Runescape Tricks/Community

The Feud

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Ali Morrisane in het noorden van Al-Kharid.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 30 Thieving nodig. Je moet een guard van level 75 kunnen verslaan.

Benodigde spullen: Ongeveer 1300 gp, gloves. Desert robes en water skins zijn aangeraden.

 

Ali Morrisane heeft een probleem. De zaken gaan zo goed, dat hij snel uitverkocht raakt. Nu wil hij dat jij zijn neefje voor hem gaat opzoeken in Pollnivneach, zodat die mensen voor hem kan regelen die zijn winkel bevoorraden.

Pollnivneach ligt ten zuiden van de Shantay Pass. Ga er heen, koop een kaartje en loop de woestijn in. Neem nu het tapijt naar Pollnivneach of ga lopend. Je kunt er lopend komen door een flink stuk naar het zuidoosten te lopen. Neem hierbij niet het bruggetje over de River Elid.

feud-plattegrond

Ga naar het café en koop ongeveer drie biertjes. Geef ze aan Drunken Ali, dan vertelt hij je wat over het neefje. Je krijgt te horen dat Ali’s neefje uit de stad is vertrokken, omdat de stad geterroriseerd wordt door twee groeperingen: de Menaphites en de Bandits. Ga met iemand praten uit beide groepen, zodat je kan proberen om het probleem op te lossen. De Menaphites zijn in het zuiden van de stad, de Bandits in het noorden. Ze vertellen je over de oorlog om een kameel.

Ga naar Ali de Camel Man ten noorden van de Menaphites en koop twee kamelen voor 500 gp. Als dat niet genoeg is, moet je 1000 geven. Je krijgt een briefje, waarop staat dat je een kameel krijgt als de kamelen binnen zijn. Geef aan elke gang een briefje, nu willen ze nog steeds ze geen vrede. Je komt op het idee om je bij één van de groeperingen aan te sluiten, zodat je zo kunt proberen om vrede te stichten. Je kunt je alleen aansluiten bij de Menaphite gang. Praat met een lid van de Menaphites, ze vertellen je dat je met Ali the Operator bij de tent in het zuidwesten van de stad moet praten.

Ali the Operator vertelt dat je een test moet doen om lid te worden. Eerst moet je de zakken van drie villagers rollen. Je kunt de eerste villager gewoon normaal pickpocketen, maar daarna is het bekend in het stadje dat je een dief bent en ze letten op. Daarom moet je ze afleiden. Praat met een Street urchan en vraag hem een villager af te leiden voor 10 gp. Pickpocket de villager die is afgeleid. Ga voor de derde villager weer naar Ali the Operator. Hij geeft je een oak blackjack. Draag die en sla een villager neer met de “Knock-out” optie. Pickpocket de villager die je hebt neergeslagen en ga terug naar Ali the Operator.

Bij de tweede test moet je juwelen van de vrouw van de burgemeester stelen. Koop een baard en headpiece in de general shop en doe deze op elkaar. Je krijgt een nepbaard die je aan kunt doen. Ga naar het huis van de burgemeester in het midden in de stad en doe je gloves aan. Verstop je in de cactus. Je ziet nu dat de kust veilig is en dat je naar binnen kunt. Maak de deur open met je sleutels en ga naar binnen. Ga naar de eerste verdieping. Je vind een schilderij met een landschap, maar daarachter is een kluis. De volgorde is 1,1,2,3,5,8 net als bij een oude telefoon met zo’n draaiplaat. De kluis gaat open, je vindt de juwelen. Breng deze naar Ali the operator. Ali vertelt nu dat je iemand moet doden. Zijn naam is Ali the Traitor.

Vraag aan een gang lid over de traitor en ga weer terug naar Ali the Operator. Praat dan met de barman in het café. Hij vertelt je dat het biertje op de tafel daar van de traitor is. De traitor is nu naar het toilet. Hij vertelt ook dat dat nog lang kan duren, want er is nog nooit een toilet in RuneScape gezien. Ga naar de heks op de heuvel in het westen van de stad, bij de general shop in de buurt. Vraag haar om een potion, waarmee je het bier van Ali the Traitor kunt vergiftigen. Je moet een snake en wat kamelenpoep naar haar brengen.

feud-slangenGeef de slangenbezweerder in het zuiden van het café een paar coins. Vraag een fluit en mand van hem, die krijg je. Gebruik de fluit op een snake bij de Menaphite tent in de buurt. De slang zal op je afkomen, je zult hem automatisch in de mand stoppen. Probeer het nog een keer als het niet lukt

Nu moet je nog poep hebben. Daar heb je een emmer voor nodig, anders moet je het met je handen vervoeren. Dat is niet zo fris. Ga naar de kebab seller ten noorden van de kamelenverkoper en vraag om zijn hete saus. Dat werkt als een soort laxeermiddeltje. Doe deze saus in de voederbakken (trough) van de kamelen. De kamelen gaan nu poepen, vul je emmer met poep en breng de ingrediënten naar de heks. Je krijgt een potion, doe deze in het bier van de traitor door de potion op de tafel in het café te gebruiken. Ga terug naar Ali the operator. Hij vertelt je dat de Menaphite leider je wil spreken. Maak je klaar voor het gevecht.

Praat met de leider die voor de tent staat. Dood de guard die hij naar je toe zendt en praat met een villager. Hij is boos op je, omdat elke avonturier denkt dat als je een slecht persoon dood, dat dat goed is voor RuneScape. Je moet de bandits wegjagen uit de stad.

Ga naar de bandit leider in het noorden van de stad. Ook hier moet je zijn maat doden. Deze dropt een Adamant scimitar, je kunt die oppakken als je dat wilt. Praat hierna met een villager en daarna met de burgemeester. Ga terug naar Al-Kharid en praat met Ali Morrisane. Hij vertelt je dat de hele quest een verkooptruc was, zodat hij je een nepbaard kon verkopen. Je krijgt wel een beloning voor je harde werk.

Beloning: 15.000 Thieving xp. 500 gp, blackjack, Adamant scimitar.

Quest Points: 1

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: