Runescape Tricks/Community

Bankruimte

Dit is een oude guide, je mag het nogsteeds bekijken. Maar klik hier als je de nieuwe wilt bekijken!

Iedereen heeft het al wel eens meegemaakt: je hebt een memberaccount en toch zit je bank vol en als je dan iets nodig hebt, dan vind je het niet. Daarom deze guide om je bankaccount toch een beetje overzichtelijk te houden.

Hoe minder bankspace je gebruikt hoe beter: het is gemakkelijk om te reorganiseren en om dingen terug te vinden.

Het is ook handig om alles van een groep samen te zetten (alle herbs samen, potions samen, runes samen enzovoorts. Ook groeperen per skill is handig. Je geld kan je best bovenaan je bank zetten. Ook is het handig om dingen dubbel te hebben zodat als je er een van je bank neemt het zijn plaats niet verliest.

Als je enkele waardevolle voorwerpen kwijt wilt is een banksale de beste oplossing. High alchemy is is ook goed om ongewenste voorwerpen kwijt te raken, maar doe het niet op voorwerpen die minder opleveren dan 300 gp.

Gratis spelers die echt ruimte tekort hebben, kunnen hun armour bij de Grand Exchange in setjes stoppen. Dat neemt ook minder bankruimite in. Verkopen en kopen als je het weer nodig hebt, kan ook.

Quest Items

Als je enkele quest items hebt die je niet kan verkopen in de General store, kan je ze voor een paar gp verkopen aan de Wise Old Man in Draynor. Sommige oude dingen zijn ook te verkopen aan de Antiquair in Shilo Village.

  • Ancient Staff: Krijg je van Desert Treasure. Doodt mummies in de piramide om het terug te krijgen.
  • Dramen Staff: Krijg je van Lost city, cut de tree in Entrana om een nieuwe te krijgen.
  • Ectophial: Krijg je van Ghosts Ahoy. Geeft je teleport naar Morytania. Spreek met Velorina Om een nieuwe te krijgen
  • Excalibur: Krijg je van Merlin’s Crystal. Spreek met Lady of the Lake in Taverley om een nieuwe te krijgen.
  • Iban Staff: die krijg je van Underground Pass. Je kan het best houden, want het kost 200k om het terug te krijgen. Om het terug te krijgen dood je een Disciple in de Pass. Die zal een gebroken staff droppen. Laat deze repareren bij Lucien bij het café in Ardougne voor 200k.
  • Silverlight: Krijg je van Demon Slayer. Het is sterk tegen demons, je kan een nieuwe krijgen voor 500 gp van Sir Prysin of in de Legends guild.

Items die je gemakkelijk kunt missen

Nutteloze items: Houd geen crushed gemstones, burnt food en alles wat daar op lijkt. Allemaal items die je voor niets nodig hebt, waarom zou je ze bij je houden?

Arrows: Het is een goed idee om maar 2 soorten arrows te houden, je beste arrows om te pken en sterkere monsters en een zwakkere soort om mee te trainen. Je kunt ook een setje adamant arrows kan gebruiken als je vaak f2p pk’t.

Bones: Begraaf ze of verkoop ze, je moet ze niet in je bank houden. Zeker niet als je verschillende soorten hebt.

Cannon: Als je je cannon niet vaak gebruikt is er een gemakkelijke en gratis manier om bankspace te sparen. Zet simpelweg je cannon op en wandel weg, je kan het gratis terugkrijgen van de dwarf. Let er wel op dat je het opzet en niet dropt.

Capes: Houd alleen diegene die je gebruikt, dus niet allerlei verschillende kleuren.

Castle Wars Prijzen: Als je ze niet gebruikt, ruil ze terug in voor tickets (je krijgt het zelfde aantal terug als je ervoor betaald hebt)

Chompy Hats: Houd ze niet, je kan ze terugkrijgen van Rantz.

Farming spullen: Makkelijk en goedkoop terug te krijgen

Fishing spullen: Je moet het niet houden, het is gemakkelijk en goedkoop om terug te krijgen.

Flowers: Houd één set, niet meer. Ze nemen enorm veel bankspace in en zijn eigenlijk nergens voor nodig.

Food: Houd een beetje food dat veel health, zoals bevoorbeeld sharks. Houd ook een beetje goed f2p food, zoals sword fish en lobsters, als je vaak agility traint is het misschien ook een goed idee om enkele cakes op je bank te hebben staan. Gebruik net zoals met de potions ook geen cakes, pizza’s en taarten van verschillende grotes, drop of gebruik degene die niet meer heel zijn.

Gems: Cut je uncut gems, maak er spullen van of verkoop ze.

General Store items: Tinderboxes, hammers, chisels… 1-2 gp each en nemen bankruimte in?

Bows: Houd geen unstrung of strung bows, als je ze wilt high alchen doe dat dan.

Herbs: Deze gebruiken veel bankspace, identify ze allemaal, gebruik ze of verkoop ze. Houd degene die je niet kunt identificeren, misschien komen ze later van pas

Jewellery: Houd geen unenchanted jewellery. Enchant het of verkoop het. Houd ook geen jewellery met verschillende gebruiken zoals een Ring of Duelling, Games Necklace, en Amulet of glory.

Keys: Hang ze aan een keyring, die krijg je van de quest One Small Favour. Je kunt er de volgende keys aanhangen:

  • Battered Key
  • Brass Key
  • Crystal-mine Key
  • Dusty Key
  • Key (van de Phoenix Gang)
  • Maze Key
  • Metal Key
  • Shiny Key
  • Wrought iron Key

Kitten food: Als je je kitten aan het grootbrengen bent dan is 1 soort food ervoor genoeg, geen 4 verschillende soorten ofzo.

Kittens: Als je het niet leuk vindt om voor je kitten te zorgen: “shoo it away”. Of laat het een cat worden en verkoop het in West-Ardougne aan een Cititzen voor 100 death runes. Je kunt een andere kitten krijgen van Gertrude in Varrock voor 100 gp.

Kleren: Houd niet alle verschillende soorten en vergeet niet dat je in Varrock klerenwinkel je look kan laten veranderen voor maar 500 gp.

Logs: Houd diegene die je vaakt gebruikt of kapt, je moet echt niet alle verschillende soorten hebben.

Moulds: Houd enkel degene die je vaak gebruikt.

Ores and bars: Smelt al je ores of verkoop ze, houd ook geen verschillende soorten bars.

Potions: En andere grote bankspace-gebruiker. Zorg ervoor dat al je potions eenzelfde dosis hebben, dus niet een paar van 1, een paar van 2 en een paar van 3. Je kan potions samengieten door de ene potion met de andere te gebruiken. Denk er ook aan dat je geen unfinished potions in je bank laat liggen.

Runes: Gebruik enkele de runes die je gebruikt, gebruik geen runes die je nooit zal gebruiken of die je nog lang niet kunt gebruiken.

Seeds: Ook hieraan gaat veel bankspace verloren. Als je ze niet gebruikt, een te hoog of laag level hebben kun je ze het beste verkopen en/of droppen.

Smithing: Smith geen verschillende items. Als je ermee klaar bent, verkoop of high-alch ze.

Hides: Houd geen hard tanned, soft tanned en untanned hides tegelijkertijd in je bank, houd gewoon een soort of maak ze op.

Talismans en Tiaras: Houd enkel degene die je gebruikt en zorg er zeker voor dat je geen talisman en tiara van dezelfde soort hebt.

Holiday Items die je kunt ruilen: Deze moet je echt niet houden, je kan ze altijd terugkrijgen. Je kan Bunny Ears en Scythe krijgen in Varrock Clothes store, en yo-yo and rubber chicken van Diango in Draynor Village. Een zombie head kun je krijgen door te graven in Lumbridge swamps (natuurlijk alleen als je er ooit al één gehad hebt).

Wapens en armour: Houd een set per skill, full mystic en full splitbark zijn nergens voor nodig. Als je vaak F2P pkt kan je wel bijvoorbeeld een setje full green en black dragonhide armour in je bank houden.

7 reacties »

  1. Handig!

    Reactie door WannabeK0 — september 7, 2008 @ 7:11 am

  2. Awesome!

    Reactie door Scrachasniff — september 7, 2008 @ 10:13 am

  3. ik ga denk ik stoppen met rs… maar nu voor altijd! ik ga et mn beste spullen naar een pvp wereld denk ik! zelfmoord op rs dus:P
    ik heb geen doel meer…. wat kan ik nog meer doen dat ik nog niet gedaan heb??? mail me als je iets weet bart, als ik dan nog niet al mn spullen kwijt ben……….

    groetjezzz Jippo127…….

    Rsnieuws: Blijf runescape spelen! het is juist leuker geworden!

    Reactie door jippo127 — oktober 17, 2008 @ 7:09 pm

  4. o ja? wat kan ik dan nog meer doen dat niet verveeld?
    jippo127

    Rsnieuws:
    Bijvoorbeeld:
    Free-for-all(safe) bij clan wars.
    Fist of guthix
    Binnenkort (deze maand nog) komt er een nieuwe free players quest. die kan je doen!

    Reactie door jippo127 alweer:) — oktober 18, 2008 @ 6:54 am

  5. …..

    Reactie door jippo127 — oktober 22, 2008 @ 9:59 am

  6. Ik heb je vandaag héél wat hits opgeleverd! 🙂

    Rsnieuws: en heelveel reacties om te beantwoorden..

    Reactie door Scrachasniff — december 6, 2008 @ 3:15 pm

  7. wat is een wapen store key en wat kan je ermee

    Rsnieuws: in shield of arrav kan je hem goed gebruiken. 😉

    Reactie door harry — april 4, 2009 @ 5:47 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.