Runescape Tricks/Community

Ghosts Ahoy

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Lang

Startpunt: Praat met Velorina in Port Phasmatys (zie quest).

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Priest in Peril en The Restless Ghost hebben voltooid. Je hebt ook 25 Agility en 20 Cooking nodig. Je moet een monster van level 32 doden

Benodigde spullen: Ongeveer 200 gp, 7 pots, 7 buckets, 7 normale bones, bucket of milk, spade, silk, needle, thread, knife, bowl of water, amulet of ghostspeak, gloves, oak longbow en 2 blauwe, rode en gele dyes.

 

Pak alleen de 7 emmers, botjes, potten en je amulet van de bank. Dat mag niet in notes. Draag je ghostspeak amulet de hele quest door, je moet een hoop met geesten praten. Ga hierna naar Port Phasmatys, de stad ver ten oosten van Canifis. Als je niet langs de vampieren wil kun je langs Dr. Fenkenstrain´s Castle, de patches, farming shop en naar de noordkant van de stad. Hier is een toren met drie geesten. Deze geesten zijn Necrovarus en twee leerlingen van hem.

ghostahoy1

Op de begane grond is een ladder naar boven. Beklim deze ladder. Je zult nu een bone grinder zien staan. Doe er een botje in, draai aan het wiel en gebruik een pot op de machine. Je krijgt nu een pot met bone meal. Bewaar dit en maak al je 7 botjes tot bonemeal. Ga nu weer de ladder af. Er is ook een trap naar beneden. Ga nu deze ladder af en loop naar het oosten. Hier is weer een ladder naar beneden. Ga steeds alle ladders af totdat je bij het meertje komt. Vul al je emmers met slijm uit dit meertje. Ga weer terug naar de toren en stop al je bonemeal en slime in de “fontein” met ectofunctus door op “worship” te drukken. Ga nu naar een leerling, zij of hij betaald je uit in ecto-tokens, het plaatselijke geld. Je hebt er 33 nodig.

Nu de stad in. Ga door de poort en betaal 2 ecto-tokens. Loop naar het huisje met het questsymbool in het oosten en zoek naar Velorina. Draag wel je amulet, anders kun je haar niet verstaan. Je kunt naar het verhaal van de quest luisteren, maar je hebt ook de optie om dit niet te doen. Zeg dat je haar wil helpen met haar probleem.

Ga terug naar de toren in het noorden en praat met Necrovarus. Hij wordt boos en wil niets toegeven. Ga terug naar Velorina.

Misschien kan een oude vriendin helpen. Zij was vroeger ook een leerling, maar is weggelopen voordat iedereen dood ging. Je moet haar vinden. Ze woont nu in een klein huisje ten oosten van de Slayer Tower. Loop dus naar Canifis en naar de Slayer Tower. Als je je gloves aanhebt kun je ten oosten van de Slayer Master nettles plukken, je hebt er namelijk straks één nodig. Ga op weg naar de Slayer Tower ook even naar de bank in Canifis of Port Phasmatys. Neem je bowl of water en een bucket of milk mee.

ghostahoy2

De vriendin weet niets meer, maar misschien helpt nettle tea om haar herinneringen terug te brengen. Hiervoor heb je de nettles nodig die je net onderweg hebt geplukt. Doe de nettle in de bowl en verwarm dit op een vuurtje of range. Geef dit aan de vrouw. Ze is niet tevreden, het zit niet in haar eigen kopje. Ze geeft je haar kopje, dus giet de thee over. Nu is mevrouw nog niet blij, er zit geen melk in. Doe er dus wat melk bij en geef dit. Nu wil ze eindelijk helpen. Ze weet een spreuk die je op een Amulet of Ghostspeak kunt doen, waarmee je geesten kunt commanderen. Hiervoor heeft ze drie spullen nodig: het boek van Haricanto, de robes van Necrovarus en een translation manual. Bied haar ook je hulp aan, ze wil dat je een modelboot naar haar zoon brengt. Ga terug naar Canifis Bank.

ghostahoy3Voor het volgende deel heb je de dyes nodig, je ecto-tokens, spade, knife, oak longbow en spullen om een level 32 te doden. Maak het zeil van de modelboot met je needle en tread. Gebruik hier je silk bij. Ga nu weer richting Dr. Fenkenstrain’s Castle en loop naar de boerderij met halfdode koeien. Je ziet een oud schip liggen.

Ga de ladder van dit schip op. Tegen de kajuit is nog een ladder, ga die ook op. Je ziet een mast met een windmetertje. Het windmetertje zegt of het hard of zacht waait. Bekijk bij een zachte wind de mast en kleur het bootje in de kleuren van de mast. Doe dit totdat je hele bootje is geverfd. Je kunt met rode en gele dyes oranje maken, blauwe en rode maken paars en blauw met geel maakt groen. Geef je bootje aan de oude man op het schip.

Nu moet je een kaart maken. De man geeft je een sleutel voor het bootje. Met deze sleutel kun je de kist in het kamertje naast hem openen. Als je dit doet heb je al één deel van de kaart.

Voor het tweede deel moet je de loopplank naar de eilandjes in het noorden vinden. Deze plank is op de eerste verdieping van het schip. Loop er over heen en spring naar alle eilandjes totdat je bij een kist komt. Open de kist voor het tweede deel van de kaart.

Nu de laatste nog. Ga naar het ruim van het schip en doorzoek alle kisten in het oosten. Je opent een kist met een sleutel, hier komt een giant lobster van level 32 uit. Dood de lobster en doorzoek de kist. Je vindt het derde deel. Gebruik dit deel op de rest van je stukken om een hele kaart te maken.

Ga nu met je kaart terug naar Port Phasmatys. Pak je spade, je kaart en 25 ecto-tokens van de bank en loop naar het oosten van het stadje. Je vindt hier een kleine roeiboot. Praat met de kapitein ervan. Hij wil je wel naar Dragontooth Island brengen, maar dat kost 25 ectotokens. Als je een Ring of Charos (a) van de Garden of Tranquillity quest draagt, kost het 10 ectotokens. Vaar naar Dragontooth Island.

ghostahoy4Als je op Dragontooth Island bent, zie je een standbeeld van Saradomin. Je kaart is nu veranderd, dus kijk op je kaart en volg de stappen. Ik had 6 stappen naar het zuiden, dan 8 stappen oosten, 2 stappen naar het noorden, 4 stappen oosten en 22 stappen naar het zuiden. Als je er bent moet je graven, dan krijg je een boek. Ga terug met de roeiboot naar Port Phasmatys en pak 100 gp van de bank.

ghostahoy5Praat in Port Phasmatys met een mannetje uit het oosten die lijkt op een samuraivechter. Praat met hem en vraag hem naar een Translation Manual voor zijn taal. Hij zal je vragen om een Oak Longbow te laten ondertekenen door Robin. Ga naar Robin in de herberg en praat met hem. Versla hem 4 keer met het spel Runedraw, zodat hij je 100 gp schuldig is. Om zijn schuld te betalen zal hij je boog ondertekenen. Breng de boog naar de samurai voor de Translation Manual.

Ga nu naar de baas van het café en vraag hem of hij een job voor je heeft. Hij gaat je een bedsheet geven om te geven aan Robin. Doe dat nog niet, houd de bedsheet nog even bij je.

Ga naar het pleintje in het westen van de stad en praat met Gravingas. Hij zal je vragen om een petitie te laten onderteken. Je hebt 10 handtekeningen nodig.

Ga nu naar de pool of slime in de toren ten noorden van de stad en steek je bedsheet erin. Je hebt je een groene bedsheet die je aan kunt trekken, zodat je op een geest lijkt. Ga weer naar in het stadje, betaal weer 2 ectotokens om binnen te komen en praat met de villagers. Probeer 10 handtekeningen te krijgen. Betalen hoeft niet, sommige geesten tekenen nog een keer als je een tijdje weg bent geweest. Als je 10 handtekeningen hebt praat je weer met Gravingas. Hij stuurt je naar Necrovarus. Hij wordt boos en verbrand de petitie, hij dropt ook een sleutel. Neem de sleutel en ga naar boven, daar is een deur. Open de deur met de sleutel. Hier staat een koffer. Open en doorzoek de koffer. Je krijg nu de kleren.

Neem nu je manual, boek en kleren naar de oude dame. Zij zal je Amulet of Ghostspeak enchanten met 1 charge. Je amulet word nu groen. Ga terug naar Necrovarus via Dr. Fenkenstrains Castle, de farming patches en de boerderij, zodat je geen vampieren tegen komt. Als je toch een vampier tegen komt moet je die doden, anders gaat de betovering van de amulet eraf en moet je opnieuw naar de dame. Praat met Necrovarus met je amulet aan en stel hem rustig voor de geesten vrij te laten. Ga terug in Port Phasamatys en praat met Velorina voor het einde van de quest.

Beloning: 2.400 Prayer xp. Gratis toegang tot Port Phasmatys en een flesje Ectophial waarmee je kunt teleporteren. Het flesje kun je in de fontein met Ectofunctus hervullen

Quest Points: 2

5 reacties »

 1. Tja, de requirements veranderen de zaak… 25 agility…

  Rsnieuws: Members questen.. members requirements 😉

  Reactie door Scrachasniff — december 6, 2008 @ 1:10 pm

 2. Dat zijn toch sluipweggetjes? Hoe train je het (ik wil niet de halve wildernis oversteken om bij een of andere training te komen. Ik bén al een keer ontsnapt aan een revenant org of zoiets met 4 HP…)??

  Rsnieuws: Je moet naar een agility course gaan. Ga naar die van Gnome stronghold, die is veel beter bij beginners.

  Reactie door Scrachasniff — december 7, 2008 @ 8:26 am

 3. Het is chill als je een spook speelt

  Rsnieuws: 🙂

  Reactie door Einsteintje — februari 27, 2009 @ 6:00 am

 4. een vraagje, maar wat als je je ghostpeak ammy kwijt bent hoe krijg je een nieuwe??

  Rsnieuws: Je moet naar de man die in het huisje ten noorden van de westelijke mijn van Lumbridge staat. (ofwel ten zuiden van de adventurers)

  Reactie door bart — mei 31, 2009 @ 12:37 pm

 5. wat te doen als je de sleutel(voor het openen van de kisten voor de map) kwijt bent?

  Reactie door RICHARD — februari 17, 2010 @ 6:44 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: