Runescape Tricks/Community

Another Slice of H.A.M.

Plaatjes door: Dutch Ace .. Uitleg/text door: Ranged xp234

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Ur-tag of de Dwarven Ambassador in het noordoosten van Dorgesh-Kaan. Je kunt in Dorgesh-Kaan komen door door de poort bij de mijn van de cave goblins uit de Lost Tribe quest te gaan

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Death to the Dorgeshuun, The Dig Site en The Giant Dwarf hebben voltooid. Je hebt ook 25 Prayer en 15 Attack nodig. Je moet één monster van level 64 kunnen verslaan en twee monsters van level 30 met ranged of magic kunnen verslaan

Benodigde spullen: Pijl en boog of runes, voedsel, wapen, lichtbron (bullseye lantern aangeraden). Een tinderbox is handig

 

De dwergenambassadeur zegt dat hij de treinverbinding tussen Keldagrim en Dorgeshaan zo snel mogelijk af wil hebben. Ze worden gedwongen door de mijnbouwbedrijven uit Keldagrim, die het loon hebben stopgezet. Ur-tag zegt dat hij de problemen begrijpt, maar dat de archeologische vondst toch echt voor gaat. Het zou een ramp zijn als deze vondst te snel zou worden weggehaald. Zeg dat jij wel wilt helpen, omdat jij wat archeologische ervaring hebt opgedaan tijdens de Digsite quest. Ur-tag is blij met je hulp en zegt dat de treintunnels in het zuidwesten van de stad zijn.

another-slice-of-ham-opening

Ga dus naar het zuidwesten van de stad en ga door de opening die je bij het transportsymbool op de kaart ziet. Loop over de rails naar het zuiden en praat met de archeoloog Tegdak. Hij zegt dat hij het druk heeft en je niet kan helpen, maar jij zegt natuurlijk dat je zelf komt om te helpen. Ook Tegdak is blij met je hulp. Hij vertelt dat er een aantal oude dingen gevonden zijn en dat ze die graag weg willen hebben, zodat de spoorlijn geopend kan worden. Ze hebben alleen niet genoeg ervaring om dat te doen en ze zijn nu bang dat de dingen beschadigd raken. Jij moet ze gaan halen, schoonmaken en aan Tegdak geven. Hij geeft je een specimen brush en een trowel om de dingen op te graven en schoon te maken.

another-slice-of-ham-artefactZoek naar artefacten in de grond en graaf ze op. Een artefact kun je aan de afwijkende plekken in de grond herkennen. Er zijn zes artefacten te vinden, vier ten zuiden van de goblins en twee ten noorden van de goblins. Maak alle artefacten schoon op de tafel bij Tegdak.

Geef de opgegraven spullen aan Tegdak. Zanik, die er ook is, zal vragen wat het is. Het lijkt op armour, Zanik zal opmerken dat het veel op het armour van de goblins aan de oppervlakte lijkt. Dat geeft dus aan dat de eerste bewoners nog veel deden zoals ze dat aan de oppervlakte deden. De bewakers droegen vroeger dus geen lichter armour. Je gaat zo alle spulletjes af. Een schild, waaraan je kunt zien dat de armourmakers hun kenners verloren. De helm laat zien dat de eerste cave goblins nog niet zulke grote ogen hadden. Het zwaard laat zien dat ze vroeger meer wapens kenden dan nu, zo ook bij de axe head. De mace is het best bewaard gebleven, die gaan ze dus ook onderzoeken. Er staan symbolen in. Tegdak vraagt Zanik of ze aan de scribe in de stad wil vragen wat er staat.

Ga dus naar de scribe. Hij is in het huis naast Ur-Tag, de goblin waarbij je deze quest startte. Je legt hem uit wat voor wapen het is. Zanik vraagt wat de symbolen betekenen, de scribe zegt dat hij niet weet wat er staat. De taal is te veel veranderd. Misschien weten de goblin generals in Goblin Village wat er staat. Zanik heeft niet zo veel zin om dat hele eind te lopen. Misschien weet Oldak, de uitvinder van de stad, wel wat.

another-slice-of-ham-oldakGa de trap in het huis ten westen van de scribe af. Je komt nu bij Oldak. Haal pijl en boog of runes van de bank als je dat nog niet bij je hebt. Neem ook wat voedsel mee. De bank is in het oosten. Praat met Oldak, hij weet weet wel wat. Hij maakt een sphere voor je, waarmee je naar Goblin Village kunt teleporteren. Je zult meteen teleporteren.

Als je het huis van de generals in gaat, zul je een filmpje te zien krijgen. Zanik zal zeggen dat ze van de Dorgeshuun komt en dat de stam na duizenden jaren weer eens terug op aarde komt om wat van zich te laten horen. Je laat de mace aan de generals zien. Een van de generals zal dan zeggen dat het een mace van de Big High War God is. Deze mace werd door de sterkste goblins uit die tijd gedragen. Als de vijand onder bescherming stond van een god, werd die bescherming weggehaald door deze mace. Zanik is teleurgesteld, omdat cave goblins niet zo van goden houden. De generals gaan ruzie met haar maken, omdat ze geen goden aanbidt en er vreemd uit ziet. Een of andere Grubfoot zal uit het niets komen opdagen en zeggen dat ze wel een goblin is. Grubfoot vertelt dat hij vannacht gedroomd heeft, waarin Zanik met die mace kwam. Hij zegt dat Zanik de Chosen Commander is, door de goden gestuurd. Deze commanders waren er tijdens de God Wars. Het heilige boek van de goblins zegt dat er ooit weer eens zo’n commander zal verschijnen, die de goblins naar de overwinning zal leiden. Dat is haar bestemming. De generals zullen uit angst voor de Big High War God aan haar gehoorzamen. Ze moet met de goblins in het stadje gaan praten. De goblins worden er bij geroepen.

Zanik moet nu een toespraak houden. Ze zal haar versie van de Dorgeshuun legende proberen te vertellen. Duizenden jaren geleden dwong de Big High War God alle goblins te vechten in een verschrikkelijke oorlog. De goblins uit de stad raken nu hysterisch. Zanik zal roepen dat deze god ze dwong tot een oorlog die niet gewonnen kon worden, maar dat helpt ook niet. De goblins worden boos en zeggen dat je moet vechten in plaats van vluchten, maar als er plots een goblin dood gaat, denken ze dat ze worden aangevallen en zullen ze vluchten. Jij ziet dat het schot door H.A.M. members is gelost.

Probeer door je aan de achterkant van de huizen de verschuilen bij de toren te komen. Dood de H.A.M. members met je pijl en je boog of met je runes. Je kunt als je geen wapens bij je hebt, vluchten door de stad uit te lopen. Klim gewoon weer de toren in om de H.A.M. members te doden. Als de H.A.M. members door gaan, zie je Sigmund Zanik aanvallen. Hij heeft zijn combat op de goblins in RuneScape getraind. Als Zanik bijna dood is, zal Sigmund haar proberen te gebruiken om je te chanteren. Je mag niet bewegen, anders zal Zanik er aan gaan. Sigmund wil haar gebruiken voor zijn plan. Hij zal haar via de Lumbridge Swamps naar de treintunnel van de dwergen brengen en alles zo proberen te sturen dat de trein Zanik dood maakt. Zo zal er oorlog tussen de dwergen en goblins komen, zodat H.A.M. lekker kan toekijken terwijl de dwergen en goblins elkaar afmaken. Sigmund gaat weg, met Zanik.

De goblin generals zullen uit hun schuilplaats tevoorschijn komen als alles voorbij is en jou op pad sturen. Jij moet de Chosen Commander terugbrengen. Je krijgt twee beste strijders van de goblins mee. Je moet ze bij de Lumbridge Swamps ontmoeten.

Ga dus naar de Lumbridge swamps en loop naar de ingang van de Lumbridge Swamp caves. Hier zijn de twee sergeants die gestuurd zijn, sergeant Mossfists en sergeant Slimetoes. Praat met ze en ga de grot in. Je zult meteen weer een gat in de grond zien, ga dat gat in.

another-slice-of-ham-grot

Nu wordt je gezien door een guard. Hij gaat versterking halen, je moet dus snel zijn en langs de guards die er al zijn gaan. Je mag ook niet gevangen genomen worden door deze guards. Laat de goblins de guards doden, dan kun jij Zanik bevrijden. Probeer je achter de kratten te verschuilen als de guards langs lopen.

Als je de ladder aan het einde van de tunnel afgaat, zie je een filmpje waarin Sigmund die arme Zanik aan de spoorrails heeft gebonden en wacht totdat de trein komt. Val Sigmund met aan de Mace en gebruik de special attack om zijn protect prayer helemaal weg te halen. Je special attack moet wel helemaal vol zijn om dat te kunnen doen. Bevrijd Zanik snel, dan zal de trein langskomen. Je komt ook op een feestje terecht waarin de opening van de spoorlijn gevierd wordt. Ur-tag bedankt je weer voor je inspanningen en geeft je de ancient mace als beloning.

Beloning: 3.000 Mining en 3.000 Prayer xp. Je mag voortaan gratis met de trein tussen Dorgesh-Kaan en Keldagrim mee en de Ancient Mace. Met de special attack van deze mace kun je protectie prayers verwijderen en prayer points naar 0 brengen. Dit gebruikt één volle special attack bar. Je kunt nu ook spheres bij Oldak kopen, waarmee je naar Goblin Village kunt teleporteren

Quest Points: 1

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: