Runescape Tricks/Community

My Arm’s Big Adventure

Plaatjes door dutch ace. Text/uitleg door Rsnieuws.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Burntmeat in de keuken van Troll Stronghold. Je kunt in de keuken komen door als je bij de ingang van de Troll Stronghold bent naar het zuiden te lopen en de trap af te gaan

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Eadgar’s Ruse, The Feud en Jungle Potion hebben voltooid. Je hebt ook 10 Woodcutting en 29 Farming nodig. Je moet minimaal 1% favour hebben behaald in de Tai Bwo Wannai Cleanup mini game. 61 Magic is handig en je moet een monster van level 172 kunnen doden. De Enakhra’s Lament quest is handig als je tijd wilt besparen.

Benodigde spullen: Rake, seed dibber, 7 super compost en 3 buckets. Deze kunnen in een Leprechaun van Farming bewaard worden, er staat zo’n Leprechaun tijdens de quest voor je klaar. 5 gp, armour, food, machete (tijdens de quest te koop voor 60 gp) en een plant cure. Als je niet naar Trollheim kunt teleporteren, heb je Climbing Boots nodig. Neem eventueel ook nog 75 tot 200 gp mee voor het vliegende tapijt. Teleporteermiddelen naar Troll Stronghold en Al Kharid zijn handig

 

Burntmeat vertelt je dat hij, terwijl hij een avonturier aan het koken was, hoorde dat mensen Goutweed lieten groeien. Hij dacht dat de trollen alles hadden weg geplukt, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Nu wil hij ook dat trollen goutweed gaan verbouwen en daar moet jij een handje bij gaan helpen. Jij moet deze kunst aan My Arm leren, een onuitstaanbaar klein trollenknaapje dat de assistent van Burntmeat is. Je wil eerst niet accepteren, maar als Burntmeat belooft dat hij nooit meer mensen zal koken, stem je in.

Praat met My Arm. Eerst vertelt hij je dat trollen vernoemd worden naar het eerste wat ze probeerden te eten, misschien komt je dat al bekend voor. Hij zegt ook dat je een grote kookpot moet vinden op het Death Plateau.

my-arms-big-adventure-death-plateauGa naar het Death Plateau, dat is die ruimtemet trollen ten noordwesten van Burthorpe. Let op de stenen gooiende trollen op de weg er naar toe, ze kunnen je namelijk hard raken. Zet eventueel Protect from Missiles aan. Pak een bucket uit de tent in het zuiden van het plateau en neem een emmertje eten mee uit de kookpot die er staat.

Laat je emmer aan My Arm in de Troll Stronghold zien. Hij vreet het met emmer en al op en vertelt je nog wat verhalen over dat hij stenen en dode geiten probeerde te laten groeien in zijn farming patch. Dat lukte niet, zelfs niet toen hij een behulpzame boer op at.

My Arm leidt je naar de Troll General’s cave, waar je een ladder op moet klimmen. Boven zie je natuurlijk meteen een zonnende tuinkabouter en wel een die je farming spullen bewaart. Praat niet met hem, hij heeft niets zinnigs te vertellen en farming spullen heb je nog niet nodig.

my-arms-big-adventure-tuinkabouter

Loop naar het noorden en praat hier met My Arm bij de farming patch. Hij geeft je het boek, dat hij van de opgegeten boer heeft gepikt. In dat boek staat dat je 3 emmers stront en 7 emmers super compost nodig hebt om de farming patch van My Arm een beetje vruchtbaar te maken. Helaas zijn er bij Troll Stronghold geen kamelen om zo’n berg stront te geven. My Arm wil dat je een kameel om wat uitwerpselen vraagt. Op naar de woestijn dus…

my-arms-big-adventureGa naar Al Kharid. Je kunt je Camulet van de Enakhara’s Lament quest van de bank halen als je die hebt, maar dat is niet nodig. Als je hiermee met een kameel in Al Kharid praat en om poep vraagt, kunnen ze voor je poepen. Sommige kamelen kunnen boos worden, maar andere kamelen zoals Elly bij Ali Morisane of Ali bij de bank zijn zo aardig je te helpen. Schep de poep in drie emmers. Neem als je geen Camulet hebt het vliegende tapijt van de Shantay Pass naar Pollnivneach en koop kebab met hete saus bij Ali the Kebab seller in het westen van het stadje. Loop daarna naar het huis van Ali the Camel Man en gooi de kebab in de voederbakken. Wacht totdat er poep op de grond verschijnt en vul drie emmers. Teleporteer dan terug naar Troll Stronghold en graaf de poep in de patch met je spade. De spade kun je eventueel bij de zonnende tuinkabouter vandaan halen. Stop er ook 7 buckets super compost bij.

Praat weer met My Arm als je een new farming patch hebt gemaakt. My Arm heeft gehoord dat in Tai Bwo Wannai goutweed groeit en dat Murcaily in dat dorpje er meer van weet. Je ziet een filmpje waarin jullie de boot naar Brimhaven nemen en waarin de goede oude Captain Barnaby zich een hoedje schrikt. Zeg dat je naar Karamja wil. Je krijgt een woordenwisseling, maar hij neemt je uiteindelijk mee. My Arm is tijdens de zeereis bang en zeurt de hele tijd aan je hoofd of jullie er al zijn, maar gelukkig kom je veilig aan. My Arm rent meteen weg.

Wandel naar Tai Bwo Wannai en zoek My Arm. Hij staat ten oosten van de General Shop. Loop na het gesprek naar Murcaily, hij staat bij het omheinde gebied met de Teak en Mahogany trees in het oosten van Tai Bwo Wannai. Murcaily twijfelt er aan of goutweed wel groeit in de bergen. Hij vertelt je dat je Hard Goutweed nodig hebt. Hij wil dat alleen geven als je 60% favour hebt. Doe dus de Tai Bwo Wannai Cleanup Minigame totdat je een favour van 60% hebt en praat weer met Murcaily. Nu geeft je de tuber. Je ziet nu een filmpje waarin My Arm zijn geduld verliest, het dorp kort en klein slaat en de bevolking bang maakt. Murcaily geeft je uit angst nog meer Hard Gouttuber.

Jullie varen samen terug naar Ardougne en My Arm vertelt je over een grote vogel die komt als je dingen op de berg plant. Jij moet je vechtspullen van de bank halen en terug naar de berg op Troll Stronghold gaan.

Geef My Arm alle spullen die hij nodig heeft om het goutweed te planten: eerst een rake om het onkruid weg te halen, dan de goutweed seeds en de seed dibber. De plant zal ziek worden, dus geef My Arm plant cure om de plant te genezen. Ondertussen zal My Arm een Drunken Dwarf van de berg af gooien, die daar onderzocht wordt door een nog naamloos trollenkind.

Praat weer met My Arm. Nu zal er een klein vogeltje van level 75 aan komen vliegen. Je raadt het al: je moet deze doden. Als dat klusje gedaan is, komt mammie van level 172 er aan. Dood deze ook, My Arm zal je helpen. De laffe zonnende tuinkabouter zal tijdens het gevecht de benen nemen. Daarna zal je Goutweed volgroeid zijn. Ga weer even de ladder af en klim die weer op, dan is de tuinkabouter er ineens weer. Vraag hem om een spade en leen die uit aan My Arm. My Arm zal de herbs oogsten en een Farming level omhoog gaan.

Ga terug naar Burntmeat in de keuken van Troll Stronghold. Burntmeat geeft je zijn lievelingsgerecht: een hele berg burnt meat. Drop alles en loop weer terug naar My Arm. Hij zal je wat over herbs leren. Je zult nu ook merken dat het naamloze trollenkind bij de Drunken Dwarf een naam heeft gekregen: Drunken Dwarf’s Leg. Hoe zou hij nu aan die naam komen…

Beloning: 10.000 Herblore en 5.000 Farming xp. Een hoop burnt meat en een extra herb patch bij My Arm die ziekte vrij is.

Quest Points: 1

1 reactie »

  1. Mijn herblore is eindelijk weer eens omhoog gegaan! 😛

    Reactie door John — februari 27, 2009 @ 4:47 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: