Runescape Tricks/Community

In Pyre Need

Beschrijving: De phoenix moet elke 500 jaar een ritueel doen, maar de phoenix is gewond geraakt en kan het niet zelf doen. Help jij de oude man?

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met de priester bij de grot ten zuidwesten van de Piscatoris Fishing Colony

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 52 Crafting, 53 Fletching en 55 Firemaking nodig.

Benodigde spullen: Geen.

 

Praat met de Priest of Guthix. Hij vertelt dat er een feniks in de grot leeft, die je hulp nodig heeft. Eens in de 500 jaar moet de feniks een ritueel doen, zodat zij weer 500 jaar verder kan leven. Dat moet nu gebeuren, maar de feniks is zo gewond geraakt dat zij het zelf niet meer kan doen. De oude man vraagt of jij het wil doen. Zeg ja.

in-pyre-need-priester

Je kunt de man een aantal vragen stellen. Vraag informatie over het ritueel. Na een heel verhaal zul je secateurs, een knife en een tinderbox krijgen.

Ga hierna de grot in en ren totdat je op je kaart een groen stukje tegen ziet. Ga daar naar toe en klik op de boom die er staat. Je zult nu een stukje tak van die boom krijgen. Ga vervolgens verder de grot in door te zoeken naar het gat in de muur, een klein rood lijntje op de kaart. Ren weer verder tot de volgende boom en hak daar weer wat vanaf. Ga zo door totdat je vijf takken in je inventory hebt.

in-pyre-need-boom

Na de vijfde kamer kom je bij de feniks. Achter hem ligt een altaar en een plaats voor een brandstapel. Snijd één van de takken met je knife en je zult alle takken tot een weaving ribbon snijden. Leg ze op de brandstapel. De feniks zal nu op de brandstapel gaan liggen. Steek de brandstapel aan. De feniks zal verbranden en weer gezond terug komen. Praat met de Phoenix en hij zal je belonen met 5 Phoenix quills. Ga nu de grot uit en praat met de priest of Guthix, hij zal je belonen.

in-pyre-need

Beloning: 14.400 Firemaking, 12.500 Fletching en 11.556 Crafting xp. Je krijgt vijf veren, waar je met Summoning een feniks van kunt maken als je 72 Summoning hebt. Je kunt nu éénmaal per dag de feniks verslaan. Zie hieronder voor meer informatie

Quest Points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen


Extra informatie

Na de quest kun je weer terug de grot in. Hier heb je wel 51 slayer voor nodig. Nu zullen de monsters die je tijdens de quest hebt gezien, je aanvallen. Ze vallen met ranged, melee en magic aan en zijn tussen de 80 en 128 combat. Je zult er zeker een paar moeten doden, omdat sommige in je weg staan. Ga weer door de vijf tunnels, pluk ook weer de vijf takken. Het is verstandig om je magic prayer aan te zetten. Als je in de grot van de feniks komt, moet je weer de vijf takken slijpen en ze op de brandstapel leggen. De feniks zal nu komen. Zij is combat 235 en zal met Magic aanvallen. De feniks zal je Attack omlaag brengen, maar zij brengt het ook weer terug, dus je hoeft geen (super) restore potions mee te nemen. Prayer potions zijn handig. De feniks zal na haar dood naar de brandstapel vliegen, die je opnieuw aan moet steken. De feniks zal vervolgens in een kleinere vorm terugkeren. Je krijgt als dank voor de hergeboorte van de feniks 5 feathers, 1000 crafting xp, 7500 firemaking xp, 3000 fletching xp en 5000 slayer xp. Zij kan je ook nog dingen vertellen over Summoning.

Je kunt de feniks één keer per dag verslaan. Als je hem voor de tweede of meer verslaat, zal je slechts 500 slayer xp krijgen in plaats van 5000.

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: