Runescape Tricks/Community

Enakhra’s Lament

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Lazim ten zuiden van het Bandit Camp in de Kharid woestijn. Loop om de berg heen die je tegen komt, daar staat Lazim

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt ook 43 Prayer, 45 Firemaking, 50 Crafting en 39 Magic nodig.

Benodigde spullen: Pickaxe, chisel, normal log, oak log, willow log, maple log, candle, tinderbox, 1 coal, brood en een bucket. Neem ook 7 air, 4 fire, 3 chaos en 2 earth runes mee voor wind bolt, fire bolt en crumble undead. Neem eventueel nog wat extra runes mee voor crumble undeads, omdat die kunnen mislukken. Waterskins een een knife zijn handig.

 

Lazim is een beeldhouwer, maar op de een of andere manier kan de arme kerel geen chisel meer vasthouden. Nu moet jij hem helpen om een standbeeld in de woestijn te bouwen. Dat begint met steen, dus loop naar de miningplaats ten westen van Lazim en mijn hier stenen totdat je 32 kilo aan stenen hebt. Hoe hoger je mininglevel, hoe zwaardere stenen je kunt mijnen.

Ga terug naar Lazim en geef hem de 32 kilo stenen. Hij vraagt je nu er een basis voor het standbeeld van te maken. Hak met je chisel het begin van het standbeeld en praat weer met Lazim. Lazim zegt nu dat je het standbeeld neer moet zetten op de grond vlak naast hem. Examine de grond om hem heen on de flat ground te vinden. Gebruik het standbeeld met deze grond.

Nu moet je nog een lichaam hebben. Breng Lazim weer 20 kilo stenen en maak hier een lijf uit. Plaats dit op het standbeeld. Lazim wordt boos, hij zegt je dat het nog wat bijgeschaafd moet worden. Hak nog wat steen van het standbeeld af met je chisel en praat weer met Lazim.

Volgende onderdeel, het hoofd. Kies voor wat je leuk vindt. Volgens Lazim heb je nu een stuk graniet nodig. Ga weer naar de miningplaats en vind de granietstenen. Hak hier een stukje graniet. Neem ook nog een extra stukje graniet en een clay voor later mee. Breng het stuk graniet naar Lazim en maak er het hoofd van. Zet dit op het standbeeld.

Het standbeeld valt naar beneden, met jou er bij! Je komt nu in een soort tempel terecht! Lazim staat naast je, vraag hem of hij weet wat er gebeurd is. De gluiperd van een Lazim had dit allemaal al gepland! Nu moet je hem ook nog verder helpen! Pak het sigil van de pilaar in het noorden en hak alle lichaamsdelen van je gebroken standbeeld. Ga nu naar de noordelijke deur. Je krijg nu een filmpje te zien van een lachend mevrouwtje dat een tempel heeft gemaakt voor haar meester. Loop verder en pak hier ook de sigil van de pilaar. Neem de gang naar het midden van de tempel waar een ladder in het midden staat. Plaats hier je sigil in de deur. Loop terug en ga door de andere deur. Je ziet nu weer een filmpje. Deze gaat over de mevrouw van het vorige filmpje die haar tempel verdedigt tegen wat ridders van Avarrocka, de voorloper van Varrock. Ga weer door de deur heen en pak ook de sigil hier en plaats deze ook bij de deuren in het midden. Doe dit totdat je dit vier keer gedaan hebt en ga naar de kamer in het midden. Beklim de ladder als je klaar bent.

Je komt nu in een kamer. Loop naar de ruimte met de fontein en doe je firespell hierop. Het ijs smelt en de fontein begint weer te lopen. Vul je bucket met water en gebruik dit op de clay die je hebt gemined bij de miningplaats. Je krijgt nu soft clay. Ga vervolgens naar de ruimte met de man. Hij is een ridder uit Avarrocka en staat daar al jaren. Hij weet niet meer wie hij is, maar hij is erg hongerig. Gebruik het brood op hem en hij belooft je hulp te bieden als je die nodig hebt. Wandel vervolgens naar de furnace toe. Die zit een beetje verstopt, dus blaas hem leeg met je air spell. Die doet het nu ook weer. Nog één laatste ding: de andere ruimte. Als je hierin gaat wordt alles donker. Klik op de kandelaren die je ziet en stop de spullen erin zoals aangegeven. Als je alles hebt aangestoken heb je de soft clay nodig. Stop deze in de mould op het tafeltje bij de ladder. Je krijgt nu een camel mould (p). Maak dit met je chisel na in het extra stuk graniet dat je gemined hebt en stop dit in het tafeltje. Je kunt nu door de mysterieuze muur in het midden lopen. Doe dat en ga ook deze ladder af.

Hier kom je een wachter van skelet tegen. Dood hem met je crumble undead en hij bedankt je vriendelijk dat je hem hebt bevrijd. Je mag zelfs zijn big bones begraven. Ga voorbij de guard en loop verder. Je komt weer een guard tegen, helaas is deze niet uit te schakelen met crumble undead. Zet dus protect from melee aan en ga een praatje met hem maken, misschien staat hij ook wel aan onze kant. Dat blijkt ook zo te zijn, maar ook deze bewaker zit tegen zijn wil in gevangen. Om hem te bevrijden moet je de muur afmaken. Pak de stenen van het hoopje naast hem, zet ze op de muur, werk de muur bij met je chisel en herhaal dit totdat de muur af is. Je krijgt nu het laatste filmpje te zien en je quest is voltooid.

Beloning: 7.000 Crafting, 7.000 Firemaking, 7.000 Mining en 7.000 Magic xp. Een camulet (ja, zo heet dat ding, is niet fout geschreven) waarmee je terug naar de tempel kunt teleporteren en de taal van de kamelen kunt verstaan

Quest Points: 2

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: