Runescape Tricks/Community

Holiday events

In de loop der tijd zijn er een aantal spullen gekomen die niet meer in het spel te krijgen zijn. Tegenwoordig vermijdt Jagex, de maker van RuneScape, dit, maar de oude worden niet verwijderd om problemen met spelers te voorkomen.

Holiday drops

Op of rond drie feestdagen geeft Jagex je een speciaal ding die alleen op die dag of rond die week te krijgen zijn. Zo kun je er later mee patsen en laten zien hoe lang je het spel al speelt. Deze spullen worden holiday items genoemd.

De oude holiday items kun je gewoon met elkaar ruilen, maar omdat de prijzen van deze, oorspronkelijk voor de lol bedoelde, items uit de pan rijzen, gebeurt dit niet meer. Je kunt de holiday items die nu in het spel verschijnen niet meer uitwisselen.

Pompoenen

Pompoenen zijn gedropt tijdens Halloween 2001. Dit was de eerste holiday drop in Runescape. Ze maken je 14 HP beter als je ze eet. Het is natuurlijk niet handig om ze op te eten, omdat ze inmiddels veel waard zijn geworden.

Examine: "Happy halloween"

Christmas Crackers en Partyhats

Christmas Crackers werden gedropt tijdens Kerstmis in 2001. Binnenin de crackers zit een party hat, met nog een ander ding uit RuneScape. Om dit eruit te halen moet je het op een andere speler gebruiken. De ene speler krijgt het item, de andere de party hat. Er zijn niet veel crackers ongeopend gebleven en daarom zijn ze zo verschrikkelijk duur.

"I need to pull this"

Examine: "I need to pull this"

                                                           

Easter Eggs

Paaseieren zijn gedropt met pasen in 2002. Ze maken je 12 HP beter als je ze eet.

"Happy easter."

Examine: "happy easter."

Halloween Masks

Deze zijn gedropt tijdens Halloween 2002 en zijn er in drie kleuren. Je kunt ze op je hoofd zetten.

 

Santa Hats

Deze zijn gedropt tijdens Kerstmis 2002. Ook dit is een hoofddeksel

Bunny Ears

Deze zijn gedropt tijdens pasen van 2003. Dit is de eerste holiday item die niet meer te ruilen is. Je kunt hier dan ook geen twee paar van hebben.

Scythes

Deze zijn gedropt tijdens halloween 2003 en ze zijn net als Bunny Ears niet te ruilen. Als je er eentje hebt gehad kun je bij het vrouwtje in de klerenwinkel bij het marktplein van Varrock een nieuwe halen. Een scythe snijdt maximaal 11.

Yo-yo’s

Tijdens Kerst 2004 was Santa Claus himself voor twee weken op Runescape. Hij gaf iedereen een yo-yo. Als je je yo-yo kwijt bent, kun je bij Diango de Toyhorsiesverkoper in Draynor Village een nieuwe krijgen. Yo-yo’s zijn niet te ruilen en je mag er geen twee.

 

Zo.. dat waren er een paar van jaren geleden.. nu gaan we naar de tegenwoordige.

Halloween 2008

Tijdens halloween van 2008 kampeerde er een heks bij Rimmington. Ze was daarheen gekomen om van Halloween te genieten. Helaas had haar koe een koutje gevat, waardoor ze niet weg kon. Ze zocht naar iemand die snoep voor haar kon halen. Dat was jij. Je moest alle mensen in Rimmington, Port Sarim en Draynor Village af om “trick or treat” te roepen. Bij treat krijg je meteen snoep, bij “trick” moest je de mensen met een speciale trick-emotie laten schrikken voor je snoep kreeg. Als je een bepaald aantal snoepjes had verzameld, kon je die naar de heks, Maggie, brengen voor je kostuum.

Met Halloween 2008 konden gratis spelers ook de quest Swept Away doen. Hiermee krijg je een bezem.

Guides:

Swept away

Halloween 2008

 

Cornucopia

In 2008 kwam er een nieuw soort evenement: een evenement voor Thanksgiving. Het bestond uit twee onderdelen. De gratis wereld zat vol kalkoenen, die uit de keuken van het kasteel van Lumbridge waren ontsnapt. De meeste kalkoenen kon je doden, andere kalkoenen waren vermomd en kon je opsporen. Door alle vermomde kalkoenen op de sporen, kreeg je een speciale emotie.

De kalkoenen die je kon doden, lieten soms een cornucopia achter. Dat is de hoorn des overvloeds. Je kunt hier voedsel instoppen totdat er voedsel voor 14 hitpoints in zit. Met één druk op de knop eet je alles wat in de hoorn des overvloeds zit op en krijg je dus 14 hitpoints. Dat scheelt inventoryruimte als je met slecht voedsel traint.

Als je je hoorn des overvloeds verliest, krijg je gratis een nieuwe van Diango. Na Thanksgiving zullen de cornucopia’s ook door verschillende andere vogels in RuneScape worden gedropt, maar je krijgt ze dan minder snel.

 

Guides:

Thanksgiving 2008

 

Kerstmannenpak 

Jack Frost, de zoon van de kerstman en de Queen of Snow, ontsnapte tijdens kerst 2008 uit het Sneeuwland. Hierdoor maakte hij RuneScape onveilig door alles te bevriezen. Je moest hem opsporen. Als beloning kreeg je een kerstmannenpak.

Guides:

Kerst 2008

Met Kerst konden gratis spelers ook de quest Myths of the White Lands doen.

 

Easter carrot

De paashaas wilde met pensioen en is op vakantie gegaan. Het was de bedoeling dat zijn luie zoon het werk over zou nemen, maar dat is niet gebeurt! Tijdens pasen van 2009 moest je de verwaarloosde fabriek en de luie zoon aan het werk zetten. Als beloning kreeg je een easter carrot. Dat is een zeer slecht wapen, waarmee je mensen kunt slaan. Je kon ook de emotie “Around the world in eggty days” verdienen.

Guides:

Easter 2009

10 reacties »

 1. het was halloween op 2008 en ik deet toen de quest voor dat kostuum maar toen verloor ik het een maggie was er nog steeds ik ging er naartoe en ik dacht dat ik weer het snoep moest gaan halen dus ik deed dat maar ik kreeg het pak niet wat moest ik toen doen om mijn pak terug te krijgen???

  Rsnieuws: Je moet naar diango in draynor village gaan. Op de markt staat hij, je moet hem vragen naar verloren spullen.

  Reactie door vincent — november 23, 2008 @ 4:06 pm

 2. ik wil alle van emotie
  hoe heel snel krijg geld

  Reactie door hessel — december 1, 2008 @ 10:48 am

 3. ik heb een jester hat en een jester scarf … ga ik deze ooit nog kunnen ruilen ?

  Rsnieuws: nee, helaas.

  Reactie door ruben — december 10, 2008 @ 12:13 pm

 4. krijg je ook iets buy christmas quest???

  Fswe1:
  ½K, niet erg veel. Maar je kunt nog terugkomen bij Explorer Jack als hij erachter kwam dat je hem… yeti… fæces hebt gegeven…

  Reactie door magieayla — december 18, 2008 @ 6:38 pm

 5. is er iets nieuws bij gekomen bij de systeem update??

  Reactie door magieayla — januari 9, 2009 @ 7:22 pm

 6. je bent ook iets vergenten bij die events van een aantal jaar geleden want bij pasen aantal jaar geleden kreeg je kippen pak

  Rsnieuws: Ik ben pas met deze pagina begonnen, ik doe alleen de events die vanaf nu komen.

  Reactie door magieayla — januari 9, 2009 @ 7:23 pm

 7. ja het is heel leuk ne aardig maar het is nu hte jaartal: 2009!!!!!!!!!!!!!!

  en het is kerst op runescape…

  dus wil ik weten hoe ik die moet halen!

  Rsnieuws: die guide is er al. Dit is de link: https://rsnieuws.wordpress.com/holiday-events/easter-2009/ 🙂

  Reactie door NaAmLoOs — april 10, 2009 @ 12:02 pm

 8. en hoe zit het met de thanks giving van vandaag wat krijg je ervoor?

  Reactie door maagieayla — november 27, 2009 @ 7:29 pm

 9. ik heb de kerst event (met die sneeuwbol) gemist. dat vind ik heel stom. maar komt er een keer dat je die later als extratje met kerst toch nog kan verdienen¿?:$

  I missed the xmas event (the one with the snowglobe).does there sometime come that you can do it as bonus with x-mas so i can get it anyway?:$

  ik weet niet of het zo in het engels goed is en ik heb het ook in het engels omdat ik niet weet of er engelse of nederlanders op reageren :$ :$ :$

  Reactie door ikke — oktober 21, 2010 @ 10:51 am

 10. plzzzzz geev me 90M IK BEN ARM

  Reactie door Anoniem — april 10, 2011 @ 1:51 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: