Runescape Tricks/Community

Merlin’s Crystal

Dit is geschreven door: Fswe1.

Beschrijving: De grote tovenaar Merlijn zit opgesloten in een groot kristal! Wordt lid van de ridders van de ronde tafel en bevrijd Merlijn met het legendarsiche zwaard Excalibur.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld.

Lengte: kort.

Alleen voor members: Ja.

Startlocatie: Camelot Castle, praat met koning Arthur.

Eisen: Je moet een lvl. 39 man kunnen verslaan.

Benodigde spullen: Tinderbox, bread, een paar bat bones en een bucket of wax. (is ook tijdens de quest de krijgen.)

Overzichtkaartje:
merlinscrystalkaart

Je vraagt aan zijne majesteit Koning Arthur van Camelot of je Ridder van de Ronde Tafel mag worden. Hij zal je vertellen over Merlijns eh… incidentje (hij zit opgesloten in een enorm kristal). Je hebt het zwaard Excalibur nodig om het kristal kapot te slaan. Praat nu met Sir Gawain (buiten). Hij stuurt je door naar Sir Lancelot (1e etage). Vraag hem hoe je in Keep Lefaye komt. Met de boot.

Ga naar Catherby en vraag aan Arhein waar hij zoal heen gaat, en of je een lift mag. Hij vertelt je nog niets, omdat hij nog op een lading kaarsen wacht. Dit wordt net zoals Pirate’s Treasure, maar dan geen rum, maar… jij! Achter de Candle Shop zijn kratten. Kies de optie ‘Hide-in-Crate’ en je wordt weggevoerd naar Keep Lefaye  Stronghold… Daar aangekomen ga je naar de tweede verdieping en val je Sir Mordred aan (level 39). Als hij bijna dood is verschijnt de geest van zijn moeder, Morgan le Faye, die je smeekt het leven van haar zoon te sparen. Vraag haar hoe je Merlijn moet bevrijden. Ze vertelt je dat je Excalibur, een Black Candle, Bat Bones en een magische spreuk nodig hebt.

Bat Bones

Misschien had je ze al. Zoniet, dan ga je naar buiten en vermoord je een vleermuis. Voìla! Daar zijn je botten. Neem er voor de zekerheid een paar mee.

Black Candle

Ga naar de Candle Shop in Catherby en vraag of de verkoper een Black Candle voor je wil maken. Hij zegt dat hij dat wel wil doen als je hem een Bucket of Wax brengt (als het goed is had je deze ook al, use het op hem. Zoniet, lees verder). Pak Insect Repellent uit het huis ten noorden van de bank en ga naar het westen, naar de bijenkorven. Pak de emmer die daar ligt, gebruik de Insect Repellent op een korf en kies dan voor “Take-from Beehive”. Ga met je Bucket of Wax naar de kaarsenmaker, praat met hem.

Excalibur

Ga naar de Lady of the Lake, ze staat op een ‘schiereiland’ aan het meer ten zuiden van Taverley. Zeg haar dat je Excalibur nodig hebt. Zij zegt dat ze een test voor je heeft, als je slaagt krijg je het zwaard. Ga naar de juwelierswinkel in Port Sarim. Als je de deur probeert te openen verschijnt er een bedelaar die vraagt om een stukje brood voor zijn gezin. Geef hem je brood; ‘hij’ verandert in the Lady of the Lake en geeft je Excalibur.

De spreuk

Ga naar Varrock, in het zuiden van de stad is een Chaos Altar. Kies de optie “Check Altar” om achter de spreuk te komen, Onthoud deze wel.

Ga terug naar Camelot. Steek je kaars aan. Neem het volgende mee: Excalibur, Bat Bones, Lit Black Candle. Ten noordoosten van het kasteel is een groot pentagram op de grond. Ga in het midden staan en DROP de Bat Bones. Er verschijnt een demon, zodra je de goede spreuk zegt verdwijnt-ie. De spreuk kunnen wij je niet vertellen want hij is bij iedereen anders!

Ga naar Merlijn (bovenste verdieping, zuid-oostkant van het kasteel) en sla met Excalibur op het kristal. Zodoende bevrijd je Merlijn, die je naar Arthur doorstuurt.
Praat met King Arthur voor je beloning.

Beloning: Excalibur, je bent ook een lid van de Ridders van de Ronde Tafel.

Quest Points: 6

2 reacties »

  1. Ik heb alles gedaan, met Arhein gepraat ook en als ik in de krat wil staat er dat ik nog geen reden heb. HELP!

    Reactie door Scrachasniff — december 13, 2008 @ 1:46 pm

  2. Laat maar!

    Reactie door Scrachasniff — december 13, 2008 @ 1:48 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: