Runescape Tricks/Community

A Tail of two Cats

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Unferth, zijn huis is ten oosten van Burthope Castle.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Gertrude’s Cat en Icthlarin’s Little Helper hebben voltooid.

Benodigde spullen: 5 Death Runes, Cat Speak Amulet, een kitten/cat/overgrown/hell cat, logs (maakt niet uit welke soort), tinderbox, 1 Chocolate Cake (Steel een cake en pak een chocolade bar in Cook’s Guild. Gebruik bar met de Cake), Bucket of Milk, Shears, Rake, 4 Potato Seeds, vial of water, White robe Top en Bottom (bijvoorbeeld Desert Robes), Seed Dibber, 150 tot 400 gp voor Magic Carpet rides. Varrock Teleport Runes, Falador Teleport Runes en een Games Necklace zijn aangeraden.

 

Unferth zal je vertellen dat hij Bob mist. Hij heeft Bob voor het laatst vorige week maandag gezien, wanneer hij zoals gebruikelijk zijn eten kwam halen. Omdat Bob vandaag niet langs is gekomen is Unferth ongerust. Accepteer zijn vraag om hem te helpen, hij verwijst je door naar zijn dochter Hild. Hild bevindt zich in het huis noordoost van Unferth.

Geef haar de 5 death runes en zij zal je Amulet of Catspeak enchanten (er komt een (e) achter). Je amulet is nu een gids naar Bob. Open je Amulet. Nu zie je een kattenhoofd. Door op zijn snorharen te drukken verander je de richting van de pijl. Zodra de pijl de goede kant op wijst gaan de ogen van de kat schijnen (onthoud: boven aan het kattenhoofd is Noord). Gebruik dit om de positie van Bob te bepalen. Het is slim om bij Unferth te beginnen, aangezien hij hier het meeste is. Vooral na updates is hij hier vaak, vanaf hier begint hij dan zijn zwerftocht. Bob kan niet door gesloten deuren en kan ook geen trappen op, dus hij zal niet ergens diep onder de grond verstopt zitten.

Als je Bob gevonden hebt, praat je met hem (Amulet of Catspeak aan!). Na een gesprek zal hij je doorverwijzen naar Gertrude. Gertrude bevindt zich ten westen van Varrock.

Gertrude zal je een verhaal vertellen over dat ze Bob eens in een mand vond en dat hij steeds sterker werd. Na een gesprek verwijst zij je naar Reldo in de bibliotheek van Varrock Castle. Ga naar Reldo, en vraag hem over Robert the Strong. Na een gesprek zoek je Bob weer. Praat met hem.

Je kat suggereert je om naar de Sphinx te gaan uit Icthlarin’s Little Helper. Ga met de Magic Carpet Ride, om snel bij de Sphinx uit te komen. Praat met de Sphinx. Je krijgt een optie om een cut-scene te zien of om hem over te slaan. Ik raad je aan om het filmpje te zien, het is namelijk best grappig om de geschiedenis van Bob uit te vogelen. De cut-scene duurt 5 minuten.

Na Bobs Flashback vallen Bob en Naite voor mekaar, en ze gaan op “huwelijksreis”. Bob geeft je een lijst met karweien mee:

 • Begin met “Tend garden,” omdat je aardappels hier tijd nodig hebben om te groeien. Eerst gebruik je je rake op de patch in zijn tuin. Blijf proberen totdat het je uiteindelijk lukt. Bij mij lukte het op sommige plaatsen wel, andere niet. Hierna plant je 4 potato seeds. Je hebt geen water of compost nodig en je hoeft ook niet op de aardappels te letten.
 • Tidy House: De simpelste. Klik op het bed en klaar is Kees
 • Warm Human: Neem Logs mee, “use” ze op de fireplace en gebruik je tinderbox op de fireplace.
 • Feed Human: Gebruik een Chocolate Cake en een Bucket of Milk op de tafel.
 • Tidy Human: Gebruik shears op Unferth, leun achterover en lach hoe jij kapper speelt…

Nadat je alles gedaan hebt praat je Unferth. Wat een watje, hij voelt zich niet lekker! Je kat zegt dat je naar de Apocatary moet in Varrock. Praat daar met de apotheker. Hij zegt dat hij een bepaald syndroom heeft, en dat je jezelf moet voordoen als dokter en hem een vial of water moet toedienen. Uiteindelijk kan je je doktershoed kiezen. Kies degene die je leuker vindt, er is geen verschil.

Nu ga je weer naar Unferth. Praat met hem en overtuig dat je de dokter bent. Eerst gelooft hij je niet, maar naarmate je verder komt in het gesprek gelooft hij je. Je geeft hem je vial of water en tadaa! Daar is ons watje weer beter!

Zoek nu Bob op en praat met hem. Je krijgt een humoristische scene te zien met 2 katten op een tapijt. Als de cut-scene afgelopen is praat je met Unferth.

Beloning: Twee keer 2.500 xp in een skill naar keuze. De ervaring kun je kiezen met 2 Antique Lamps. Deze lampen werken net zoals de lampen die je soms van de random event geest krijgt. Je krijgt ook een Mouse Toy. Dat is een muis aan een touw dat je kan dragen. Het lijkt op een whip, alleen de stats zijn -96 voor Attack…

Quest Points: 2

6 reacties »

 1. Oh! OH! Ik heb Bob nog gezien, Unferth! Hij liep Langs de noordelijke muur van de Grand Exchange, bij de Wilderness Ditch! Je kunt ook wachten in Burthorpe tot er weer een update is en hem dan ophalen.

  Rsnieuws: Ik heb Bob ook een keer gezien, gevolgt door honderden spelers (en mij :P).

  Reactie door Scrachasniff — januari 25, 2009 @ 5:53 am

 2. Ik was alleen. :mrgreen:

  Reactie door Scrachasniff — januari 26, 2009 @ 6:58 am

 3. Bob is toch I.R.L. te kat van JaGEx?

  Reactie door Scrachasniff — januari 26, 2009 @ 2:31 pm

 4. Is het bijzonder als je Postie Pete ontmoet?

  Reactie door Scrachasniff — januari 29, 2009 @ 6:51 am

 5. Af! 😀

  Reactie door Scrachasniff — januari 31, 2009 @ 6:56 am

 6. Die KBD en die Dragonkin hè? lol!

  Reactie door Scrachasniff — januari 31, 2009 @ 11:43 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: