Runescape Tricks/Community

Olaf’s quest

Plaatjes door: Dutch ace … Uitleg/text door: Ranged Xp234

 

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Olaf bij de Rock Crabs ten oosten van Rellekka en ten zuiden van het gebied waar je je Hunter kunt trainen. Gebruik, als je dat kunt, de Fairy rings met de code DKS om er te komen

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet The Fremennik Trials hebben voltooid. Je hebt ook 40 Firemaking en 50 Woodcutting nodig. Je moet een monster van level 100 kunnen verslaan. Een hoog Agility level is handig

Benodigde spullen: Axe, tinderbox, spade, wapen en armour

 

Oolafs-quest-startlaf zal vragen wie je bent, je stelt je netjes voor. Hij vertelt dan hij gewoon in de middle of nowhere en met natte kleren aan bezig is wrakhout bij elkaar te zoeken. Je wenst hem prettige dag, maar net als je weg wilt gaan vraagt Olaf of je iets voor hem kunt doen. Dat drijfhout dat er ligt, is het enige wat nog over is van zijn poging om zijn voorouderen trots op hem te laten kunnen zijn. Zijn familie is namelijk altijd al goed in varen geweest, maar nu heeft Olaf een probleempje gehad op zijn eerste reis. Door de storm heeft hij schipbreuk geleden, hij is drie keer op een rots gewaaid. Nu zit hij hier en heeft hij je hulp nodig. Zeg natuurlijk dat je hem helpt.

olafs-quest-boomJe moet een paar wrakstukken mee nemen en aan zijn vrouw en kinderen in de stad laten zien. Je moet en wel vertellen dat hij ver van huis is. Hij zal na een week terug komen. Het hout van zijn schip is niet goed genoeg daarvoor, je hebt dus hout van een fatsoenlijke boom nodig. Zo’n boom zag hij toevallig toen hij voor zijn leven aan het zwemmen was. Deze boom staat in bij de klip in het oosten.

Ga naar het oosten (niet naar het noorden) en zoek de boom. Hak een log van de boom en breng deze naar Olaf. Hij zal er wat moois van maken en aan je terug geven. Je moet deze dingen aan zijn vrouw en kind laten zien, maar je mag er niet bij vertellen dat Olaf dicht bij de stad is. Hij is ver weg. Zijn vrouw heet Ingrid en zijn zoon Volf. Ze lopen ergens in Rellekka rond. Geef de spullen en ga terug naar Olaf. Bewaar het brood of de shark die Volf of Ingrid aan je gaf.

Olaf heeft het koud en wil vuur. Hij geeft je wat brokstukken van de boot, steek ze aan op de plaats met het vuur naast hem. Nu wil Olaf wat eten hebben. Geef hem wat van het voedsel van Volf. Olaf zal je nu de kaart met de schat geven. Hij waarschuwt je wel een aantal keer, maar daar letten we natuurlijk niet op.

olafs-quest-puzzelGa weer terug naar de heuvel met de boom en graaf een gat met je spade. Je komt nu in een grot, loop verder totdat je een deur tegenkomt. Je moet hier een puzzel oplossen. Gebruik de knoppen om het onderstaande plaatje te krijgen. De juiste volgorde is rechts, omhoog, links, onder en onder.

Open de deur en ga verder. Pak onderweg zes touwen en twee rotten barrels op. Beide spullen kun je aan de randen van de gangen vinden. Dood een Fremennik Skeletton en pak de sleutel op die hij dropt.

Ga nu bij de zee naar het oosten toe. Je zult daar een gebroken steiger langs de rand zien, met een deur er in. Repareer de gaten in de steigers met de barrels en de touwen en ga naar de deur. Stop de sleutel in het juiste gat. De vorm van de sleutel is de vorm van het slot, dus dat zal niet zo moeilijk zijn.

olafs-quest-chestLoop verder, open de kist die je ziet en versla het monster. Haal nu de spullen uit de kist en je quest is voltooid!

 

 

 

Beloning: 12.000 Defence xp. Je hebt voortaan toegang tot de grot, je krijgt 4 ruby’s en 20.000 gp.

Quest Points: 1

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: