Runescape Tricks/Community

Random events

Random events, willekeurige evenementen in het Nederlands, gebeuren om de valsspelers in RuneScape tegen te gaan. Zoals de naam al zegt zijn ze willekeurig. Er is dus geen manier om ze te krijgen, behalve dan een kwartier lang op dezelfde plek te staan. Dit kun je bijvoorbeeld goed zien als je met je clan in de wildernis staat om een clan op te wachten. Op een gegeven moment zal iedereen een random event krijgen. Random events in banken zullen zelden voorkomen.

Bij random events moet je afhankelijk van welk random event is doen. Bij sommige moet je tegen ze praten voor een beloning, bij andere word je weer weg geteleporteerd om een puzzel uit te voeren. Om te weten wat je moet doen is deze lijst gemaakt.

Je moet altijd met ze praten, anders worden de gasten boos. Er kunnen dan rare dingen gebeuren.

Mysterious Old Man (vijf vormen)

De Mysterious Old Man, ook wel MoM genoemd, komt in maar liefst vijf verschillende vormen voor.

Als de Mysterious Old Man ineens naast je staat, moet je met hem praten. Hij kan je dingen zoals kebab, spinach roll, geld, edelstenen en cosmic talismans geven. Als je hem negeert, word je weggeteleporteerd.

Soms geeft de Mysterious Old Man je een Mysterious Box en roept hij “Here, take this!” Deze doos moet je openen en de vraag beantwoorden. Deze vraag is altijd een puzzel: je ziet een ronddraaiende doos met figuren en cijfers er op. Er kan aan jou gevraagd worden welk figuur bij welk cijfer hoort of andersom. Klik het juiste antwoord aan. Doe dit goed, anders krijg je nog een doos en dat gaat steeds door. Je moet alle dozen oplossen voor je beloning.

Een andere uitspraak is “You’ll do it…” Hij teleporteert je hierbij naar een groot doolhof. Ga zo snel mogelijk naar het midden om je beloning op te halen. Hoe langer je er over doet, hoe minder je beloning.

Hij kan ook “You’re required, …” roepen. Hierbij teleporteert hij je naar een theater. Doe de mimespeler op het podium na. Je kunt dan een beloning krijgen, zoals dat je de glass wall, glass box, lean of climb rope emotie buiten het theater kunt doen of mime kleren.

De Mysterious Old Man kan je ook meenemen naar een grote flipperkast, waarin jij de bal bent. Dit is niet zo erg als het lijkt: je hoeft alleen maar 10 punten te halen door palen met wat ringen er om heen aan te raken. Loop naar de paal waar de ringen omheen zijn en klik die aan. Je zult dan een punt krijgen. Loop naar de paal waar daarna de ringen om zitten om meer punten te krijgen. Als je een fout maakt, moet je weer opnieuw beginnen met 10 punten te behalen.

Evil bob

Evil Bob is een vervelend beest en het tegenbeeld van de gewone kat Bob. Hij neemt je mee naar zijn wereld waar alles omgekeerd is, ScapeRune genaamd. Hier moet je zijn slaaf zijn en de hele tijd vis voor hem vangen. Als je dat doet kom je niet meer uit zijn wereld weg, dus moet je het slim aanpakken. Praat met één van de andere slaven. Die laten je zien waar je moet vissen. Onthoud het standbeeld dat ze laten zien en loop er heen. Vang hier een visje. Het is de omgekeerde wereld, dus daarom moet je je vis eerst nog uncooken voordat het eetbaar is. Dit kun je doen op het blauwe vuurtje naast Bob. Geef als je dat gedaan hebt de vis aan Bob. Vraag daarna opnieuw aan de slaven wat de beste plaats is. Geef de lekkere vis totdat hij in slaap valt en stap dan door de portal. Je krijgt nu wat xp in skills.

Drunken Dwarf

Soms verschijnt er een Drunken Dwarf die je bier en kebab geeft. Als je hem negeert, gaat hij met stenen naar je gooien.

Evil chicken

Een Evil Chicken valt je aan met magie. Verschilt van combat van level 14 tot 159.

Dr. Jekyll en Mr. Hyde (alleen voor members)

Dr. Jekyll is een beroemd personage uit het boek Dr. Jekyll en Mr. Hyde. Ze zijn ook in RuneScape gekomen. Dr. Jekyll heeft geen ingrediënten voor zijn drankje. Hij heeft dit drankje nodig, omdat hij anders in de kwaadaardige Mr. Hyde zal veranderen. Hij vraagt je dus om het missende ingrediënt. Het maakt niet uit als je die niet hebt, dat begrijpt hij als je met hem er over praat. Als je niet met hem praat, verandert hij in Mr. Hyde, die je aanvalt. Zijn level verschilt van 14 tot 170.

Freaky Forester

Deze man neemt je mee naar zijn bos. Hier moet je de juiste fazanten van zijn keuze doden. Geef de lichamen aan hem, als je dit goed doet geeft hij je speciale “lederhosen” kleren. Als je de verkeerde fazanten hebt gedood, krijg je geen lederhosen, en wordt je naar een willekeurige plek geteleporteerd.

Genie

Er kan ook een geest verschijnen. Hij geeft je een lamp waarmee je extra xp in een skill kunt wensen. De hoeveelheid ervaring die je krijgt is 10 x je level. Als je de geest negeert, word je weggeteleporteerd.

Frogs

Iedereen kent de verhalen over de prinsen en prinsessen die in kikkers zijn veranderd. Zo’n verhaal mag in RuneScape natuurlijk niet ontbreken, daarom is er hier een random event. Er komen een aantal kikkers op je af die willen dat je hun prins of prinses kust. Doe dit en je ontvangt een “frog token.” Deze kun je inwisselen bij de klerenwinkel op het marktplein van Varrock voor een prins(essen) kostuum of een kikkermasker. Als je de kikker niet kust, word je veranderd in een kikker en naar een grot geteleporteerd. Hier moet je de betoverde prins of prinses in het midden van de grot vinden en je excuses aanbieden. Je krijgt dan natuurlijk geen “frog token.”

Drill Demon

Sergeant Damien neemt je mee naar een speciaal gebied waar je je moet trainen voor zijn leger. Doe wat hij zegt op de daarvoor bestemde matten die er staan. Kijk naar het plaatje en wat hij zegt, dan weet je wat je moet doen. Je krijgt als beloning een stuk van het Camouflage armour.

Miles, Niles of Giles

Deze mannen hadden in RuneScape Classic een belangrijke functie: ze beheerden de certificatesstal, de voorloper van de bank notes. Nu zijn ze teruggekeerd als random event. Eén van de mannen komt bij je op bezoek en laat je een ronddraaiend voorwerp zien. Jij moet aanklikken wat voor voorwerp dat is. Als je ze negeert, veranderen ze alle spullen in je inventory in bank notes en wordt je weg geteleporteerd. Als je de puzzel oplost kun je een beloning verwachten in geld, food of gems.

Swarm

Swarms zijn irritant: ze vallen je aan en je kunt niks anders doen dan weglopen.

 

Pious Pete

Pious Pete heeft iemand nodig die zijn kaarsen aansteekt. Je moet een machine besturen via pijlen onderaan je scherm en de kaars aansteken met de knop met vuur er op. Als alle kaarsen aangestoken zijn, krijg je een beloning variërend van big bones tot half keys.

Examen

Tijd voor examen! Je verslapt het leren. Daarom wordt je naar een klas gestuurd met Mr. Mordaut, een rode draak die voor meester speelt. Er zijn twee soorten vragen. Bij één soort moet je het volgende object in een patroon zien te vinden. De andere vraag gaat over vijftien kaarten. Mordaut zal je een hint geven. Je moet de drie kaarten die bij de hint passen aanwijzen. Bekijk de hint aan de rechterkant en kijk welke kaarten er bij horen. Als je de vragen goed beantwoordt, krijg je een boek waarmee je meer kennis krijgt. Je kunt de klas weer verlaten door de deur die de meester je vertelt, te nemen.

Highwayman

Een Highwayman met berouw geeft allemaal spullen weg. Neem zijn cadeautje aan, anders wordt hij boos en deelt hij klappen uit.

Evil Twin

Molly heeft een stoute tweelingzus die altijd aan criminele activiteiten deelneemt. Omdat Molly sprekend op haar lijkt, heeft ze er veel problemen mee. Tijd om er wat aan te doen. Ze schakelt jouw hulp in. In een aparte kamer vertelt ze wat je moet doen: haar tweelingzus oppakken met een grijper en haar in de gevangenis gooien. Haar zus lijkt precies op haar, dus onthoud de kleding en de kleur van het haar goed. Loop dan naar de andere kamer en bestuur de machine. Dit lijkt een beetje op de machines zoals op de kermis. Pak de tweeling en gooi haar in de gevangenis. Pak niet meer dan twee keer de verkeerde, want dan zul je geen beloning in de vorm van gems krijgen, en wordt je naar een willekeurige plaats geteleporteerd.

Security Guard

De Security Guard let er op of je wel je recovery questions hebt ingesteld. Als je op deze guard klikt, zul je hem aanvallen. Een tweede optie van hem is “talk”. Gelukkig is deze man vredelievend en zal hij als je hem aanviel ook ophouden met aanvallen als je met hem praat. Je krijgt dan een security book en een beloning van hem als je je recovery questions hebt ingesteld

Strange Plant (alleen voor members)

In de memberswereld kan er een Strange plant naast je groeien. Pluk de vrucht en de plant verdwijnt weer. Als je de vrucht opeet wordt er weer energie bij je gevoegd, als je hem negeert gaat de plant je aanvallen, PAS OP: Deze kan posion geven!

Quiz

Je wordt naar een speciale ruimte geteleporteerd. Hier moet je meedoen aan een quiz. Zoek het voorwerpen uit het rijtje dat er niet bijhoort. Als je wint, kun je kiezen uit een Mysterious box of gewoon geld. Deze doos kan een gem bevatten, maar ook troep zoals een emmer…

Cap’n Hand

Soms komt er een piraat op je af die je aanziet voor iemand anders. Als je met hem praat, ziet hij zijn fout in en maakt hij het goed door je wat spullen te geven. Hij kan je geld, uncut gems, kebabs of spinach rolls en soms zelfs een half of a key.

Sandwich Lady

Ze verschijnt en bied je een stuk taart of brood aan. Pak het eten waarvoor ze toestemming heeft gegeven uit het mandje. Neem niet het verkeerde, dan wordt ze boos! Linksonderin staat een knopje waarmee je kunt zien hoe elk brood heet. Daar kun je kijken als je niet weet waar je op moet klikken.

 

Prison Pete

Je wordt door Evil Bob ontvoert naar een gevangenis. Praat met Prison Pete, hij zal je helpen te ontsnappen. Hij vertelt je dat je aan de hendel naast hem moet trekken en moet kijken welk balonnenhondje er op is afgebeeld. Deze moet jij lekprikken om de sleutel van de deur te krijgen. Geef deze sleutel aan Pete. Als alle deuren verdwenen zijn, zal hij je helpen te ontsnappen.

 

Rake / Spade Splijten (alleen voor members)

Net als bij Woodcutting en Mining kan de kop van het gereedschap dat je gebruikt eraf vallen. Pak de stukken op en zet ze weer aan elkaar.

Schatkist (alleen voor members)

Een piraat vertelt je dat er een schat in je patch verborgen ligt. Hij wil de opbrengst met je delen als jij de schat opgraaft. Los de puzzel van de schat kist op door het plaatje van het woord onderaan in de middelste rij te zetten. Er kunnen coins, een gold necklace en een gold bar in de kist zitten. Je kunt hem ook negeren voor een gratis teleport naar een andere plek.

River Troll

Soms verschijnt er een River Troll als je begint te vissen op een nieuwe plek. Hij valt je aan en varieert van level 14 tot 170. Dood hem of ren weg.

Big Fish

Er kan ook een Big fish verschijnen. De plek waar je vist verdwijnt en je visspullen worden weggesmeten. Je kunt ze wel weer oppakken.

Draaikolk

Een visplek kan ook veranderen in een draaikolk. Deze slurpt je spullen op als je er in vist.

Verplaatsende visplek

Je plek kan ook ineens van plek veranderen, dus loop dan mee 😉

Lost and Found Office

Je bent fout geteleporteert en zit nu in een klein Abyssal kamertje. Vind de hendels die afwijken en haal deze over. Je krijgt nu je teleport runes terug.

Rock Golem

Een boze Golem verschijnt als je begint met een steen hakken. Hij valt je aan. Zijn combatlevel zit ook tussen de 14 en de 170.

Rokende stenen

De steen gaat roken als je er in mijnt. Als je doorgaat breekt je pickaxe en gaat er 10 van je hitpoints af. Je moet je pickaxe hierna laten repareren bij Nurmof in de Dwarfen Mine.

Pickaxe splijten

Net als bij Farming en Woodcutting kan de kop van het gereedschap dat je gebruikt eraf vallen. Pak de stukken op en zet ze weer aan elkaar.

Shade

Ook al bijna hetzelfde als de Rock Golem, Spirit Tree en River Troll. Varieert van level 14 tot 170.

Zombie

Zie Shade

Gravedigger

Als je botten begraaft, zul je soms door Leo worden opgeroepen om te helpen bij het begraven van mensen. In elk graf ligt een kist, maar alle kisten liggen doorelkaar. Kijk in de kist en op de grafsteen om de goede combinaties bijelkaar te zoeken. Doe de kisten bij de goede grafstenen, praat weer met Leo en je krijgt een beloning.

The Beekeeper (alleen voor members)

Naast het flaxveld van Seers’ Village staan een hoop bijenkorven. Soms zal je, als je ergens in Runescape flax aan het plukken bent, hulp worden ingeroepen door een imker. Jij moet uit vier delen een bijenkorf bouwen. Deze vier delen vliegen rond in je scherm. Je moet er op klikken om het onderdeel te stoppen. Verplaats het voorwerp dan zodat het een bijenkorf gaat vormen, te zien op het voorbeeld onderin je scherm. Als je alle stukjes op de goede plaats hebt gezet, moet je op de bijbehorende knop drukken om alles in elkaar te zetten. Je zult dan terug worden gebracht naar waar je was met wat extra flax in je inventory. Zet je het verkeerd in elkaar, dan zullen de bijen ontsnappen. Je moet dan vluchten naar een andere plek in RuneScape.

            Watchman (alleen voor members)

De smeris in RuneScape… Hij valt je aan en varieert ook weer tussen 14 en 170.

Gif wolk (alleen voor members)

Een val in een kist. Drink zo snel mogelijk anti poison potion.

De gevangenis (alleen voor members)

Stoute mensen horen in de gevangenis thuis. Als jij je thieving traint, ben je stout en kun je dus in de bak belanden. Hier kan een zwerver tomaten naar je gooien. In de cel moet je een puzzel oplossen waarbij je de juiste sleutel bij het juiste slot moet kiezen. Daarna zul je bevrijd worden en krijg je een beloning mee.

Tree Spirit

Vergelijkbaar met de River Troll en Rock Golem.Varieert dus van level 14 tot 170.

 

Ent

Dit “monster” breekt je bijl als je er tegen aan hakt. Dan moet je hem repareren bij Bob in Lumbridge voor wat geld.

 

Bird Nest (alleen voor members)

Soms valt er tijdens het houthakken een vogelnest uit de boom met waardevolle spullen of zaden. Er kunnen ringen, eieren of tree seeds voor farming inzitten. De eieren kun je in Summoning gebruiken. Als je een Strung Rabbit foot van Hunter aan hebt, heb je meer kans dat je een bird nest krijgt.

geschreven door Ranged Xp234

16 reacties »

 1. Vanaf vandaag is deze pagina ook open!

  Reactie door rsnieuws — augustus 30, 2008 @ 4:10 pm

 2. VET!

  Rsnieuws: Dit wou je toch op de site zien? 😉

  Reactie door Scrachasniff — augustus 30, 2008 @ 4:30 pm

 3. ALs je bij Frogs getelporteerd wordt krijg je ook een liedje — Frogland. Dat heb ik, en jij? :mrgreen:

  Rsnieuws: Die heb ik ja.

  Reactie door Scrachasniff — augustus 30, 2008 @ 5:46 pm

 4. En Niles/Miles/Giles teleporteren je ook weg. :mrgreen:

  Reactie door Scrachasniff — augustus 30, 2008 @ 5:47 pm

 5. Als je de vrucht van de plant niet plukt gaat hij je aanvallen. :mrgreen:

  Reactie door Scrachasniff — augustus 30, 2008 @ 5:50 pm

 6. Wat is Half of a Key?

  Rsnieuws: Je hebt “loop half of a key” en “bottom half of a key”, als je die op mekaar used krijg je een crystal key, maar dat is voor members.

  Reactie door Scrachasniff — augustus 30, 2008 @ 5:50 pm

 7. VET! Maar kan je ook schrijven waneer ze komen

  Reactie door kidsquizzen — augustus 30, 2008 @ 5:50 pm

 8. Oh sorry niet gezien

  Rsnieuws: maakt niet uit! 😉 , heb je trouwens de quests van F2P al gezien bij pagina’s?

  Reactie door kidsquizzen — augustus 30, 2008 @ 5:51 pm

 9. Hele leuke superpagina! Misschien íétsje meer plaatjes.

  Rsnieuws: Gedaan! ik bewaar altijd plaatjes van random events, en nu kan ik ze gebruiken 😛

  Reactie door Scrachasniff — augustus 30, 2008 @ 5:54 pm

 10. Jij bent echt super!

  Rsnieuws: 😉

  Reactie door Scrachasniff — augustus 31, 2008 @ 9:45 am

 11. Vet joh. 🙂

  Reactie door luussgeluk — september 1, 2008 @ 1:05 pm

 12. best vet alle dingen en zo

  Reactie door hoi — februari 4, 2009 @ 5:34 pm

 13. ALs je bij Frogs getelporteerd wordt krijg je ook een liedje — Frogland. Dat heb ik, en jij?

  Rsnieuws: Die heb ik ja.

  Weet je hoe?
  Ik was een supernoob van level 4 of zo en ik droeg net training armour van de Melee Tutor. En weet je wat? Er kwamen kikkers die ik niet zag. En woosh! Weg was ik. Het duurde even voor ik uitvond hoe je terug moest komen! 😛 Jij?

  Reactie door Scrachasniff — februari 27, 2009 @ 6:54 am

 14. raaar he ik win tegen een lvl 170 trol en ik ben maar combat 55

  Rsnieuws: 😉

  Reactie door wouty005 — maart 15, 2009 @ 8:51 am

 15. ik ben het wouty005 wouty006 is cb 73

  Reactie door wouty006 — juni 13, 2009 @ 7:12 pm

 16. Ik wil die paarse jas hebben van de kikkers, en wil dus ontvoerd worden. het enige wat je daarvoor kan doen is dus een kwartier stilstaan op dezelfde plek? Is er nog een specifieke plek of iets?

  Reactie door Dylan — februari 27, 2012 @ 5:34 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: