire
 • Showdown!

Praat nu weer met Sir Vant. Hij vertelt je over dood gaan en gebeurtenissen die zomaar te voorschijn komen, zoals random events. Als hij klaar is met praten komt de draak weer terug, maar dit keer met een Chaos druid als hulpje.

De draak en druid vallen Sir Vant aan. Praat nu met Sir Vant en hij voert een gesprek met de druid. De druïde wil de wereld van de White Knight’s overnemen en stuurt daarom zijn draak naar Lumbridge. Sir Vant zegt dat hij de druid wil doden, maar dat de draak hem de weg blokkeert. Je biedt je diensten aan, maar Sir Vant zal zeggen dat het te gevaarlijk zou zijn. Hij raadt je aan pijl en boog te gebruiken. Deze kun je halen bij de Ranged Tutor. Loop bij de trap naar boven en je zult uitleg krijgen over rennen. Klik op het symbooltje dat knippert en vervolgens op het rensymbool Loop nu naar het punt waar de pijl je naar toe leidt, tegenover de General Store.

 Praat met de Ranged Tutor, ze geeft je een pijl en boog. Draag nu de pijl en boog door erop te klikken. Je krijgt een nieuw symbooltje. Klik erop. Na de uitleg krijg je, binnen het zojuist verkregen venster, een knop. Dit is de ”Items Kept on Death”-knop. Als je erop klikt, kun je zien welke voorwerpen je behoudt als je dood gaat. Als je het scherm afsluit, krijg je nog een knop te zien. Dit is de knop van de Equipment Stats. Hier kun je zien hoe goed je armour is. Tenslotte krijg je weer een nieuw symbool. Onder dit symbool zitten de combat styles. Je krijgt uitleg over alle stijlen die je kunt gebruiken bij het aanvallen. Zet Auto Retaliate aan en klik op het doelwit dat je krijgt, zodat je met je pijl en boog erop schiet.

Praat weer met de Ranged Tutor en loop terug naar Sir Vant. Praat nu met hem. Hij vertelt dat je op de druïde moet schieten. Schiet met je boog op de druïd door op hem te klikken. Zorg wel dat je longrange hebt aanstaan bij Combat Styles. De druide raakt jou ook met zijn magie, maar het is te doen. Als de druid dood is, zie je dat Sir Vant de draak raakt en één van de drie hoofden dood kan slaan.

Praat nu weer met Sir Vant. Hij zegt dat je maar andere dingen moet leren. Hij heeft honger en wil een vuurtje. Je moet eerst beginnen om vis te vangen Fishing. Kijk voor het kaartje hieronder als je tijdens de quest niet weet waar een Tutor is.

Let op dat deze wereld anders is dan de normale van Lumbridge.

Loop naar de Fishing Tutor ten oosten van de kerk en praat met hem. Hij leert je het ”skill”-symbool. Klik erop. Klik vervolgens op het visje. Je krijgt nu van de Fishing Tutor een Crayfish cage. Vis daarmee twee stukken rauwe crayfish en praat weer met de Fishing Tutor. Hij zegt dat je naar zijn vriend Cordero de Cooking Tutor moet praten. Hij is ten zuidwesten van de kerk. Loop daar dus heen en praat met hem.

Je vertelt over je probleem met Sir Vant en vraagt hoe je Crayfish kan koken. Gebruik je Crayfish op de range die je ziet staan en je zal één Crayfish verbranden. Probeer nu nog een Crayfish te koken en je zult deze goed koken. Praat weer met de Cooking Tutor. Hij zegt dat je maar zo snel mogelijk naar Sir Vant kan gaan, omdat die honger heeft. Loop weer terug naar de grot en praat met Sir Vant. Klik nu met je rechtermuisknop op de Crayfish en selecteer de “use”-optie. Klik nu op Sir Vant. Hij leert je nu allemaal dingen over voedsel. Sir Vant zegt dat je maar met de Magic Tutor moet praten.

Loop de trap weer op en praat met de Magic Tutor. Je krijgt van haar 30 mind en 30 air runes voor je Magic skill. Praat nu weer met haar. Ze zegt dat je op het symbool met het boekje moet klikken. Doe dat en klik vervolgens op de spreuk Air StrikeAir strike. Klik dan op de Magic dummy, zodat je daar een Air Strike over uitspreekt. Praat dan weer met de Magic Tutor. Ze leert je over Home Teleport en geeft je een zak waar runes in zitten. Deze zak is voor Sir Vant. Ga weer naar Sir Vant toe en geef hem het zakje met runes via de “Use”-optie, zoals je dat ook met de crayfish hebt gedaan. Je zegt dan dat iedereen in Lumbridge bang is. Sir Vant praat dan over het bidden, Prayer. Je vraagt wat hij bedoelt. Hij verwijst je naar de Prayer Tutor in de kerk van Lumbridge. Ga daar heen en praat met haar.

Zij leert je eerst het Prayersymbool. Deze staat links van het magieboek. Klik dan op Thick Skin, het eerste symbool in de prayerlijst. Klik vervolgens op het orgel. J ziet een paar handen een deuntje spelen. Als je je geluid aan hebt, hoor je ook de muziek. Je Prayer is nu 0/1. Je moet je Prayer opladen in het zuiden van de kerk, bij het altaar. Klik op het altaar, zodat je prayer 1/1 wordt. Praat weer met de Prayer Tutor. Ze geeft je wat botten zodat je deze kan begraven om je Prayer level omhoog te krijgen. Klik met je linkermuisknop op de botten.

Je kunt nu het volgende leren:

 • Banken (leer je boven in het kasteel)
 • Mining (leer je in de mijn)
 • Smithing (leer je in de mijn)
 • Woodcutting (leer je niet zo ver van de kerk af)
 • Firemaking (leer je ook niet zo ver van de kerk af)

Banken

Loop naar het kasteel en ga de trap op naar de tweede verdieping. Loop naar het dollartekentje op de kaart. Praat met de banker en ze legt uit hoe je kan banken. Zet dan 1 coin op je bank en sleep die coin naar het plus tab, zodat je een nieuwe tab krijgt. Klik dan op dit twee tab en vervolgens op een andere coin in je inventory. Sleep dan je 2 coins naar de eerste tab en klik als laatste op de coin. Je weet nu hoe je spullen op de bank moet zetten en eraf moet halen.

Mining

Loop naar de mijn in het noordoosten van Lumbridge, die op het kaartje hierboven aangegeven is als “‘Mijn”. Je kunt het ook herkennen aan het uitroepteken op de kaart. Zoek dan de Mining Tutor en praat met hem. Hij geeft je een pickaxe. Klik nu met je rechtermuisknop op de stenen en kies de ”Prospect”-optie. Zoek naar “copper” en klik op de steen als je die hebt gevonden. Praat daarna weer met de Mining Tutor. Doe nu hetzelfde met tin ore.

Smithing

Loop naar de Smelting Tutor in het huisje aan de westkant van de noordelijke brug in Lumbridge. Praat met hem. Klik met je linkermuisknop op de furnace en vervolgens met je rechtermuisknop op Bronze bar. Klik 1 aan en je maakt een bronze bar. Praat dan weer met de Smelting Tutor. Hij zegt dat je naar de Smithing Tutor moet. De smithing tutor is in de grot waar de Mining Tutor ook is. Loop naar hem toe en praat met hem. Je vertelt hem dat je een Bronze axe nodig hebt. Hij geeft je gelijk een hammer. Gebruik de Bronze bar op het aambeeld en selecteer de Bronze axe. Je maakt de Bronze axe en je praat automatisch met de Smithing Tutor. Hij verwijst je naar de Woodcutting Tutor.

Woodcutting

Loop naar de Woodcutting Tutor. Hij is ten noorden van de grot waar Sir Vant is. hij staat naast de furnace. Hij wil dat je een boom omhakt. Doe dat door op de boom te klikken. Hij vertelt je nu over verschillende soorten bomen.

Firemaking

Je vertelt tegen de Woodcutting Tutor dat Sir Vant vuur nodig heeft. De Woodcutting Tutor zegt dat hij normaal een Tinderbox voor je heeft, maar dat dat vanwege de Barricade niet mogelijk is. Hij zegt dat je er één moet kopen in de General Store. Loop naar de General Store in het westen en praat met de Shopkeeper. Gebruik dan de rechtermuisknop op haar en kies de ”Trade”-optie. Klik dan met je rechtermuisknop op de tinderbox en kie “Buy 1 Tinderbox”. Sluit het schermpje af. Loop terug naar Sir Vant en praat met hem. Loop naar de firepit en maak daar een vuur door met je tinderbox op de logs te klikken.

Praat dan weer met Sir Vant. Hij gaat dan iets koken op het vuur en legt je dingen uit over het verschil tussen koken op een vuur en koken op een range. Hij eet van zijn voedsel, maar dan hoor je de draak. Sir Vant zegt dat het een slecht idee was om te koken en heeft er al spijt van. De draak komt eraan en vecht met Sir Vant. Sir Vant gebruikt nog wat spreuken en slaat dan het hoofd van de draak eraf. De draak is zo kwaad dat hij hard op de grond stompt en een aardbeving maakt. De mijn is ook in hevig gevaar en je ziet de Mining en de Smithing Tutor zo snel mogelijk ontsnappen uit de grot. Ze kunnen er net op tijd uit voordat de ingang dicht gaat.

Praat weer met Sir Vant. Je ziet hem dansen. Hij gaat je nu wat leren over emoties. Klik op het ”emote”-symbool en doe een emotie. Klik dan op het muzieksymbool en klik op een groen muziekje. Praat weer met Sir Vant. Klik op de gele smilie, het symbool voor je vrienden. Klik daarna op de rode smilie. Hier kun je alle irritante mensen zetten. Je zult ze niet meer kunnen horen als je ze op ignore hebt staan. Klik vervolgens het clanchatsymbool aan. Dit zijn twee smilies. Als laatste moet je op de moersleutel drukken. Hier staan de spelopties. Doe dan de volgende dingen doen in deze volgorde:

 • Private van off naar friends zetten door onderaan met de rechtermuisknop op “Private” te drukken en voor “Friends te kiezen”
 • Public van off naar on zetten
 • Op het knopje met report abuse klikken

Praat dan met Sir Vant. De Lumbridge Guide komt naar beneden. Hij geeft jullie complimentjes vanwege het verslaan van de draak. Praat weer met Sir Vant en hij laat je de ladder op gaan. Ga de ladder op en je komt in de echte wereld van RuneScape. Je quest is voltooid.

Beloning: Twee keer 250 xp in een skill naar keuze. De xp kun je met twee magische lampen kiezen. Je krijgt ook toegang tot de echte wereld van RuneScape. Lumbridge is hierin iets anders. Zo is de Smithing tutor niet meer in de grot, maar in de stad Varrock, die ten noorden van Lumbridge ligt. De Fishing Tutor is in het moeras ten zuiden van de kerk. De Cooking Tutor is kok van Lumbridge Castle geworden.

Quest Points: 1

3 reacties »

 1. Cool, ik lees later. XD

  Reactie door Scrachasniff — oktober 7, 2008 @ 5:55 am

 2. Is Sir Vant die vent in die grot sinds RS HD kwam? Speelt het zich niet af op Tutorial Island? Wow, dit is echt meganieuw en ik heb er nog nooit van gehoord. 😕

  Rsnieuws: Sir vant was er al sinds HD kwam. Maar de quest nog niet. Dit is een ‘tutorial’ voor nieuwe spelers.

  Reactie door Scrachasniff — oktober 7, 2008 @ 1:59 pm

 3. Nu is hij weer anders

  Rsnieuws: Jagex gooit nu echt alles door elkaar.

  Reactie door Liam — februari 3, 2009 @ 5:36 pm


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: