Runescape Tricks/Community

Beruchte Scamtrucs

Helaas zijn er mensen die spullen en accounts van iemand afpakken om er zelf beter van te worden. Dit heet scammen.

Hieronder staan de meest voorkomende vuile trucjes vermeld. Onthoud dat het verboden is om deze trucs te gebruiken, dit is alleen geschreven om je te waarschuwen. Je kunt permanent worden verbannen van RuneScape als je iets wat tegen de regels van RuneScape is doet. Deze beschrijving is niet compleet en zal dat ook nooit zijn, er komen altijd nieuwe trucs bij. Wees altijd op je hoede.

Als je slachtoffer bent geworden van een “scammer”, kun je dit melden aan aan Jagex door middel van het “Report Abuse” formulier in het spel. De aangegeven persoon kan dan verbannen worden, maar dat hoeft niet. Je spullen zul je nooit meer terug krijgen, Jagex is bang dat je spullen gaat claimen die je helemaal nooit hebt gehad.

Sommige scamtrucs staan hier niet bij, dat komt omdat de “unbalanced trade” in 2007 is gekomen, hierdoor kan je niet meer dan een bepaald bedrag gratis weggeven.

Gratis dienst

Free gem cutting

Sommige mensen bieden zich aan om je gems te slijpen, zodat ze Crafting XP krijgen. Het is sowieso nooit een goed idee om dit te laten doen, omdat gems meer waard zijn als ze nog ongeslepen zijn. Je kunt ze dan voor een hogere prijs aan andere mensen verkopen. Deze mensen krijgen dan extra Crafting XP als ze de gems zelf slijpen. Sommige mensen zullen doodleuk gewoon weglopen met jouw gems en niets terug geven.

Gratis spullen

De clou van dit verhaal is dat je nooit spullen kunt krijgen door je wachtwoord op een website achter te laten of door op speciale toetscombinaties te drukken. Er zijn geen cheats in RuneScape.

Veel geld of gratis spullen met Alt + F4

Ze zeggen dat je je wachtwoord in iets moet veranderen en dan op Alt + F4 moet drukken, zodat je veel geld of andere spullen gratis op je bank krijgt. Doe dit niet! Met Alt + F4 sluit je het scherm af en kan hij zo op je account, hij weet immers waarin je je wachtwoord net hebt veranderd! Ondertussen halen de dieven snel je account leeg en jij zit zonder spullen. Ze zeggen ook wel eens dat je dure spullen moet droppen en dat je dan op Alt + F4 moet drukken.

Auto-miners

Mensen bieden je auto-miners aan op internet. Ze zeggen dat die je account automatisch traint als je wegbent. Dat is niet zo! Het zijn bijna altijd keyloggers: ze registreren alles wat je typt en sturen die naar de dief toe. Zo ziet de dief je wachtwoord en haalt hij je account leeg. Het gebruik van Auto-miners is ook verboden in RuneScape.

Gratis spullen door je wachtwoord te vertellen / achter te laten op een website

Niemand is zo gek je gratis spullen te geven als je hun je wachtwoord geeft. Laat niemand dan jezelf op je account, dan zal die minder snel leeggeroofd worden.

Duelleren

Account wisselen

Een laag level speler wilt met jou duelleren en is zelfs zo gek om veel te staken. Jij bent op je hoede en kijkt even in de highscores of het iemand met een achterlijk hoog magic of ranged level is. Dat is hij niet. Jij ziet geen reden meer om het duel te weigeren en gaat akkoord. Die speler moet nog even wat van de bank halen. Als hij terugkomt zit hij op een account met een hoger level met een heel klein verschil in de naam. Let daarom altijd heel goed op dat je precies met dezelfde account duelleert als waarmee je van plan was!

Regels veranderen in de Duel Arena

Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggendste truc. Iemand duelleert met jou en op het allerlaatste moment verandert hij een regel, bijvoorbeeld food “on”. Om dit te voorkomen moet je altijd het tweede scherm bekijken!

Ranged duel in de Duel Arena

Iemand daagt je uit voor een ranged only duel. Aangezien hij laag ranged is durf jij best veel te staken, jou whip bijvoorbeeld. Hij is wat raar en zorgt dat je geen shield mag dragen, jij accept en hij pakt knives. Als jij probeert je bow te pakken lukt het niet, omdat het een two-handed wapen is. Zo kan jij niks doen terwijl de ander jou rustig dood range met zijn knives/darts/javelins.

Construction scams

Drop party

Iemand houdt een dropy party in zijn huis en jij moet ook wat droppen. Daarna gooit hij iedereen zijn huis uit en zorgt er voor dat er niemand meer in kan. Vervolgens kan hij alle spullen oppakken en is hij rijk.

Item op tafel

Je bent bij iemand thuis en hij zegt: “Doe je item eens op die tafel, dan valt die uit elkaar!” Jij gelooft hem en doet je item op de tafel. Hij gooit je naar buiten en pakt het item op.

Andere trucs

“Lenen”

Iemand vraagt of hij even een duur item mag lenen, omdat hij die even nodig heeft. Hij of zij geeft het vervolgens niet meer terug.

Vertrouwen

Iemand vertelt je dat hij je even een item moet geven, om te laten zien dat je te vertrouwen bent en jij hem vertrouwt. Dan krijg je spullen van hem of mag je je aansluiten bij zijn clan of vriendengroep. Als je dit item geeft, gaat hij er snel vandoor en hoor je nooit meer wat van hem.

Drop parties

Er zijn mensen die zomaar in een drukke wereld een dropparty gaan houden. Er zijn vele vormen van hoe dit scammen gaat. Ze kunnen je door gebieden laten lopen waar je dood gaat zodat ze je spullen kunnen oppakken, maar ze laten je ook wel eens een hoge toegangsprijs betalen en dan loggen ze snel uit. De drop parties die door één persoon wordt georganiseerd worden zijn meestal nep om je te scammen of je moet een complete gek zijn tegen gekomen. Die zijn er dus bijna niet. Een drop party van een clan is meestal wel echt, maar daar mogen dan ook alleen clanleden opkomen.

16 reacties »

 1. Haha, ik ben ook weleens gescamt, met een rune platebody in notes, de andere veranderd het meteen in een iron plate.

  Reactie door WannabeK0 — september 7, 2008 @ 7:12 am

 2. Verock23 scamde Havanar1 alias Davidono, alias Kidsquizzen. Davidono gaf hem z’n full mithril. Verock liep naar de Lumbridge G. Store om het zogenaamd een gouden trim te geven. Eenmaal terug zei hij: “Haha!! Bedankt idioot!” en ging logout. Davidono moest huilen door de telefoon. Ik was in Al Kharid, maar kwam aangesneld toen hij al logout was. En bij een niet scam-dropparty vond ik toevallig Rune Axe Head en de steel. Die heb ik nog steeds! Da’s wel cool! Ook vond ik een ‘mithril’ kromzwaard.

  Reactie door Scrachasniff — september 7, 2008 @ 10:54 am

 3. Niet alleen door de telefoon!!!
  Weeh Weeh WEEEEEEH 😥 😥 😥 😥

  Reactie door kidsquizzen — september 7, 2008 @ 5:52 pm

 4. oh, k ben ook is gehackt.

  Rsnieuws: Ik ook, dat account heb ik nooit meer terug gezien.

  Reactie door Luussgeluk — september 10, 2008 @ 2:37 pm

 5. ik was een keer oppeens een rune scimmi kwijtt. een paar dagen nadat ikm had gevonden in de wildie. toch bart? volgens mij was dat max !!:@
  jippo

  Reactie door jippo127 — september 27, 2008 @ 10:40 am

 6. ik had een account van lvl 81 en toen zei zon idioot van ik kan je gratis member laten worden dus ik zei oke. hij zij zeg je ww letter voor letter. dus ik deed da. Toen zei hij log ff uit want nu heb ik je account nodig dus ik deed da. 5 min later wou ik er weer op en toen zei die dat mijn ww fout was. Dus ik heb zo hard gevloekt dat ik een maand nie meer mogt computeren. Als je dit ventje ziet lopen : lordremco16 dan is ie van mij.

  Reactie door rutje900 — september 27, 2008 @ 12:53 pm

 7. ik ben mijn spullen kwijt dragon en ik ben eigelijk nederlands.
  sttttttt niet zeggen. ok en heb en erege acc. die heet faisel180 die was member met dragon en rune t
  . en hij wordt de sterkste ik heb een wolk van lvl 305 verslagen zij naam is faisel80.

  Reactie door zezima — november 6, 2008 @ 3:00 pm

 8. als je gescamt word moet je het melden bij report abuste

  Reactie door jan — november 21, 2008 @ 8:18 pm

 9. ik ben laatst iemand tegengekomendie voor mij wel thanksgiving wou doen op mijn andere account en die heb ik nooit meer teruggezien 😛

  Rsnieuws: Nooit je wachtwoord aan iemand geven, om wat voor reden dat ook!

  Reactie door mezelf:P — december 2, 2008 @ 7:03 pm

 10. ik heb geluk! want ik had iemand mijn mithril pikaxe geleend, voor wat goud. en hij gaf dat goud en de pikaxe terug

  Reactie door Toan Vu — december 25, 2008 @ 2:17 pm

 11. maar je kan ook dan als iemand wat leend ruilen, bij een wapen… dan klik je op het rechter muisknop en kiest dan lend!

  Rsnieuws: Dat kan als scam gebruikt worden, ja..

  Reactie door Toan Vu — januari 14, 2009 @ 6:43 pm

 12. ik ben gescamt 🙂 een zekr vliegtuig… vroeg of ik memb wou worden ik zei ja hij vroeg men … ik moest 5 min off gaan en tadam (hacked)

  Reactie door cesnoep1 — maart 11, 2009 @ 3:59 pm

 13. ik riep een keer de hele tijd “rune scimmy lending, 5k”. iemand trade en hij gaf 5k en ik mijn rune scimmy. ik had em op”until logout” gezet en toen ik die 5k had ging in uitloggen en had ik even 5k verdiend XD

  Rsnieuws: Jammer dan. Moest de andere maar beter opletten.

  Reactie door wessel — april 17, 2009 @ 2:21 pm

 14. ik ben een vriend van de baas van runescape ik kan zorgen dat jullie gratis 1 mil krijgen stuur je wachtwoord en runescape name naar (………) dat is namelijk mijn siite doe het vlug want dan krijg je 2mil doei

  Rsnieuws: Wat de titel je allemaal wel niet kan vertellen. Beruchte SCAMtrucs.

  Reactie door cedric — juni 10, 2009 @ 12:02 pm

 15. Mijn ouccount is wel is gehack maar ik heb helemaal geen hackers gezien of zo ik kon ineenkeer niet meer op m’n ouccount.. wel heb ik een keer m’n wachtwoord verandert..

  Rsnieuws: Dat komt zelden voor, maar waarschijnlijk hebben ze het gewoon geraden.

  Reactie door esther — juni 26, 2009 @ 1:09 pm

 16. je moet een pin op je bank zetten en als ie gehackt word ander acc aanmaken en de naam van het gehackte acc toevoegen

  Reactie door NoVeX — april 26, 2011 @ 2:17 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: