Runescape Tricks/Community

Creature of Fenkenstrain

Plaatjes door Heer Koen. Text/uitleg door Rsnieuws.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Lees de signpost op het plein van Canifis

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Priest in Peril en The Restless Ghost hebben voltooid. Je hebt ook 25 Thieving en 20 Crafting nodig. Je moet een level 51 monster doden.

Benodigde spullen: 3 bronze wires, silver bar, 5 thread, needle, spade, 50 gp, Amulet of Ghostspeak. Zorg als je snel wil zijn ook voor een teleporteermiddel naar een furnace, bijvoorbeeld Home Teleport.

 

Lees het bord in Canifis. Er staat op dat ze een “braindead” butler nodig hebben met goede “grave-digging skills”. Ga het kasteel, dat ten noordoost van de Slayer master is, en praat tegen Dr Fenkenstrain. Hij vraagt of je voor de baan bent gekomen. Zeg ja. Je moet jezelf in één woord beschrijven. Zeg Braindead. Zeg ook dat je lievelingsskill Grave-digging is. Je wordt nu aangenomen. Nu moet je Van hem moet je delen van een lichaam vinden: hoofd, armen, benen en buik…

creature-of-fenkenstrain

Doe je Amulet of Ghostspeak aan en zoek de geest in het noorden van het kasteel. Vraag waar zijn hoofd is gebleven. Hij vertelt dat die er plots af is gehakt toen hij een gat moest graven voor Fenkenstrain. Hij zal je volgen. Als je de hele tijd tegen hem praat, zegt hij of je noord, oost, zuid of west moet gaan. Volg de richtingen die hij zegt totdat je een graf tegenkomt. Doe je spade op de grave en je zal het hoofd vinden.

creature-of-fenkenstrain-kaartje

Ga nu terug naar het kasteel en neem de noordwestelijke trap omhoog. Doorzoek de kast in het westen van het kasteel en kies voor het boek Joy of grave digging. Je krijgt een stuk van een amulet. Ga nu naar een kamertje in het oosten. Er staat ongeveer eenzelfde kast. Neem hier het boek Handy Maggot Avoidance Techniques uit. Zet hierna de twee stukken van het amulet in elkaar. Je krijgt nu een star amulet.

Nadat je dit hebt gedaan verlaat je het kasteel en ga je naar het oosten. Gebruik je star amulet op het laatste monument in het oosten. Doe dan “push monument” en volg de grot tot je een raar beest met een vrouwenhoofd ziet (experiment). Jaag het beestje over de kling en vergeet de sleutel niet op te rapen 😉

Ok, je hebt de sleutel… Ga nu noordwestelijk en open de poort met je sleutel. Ga daarna de trap op en graaf de drie graven open. Je vindt wat onderdelen voor je maak-je-eigen-mensje-bouwpakket.

Allemaal goed en wel, maar je bouwpakket heeft nog geen hersens. Daarom moeten we naar de bar in Canifis. Je kunt weer terug in de grot komen door het beeld waardoor je bent gekomen, opzij te duwen. Praat in de bar met Roavar. Vraag hem wat eten en koop de hersenen voor 50 gp. Steek de hersenen in het hoofd.

Geef dan al de onderdelen van het beestje aan de Fenkenstrain. Nu heeft hij naald een 5 rolletjes draad nodig. Breng hem dat. Fenkenstrain zal het monster op zijn tafel in elkaar zetten. Het “ding” ziet er al goed uit, nu nog leven inbrengen. Je moet de bliksemafleider op het dak repareren. Ga terug naar die geest en vraag hem een sleutel van het schuurtje. Ga het klein hokje binnen ten noorden van hem en doorzoek de enige kast. Je zal een borstel vinden. Buiten ligt een hoop “garden canes”. Neem er drie en zet die op je borstel. Hierbij gebruik je ook die bronze wires.

Mooi, nu je dit hebt kunnen we de borstel gebruiken om te gaan schoorsteenvegen. Ga de westelijke trap op, loop het kamertje in en veeg de openhaard schoon. Er valt een mal uit. Ga nu ergens naar een furnace. Gebruik je silver bar op de oven en kies voor Lightning rod. Je zult een conductor krijgen. Ga nu weer terug naar het kasteel.

Ga weer naar boven en klim de ladder in de zuidelijke toren op. Gebruik je “conductor” op dat ding dat er staat. Missie bliksem ook geslaagd: mooi gedaan.

creature-of-fenkenstrain-bliksem

Ga nu terug naar de dokter. Hij zal zeggen dat het monster (helaas) leeft! Het monster is nu bovenin het kasteel opgesloten. Dr Fenkenstrain kan het beest niet in bedwang houden. Je moet het doden. Daarom geeft hij je de sleutel tot zijn kooi. Ga naar de eerste verdieping en open de kamer in het noorden. Klim de ladder op en praat met het monster. Hij vertelt dat hij vroeger de kasteelmeester was. Hij wil dat je Dr Fenkenstrain stopt. Ga daarna naar beneden en pickpocket de dokter. De quest is af!

Beloning: 1.000 Thieving xp. Ring of Charos

Quest Points: 2

1 reactie »

  1. Hé, je hebt deze ook gemaakt! Ik weet hoe die moet, maar dan toch handig. 😛 Maar wat heb je aan de Ring of Charos en hoe train je het snelst Thieving? Blijven pickpocketen en stelen? (joh, wát een skill)

    Reactie door Scrachasniff — december 8, 2008 @ 2:41 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: